Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 9
Foto: Eklund Stockholm New York
2 AV 9
Foto: Eklund Stockholm New York
3 AV 9
Foto: Eklund Stockholm New York
4 AV 9
Foto: Eklund Stockholm New York
5 AV 9
Foto: Eklund Stockholm New York
6 AV 9
Foto: Eklund Stockholm New York
7 AV 9
Foto: Eklund Stockholm New York
8 AV 9
Foto: Eklund Stockholm New York
9 AV 9
Foto: Eklund Stockholm New York

Sveriges populäraste radhus till salu igen

Ett av de välkända Per Albin-radhusen i Bromma ligger nu ute till försäljning på Hemnet.

Nu kan ett av Sveriges mest populära – och dyraste – radhus bli ditt.

LEVA&BO Redaktionen

Radhuset ligger i populära Ålsten i Bromma utanför Stockholm. Priser på Per Albin-husen är höga och i slutet av förra året slog ett av radhusen i området rekord när det såldes för 13,2 miljoner kronor.

 

LÄS OCKSÅ: 10 villor som gör succé på Hemnet

Per Albin-radhus för 9,5 miljoner

Flera av radhusen gick för mångmiljonbelopp under förra året och nu är alltså ytterligare ett hus till salu med utgångspriset 9,5 miljoner kronor.

– Detta blir min sjätte försäljning av ett så kallat Per Albin-radhus på knappt ett år. Jag har även personligen bott i ett av radhusen tidigare och kan verkligen prata varmt om husen, gatan och Ålsten i stort, det är ett av Stockholms mest attraktiva kvarter, säger Mikael Ortolanis, fastighetsmäklare på Eklund Stockholm New York.

Många söker sig till den här gatan för det idylliska området med ett litet torg och närheten till natur och vatten, berättar han.

– Andra ser just det specifika radhuset som ett extraordinärt boende med en spännande historia och kulturklassning. Husen är fantastiskt välplanerade och erbjuder alla funktioner man kan önska på en relativt liten yta. Därtill har man egen trädgård, säger Mikael Ortolanis.

 

LÄS OCKSÅ: Gårdshuset – lyxigaste minivillan mitt i stan

K-märkta 30-talshus

Radhusen på gatan där huset ligger är K-märkta. De byggdes på 1930-talet och kallas Per Albin-radhus efter att den dåvarande statsminister Per Albin Hansson bodde i ett av husen. Han blev erbjuden att flytta in i det största av de nybyggda husen, efter att de stått tomma då ingen ville flytta in. Efter det dröjde det dock inte länge innan husen fylldes med fler familjer.

 

LÄS OCKSÅ: Villan tapetserad med 80 år gamla tidningar 

Totalrenoverat på 85 kvadrat

Radhuset som nu är till salu är 85 kvadratmeter stort och har fem rum.

– Det här radhuset är ett av de mest påkostade på gatan. Det är totalrenoverat och smakfullt inrett, här har inget lämnats åt slumpen så en ny ägare kan flytta in i ett hus som inte kräver underhåll under en längre tid. Säljarna har försökt att ta hänsyn till fastighetens historia och tidsepok i sina materialval och lyckats fantastiskt bra. Önskar man flytta till dessa radhus och inte önskar själv att renovera så är detta hus absolut något att beakta, säger Mikael Ortolanis.

 

LÄS OCKSÅ: Minislottet från 1919 – med badrum i original