Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lägenheten på endast 11,1 kvadratmeter ligger precis bredvid Fyrisån, ett av de bästa lägena i Uppsala.Lägenheten på endast 11,1 kvadratmeter ligger precis bredvid Fyrisån, ett av de bästa lägena i Uppsala.Lägenheten på endast 11,1 kvadratmeter ligger precis bredvid Fyrisån, ett av de bästa lägena i Uppsala.
Husets ursprung är från 1882 men 1936 byggdes det om och till. Ligger mitt i city.Husets ursprung är från 1882 men 1936 byggdes det om och till. Ligger mitt i city.Husets ursprung är från 1882 men 1936 byggdes det om och till. Ligger mitt i city.
Lägenheten är den allra minsta till salu på Hemnet just nu med sina 11,1 kvadratmeter. Klädkammare i hallen.Lägenheten är den allra minsta till salu på Hemnet just nu med sina 11,1 kvadratmeter. Klädkammare i hallen.Lägenheten är den allra minsta till salu på Hemnet just nu med sina 11,1 kvadratmeter. Klädkammare i hallen.
Ett rum med pentry. Vita väggar och parkettgolv.Ett rum med pentry. Vita väggar och parkettgolv.Ett rum med pentry. Vita väggar och parkettgolv.
Perfekt som studentboende, övernattningslya eller som första lägenhet.Perfekt som studentboende, övernattningslya eller som första lägenhet.Perfekt som studentboende, övernattningslya eller som första lägenhet.
Toaletten har wc, handfat, spegel och duschmöjligheter.Toaletten har wc, handfat, spegel och duschmöjligheter.Toaletten har wc, handfat, spegel och duschmöjligheter.
Som boende har man också tillgång till föreningens bastu och hobbyrum, och på gården finns både trädgårdsmöbler och grill, samt kombinerade soprum och cykelförråd.Som boende har man också tillgång till föreningens bastu och hobbyrum, och på gården finns både trädgårdsmöbler och grill, samt kombinerade soprum och cykelförråd.Som boende har man också tillgång till föreningens bastu och hobbyrum, och på gården finns både trädgårdsmöbler och grill, samt kombinerade soprum och cykelförråd.
1 AV 7
Lägenheten på endast 11,1 kvadratmeter ligger precis bredvid Fyrisån, ett av de bästa lägena i Uppsala.
Foto: Eric Rådstam/Svensk fastighetsförmedling Uppsala
2 AV 7
Husets ursprung är från 1882 men 1936 byggdes det om och till. Ligger mitt i city.
Foto: Eric Rådstam/Svensk fastighetsförmedling Uppsala
3 AV 7
Lägenheten är den allra minsta till salu på Hemnet just nu med sina 11,1 kvadratmeter. Klädkammare i hallen.
Foto: Eric Rådstam/Svensk fastighetsförmedling Uppsala
4 AV 7
Ett rum med pentry. Vita väggar och parkettgolv.
Foto: Eric Rådstam/Svensk fastighetsförmedling Uppsala
5 AV 7
Perfekt som studentboende, övernattningslya eller som första lägenhet.
Foto: Eric Rådstam/Svensk fastighetsförmedling Uppsala
6 AV 7
Toaletten har wc, handfat, spegel och duschmöjligheter.
Foto: Eric Rådstam/Svensk fastighetsförmedling Uppsala
7 AV 7
Som boende har man också tillgång till föreningens bastu och hobbyrum, och på gården finns både trädgårdsmöbler och grill, samt kombinerade soprum och cykelförråd.
Foto: Svensk fastighetsförmedling Uppsala

Sveriges minsta lägenhet mitt i city – 11 kvadratmeter

Det här är Sveriges just nu minsta etta till salu på Hemnet.

11 kvadratmeter i arkitektritat hus – med bastu och å utanför. 

Bastu, trädgård och mitt inne i city – under en miljon kronor!

Nu finns en etta som är Sveriges minsta till salu på Hemnet. Den är bara 11,1 kvadratmeter stor, ett rum och pentry, men rymmer ändå allt man behöver. Perfekt som studentboende, övernattningslya eller som första lägenhet. 

Bastu, hobbyrum, trädgård med grill och möbler ingår

Foto: Eric Rådstam/Svensk fastighetsförmedling Uppsala

Lägenheten på Götgatan 2 i Uppsala består av ljusa väggar och parkettgolv och i pentryt finns både kyl, frys och induktionshäll. Toaletten har wc, handfat, spegel och duschmöjligheter, och i hallen finns en klädkammare. Som boende har man också tillgång till föreningens bastu och hobbyrum, och på gården finns både trädgårdsmöbler och grill, samt kombinerade soprum och cykelförråd.

LÄS OCKSÅ: Sanningen bakom magiska sagotorpet i ”Vem bor här?” 

Arkitektritat och med anor från 1800-talet

Foto: Eric Rådstam/Svensk fastighetsförmedling Uppsala

Året var 1936 när överstelöjtnant Einar Björk, Fru Carin Uhr och Fröken Elisabet Björk sålde fastigheten till ingenjören och byggherren Anders Diös. På tomten lät Diös uppföra Skolgatan 12 B och Götgatan 2 samt renovera det befintliga huset från 1882. Den nya byggnaden ritades av statsarkitekten Gunnar Leche och i slutet av 1936 bildades bostadsrättsföreningen som tog över fastigheten av Diös.

LÄS OCKSÅ: Wow! Res tillbaka till 70-talet med denna lägenhet 

Uppsalas bästa läge mitt i city med Fyrisån utanför dörren  

Foto: Eric Rådstam/Svensk fastighetsförmedling Uppsala

Området heter Främre Luthagen och ligger i Uppsala på ett av de bästa lägena. Lägenheten ligger centralt och Fyrisån har man direkt utanför dörren med gågatan bara ett par minuter bort. Lika nära är det till Ekonomikum, grönskande parker och ett flertal nationer. Liksom både mataffär och restauranger ligger runt hörnet. 

Priset som efterfrågas ligger på 995 000 kronor. Något för dig? Se fler bilder i bildspelet högst upp!

Foto: Eric Rådstam/Svensk fastighetsförmedling Uppsala

LÄS OCKSÅ: Så får du råd med kontantinsatsen till första lägenheten