Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Det här huset i Saltsjö-Duvnäs utanför Stockholm är ett av de dyraste svenska husen som är till salu just nu. Foto: Wrede Fastighetsmäkleri

Sveriges dyraste villor som är till salu just nu

Den som drömmer om ett riktigt lyxigt hus kommer älska att bläddra igenom det här.

Här listar vi nämligen några av Sveriges just nu dyraste, och kanske pampigaste, villor – många med riktiga drömlägen intill havet.

Dröm dig bort till en poolvilla alldeles vid strandkanten i Skåne, eller kanske en mäktig sekelskiftesvilla utanför Stockholm.

LEVA&BO Redaktionen

1. Miljonären Leif-Ivan Karlssons mångmiljonvilla i Tullinge

45 miljoner kronor. Då får du en 22-rumsvilla på 700 kvadratmeter och nästan två hektar mark. Dessutom ingår fem kringliggande fastigheter.

Det är miljonären Leif-Ivan Karlsson, känd från serierna ”Svenska miljonärer” och ”Karlssons” som säljer sin enorma villa intill en konstgjord sjö med vattenfall på en klippa vid Mälaren i Tullinge. Huset låg tidigare ute till försäljning för 49 miljoner kronor, men paret Leif-Ivan och Susanne Karlsson har sänkt det med fyra miljoner. Och enligt mäklaren Markus Martinsson är huset helt makalöst.

Titta in i lyxvillan här! 

Villan är från 1910 och har ett fantastiskt läge. Foto: Andreas Bjurström

Leif-Ivan Karlsson har tidigare berättat att alla möbler i huset ska gå till välgörenhet, men det går att diskutera.

– Allting, utom jukeboxen, kan diskuteras om det ska lämnas kvar. För rätt pengar, säger Markus Martinsson.

”Vi lämnar till och med möblerna med äkta bladguld, de som bara har beställts av mig och Saddam Hussein i hela världen”, sa Leif-Ivan Karsson när villan lades ut på marknaden. Foto: Andreas Bjurström
Från balkongen ser man ut över Tullinge strand. Foto: Andreas Bjurström

2. Dyraste villan i Sverige just nu – i Danderyd

Den här lyxiga Danderydsvillan är det många som verkar sugna på. I alla fall att kika in i. För när det kommer till priset kan nog de flesta bara drömma om att bo här.

Den vackra villan från 1909 ligger med sjöutsikt precis intill strandkanten i Stocksund. Huset är på totalt 396 kvadratmeter och tomten 1 930 kvadratmeter. 

Foto: Magnusson Fastighetsmäkleri

Som sig bör i villor i de här trakterna finns här ett ståndsmässigt sällskapsrum med öppen spis, ett bibliotek och ett stort kök i lantlig sekelskiftesstil.

Större delen av mittenplanet består av ett sovrum och en lika stor walk-in closet och badrum med bastu. Översta planet finns ytterligare två sovrum och ett sällskapsrum. I huset finns också en vinkällare och hemmagym.

Utgångspriset ligger på 65 miljoner kronor. 

3. Både sjötomt och pool i Saltsjö-Duvnäs

Huset på den här sjötomten i Saltsjö-Duvnäs, Nacka, byggdes 1967 men har nyligen genomgått en mycket påkostad totalrenovering. Även om vissa 60-talsvibbar kan finnas kvar är det nu ett modernt hus – med fantastiskt läge.

Den som vill ha närheten till storstaden men samtidigt till vattnet har kommit rätt. Huset har sjötomt om 1 360 kvadratmeter och mellan huset och vattnet ligger också en härlig pool. Nere vid vattnet finns ett stort soldäck och brygga med plats för flera båtar.

Foto: Wrede Fastighetsmäkleri

Huset är på 214 kvadratmeter (plus 115 kvadratmeters biarea) och har 9 rum. Utgångspriset ligger på 32 miljoner kronor.

4. Strandvilla i Höllviken, Skåne

39 miljoner kronor. Så mycket får du betala om du vill flytta in en av Ljunghusens mest unika strandvillor i skånska Höllviken, Vellinge. Från huset är det en milsvid utsikt över hav och strandklitter.

Villan i Ljunghusen i Vellinge. Foto: Malmöhus Mäklarna

Huset är på knappt 600 kvadratmeter fördelade på 13 rum. Ett av rummen är ett poolrum på 90 kvadratmeter där det också är utsikt mot havet från glaspartier och skjutdörrar. Den som gillar att se ut mot havet gillar nog också övervåningen som är som en stor lounge och har en terrass med en otrolig utsikt över havet. 

5. Björkviks Gård på Värmdö

Drömmer du om avkopplande morgondopp i havet innan du drar till jobbet och storstadsbruset? På Värmdölandet vid Älgöfjärden kan det bli verklighet. Men det kostar. Utgångspriset för den vackra sekelskiftesvillan med strandtomt ligger på 40 miljoner kronor.

En av de dyraste villorna på Hemnet just nu sträcker sig över 450 kvadratmeter och två plan. Den har tolv rum, byggdes för över hundra år sedan och har nyligen restaurerats från grunden. Mäklaren beskriver standarden och skicket som exceptionellt, men det är inte bara de vackra golven, eldstäderna, gymavdelningen och de mäktiga fönsterpartierna som fångar vår uppmärksamhet – utan det som väntar utanför: Sandstrand, klippor, bryggor, badhus med bastu, strandstuga och stall.

Huset liknar nästan ett slott, och ligger vackert i Värmdö. Priset? 40 miljoner kronor. Foto: Magnusson Mäkleri Östermalm AB

Björkviks Gård ligger i Stockholms skärgård, med pendelavstånd till stan. Tomten omfattar omkring 1,8 hektar mark och har en strandlinje på cirka 200 meter.

6. Exklusiv poolvilla intill havet i Västervik

Den som drömmer om att bo vid havet och har 25 miljoner kronor över till ett hus har nog hittat rätt. Den här exklusiva poolvillan i Västervik ligger bokstavligt talat alldeles intill havet, precis vid strandkanten. Villan ligger inbäddad bland klipporna och från poolen är det bara några trappsteg ner till havet.

Riktigt lyxigt sommarhus intill havet. Här finns både pool, brygga och terrasser med makalös havsutsikt. Foto: Svensk Fastighetsförmedling

Interiören är ljus, stilren och med lyxig känsla – och har givetvis en hel del glaspartier från golv till tak. Alla sovrum har glasskjutdörrar till en terrass. Huset har sex rum och är på 347 kvadratmeter uppdelat på tre våningar. Varje våning har en liten magisk terrass mot havet. Drömläge!

7. Stor skärgårdsvilla med egen brygga

Här är sjötomten som ligger på Norra Lagnö, Värmdö. Huset är på 304 kvadratmeter, har åtta rum och är byggt i tre plan där markplanet har en egen lägenhet. Till huset hör också både gym och vinkällare.

Foto: Wrede Fastighetsmäkleri

Villan ligger lugnt i en mysig vik. Här finns en härlig gräsmatta intill vattnet med egen brygga, trädgården har även stenmurar och stentrappor, blomrabatter och fruktträd.

Priset för en villa med sjötomt i Stockholms skärgård? 27 miljoner kronor.

8. Lyxig villa i Täby med sommarhuskänsla

Gästhus, poolhus, bastu – på en strandtomt i fina Täby. Det här huset har en insynsskyddad solig tomt med egen brygga och ett stort poolområde. Huset har genomgått en totalrenovering både ut- och invändigt under senare år och är enligt mäklaren i absolut toppskick.

Lyxig villa i Täby som totalrenoverats och nästan ger sommarhuskänsla. Foto: Berggren & Hörle Fastighetsmäklare AB

Känslan över huset ger vibbar av sommarhus, ett lyxigt och stort, drömmigt sommarhus med sju rum och dryga 200 kvadratmeter.

Två av sovrummen har balkong och från allrummet har man en milsvid sjöutsikt. Utgångspriset för villan är 28 miljoner kronor.

9. Villa intill golfbanan i Tylösand

Villan i Tylösand är något för den riktigt golfintresserade. Här bor du nämligen precis intill golfbanan. Och efter golfrundan tar du dig snabbt ner till stranden för ett dopp.

Villan byggdes 2004 och har åtta rum fördelat på 210 kvadratmeter. Inredningsstilen känns väldigt amerikansk. Ett stort bondkök i ljusgrönt med en bred putsad fläktkåpa, flera sovrum med eldstäder och tillhörande badrum är något av det som ger känslan av ett lyxhus i USA.

Villa i Tylösand för 36,3 miljoner kronor. Foto: Bostad & Co Fastighetsmäklare/Niklas Carlsson / IMAGERY BY CARLSSON

”Här har man skapat ett generöst hem med känsla av en överdådighet som aldrig blir skrytsam. Varje rum är sin egen sfär och söker du ”privacy” har du kommit rätt.”, skriver mäklaren.

Tomten är på 2 346 kvadratmeter och utgångspriset ligger på 36,3 miljoner kronor.

10. Bevarat sekelskifteshus på Lidingö

Över 100 år gammal villa med bevarade detaljer. Här finns flera vackra pardörrar, öppna spisar, här finns valv klädda med marmor, här finns spegeldörrar och generös takhöjd. Dessutom finns det walk in closet och ett orangeri byggt 2013. För det här fina huset får köparen betala åtminstone 22 miljoner kronor och då finns 511 kvadratmeter att nyttja (fördelade på 11 rum) liksom en tomt på 2 123 kvadratmeter.

Sekelskifteshuset på Lidingö har flera bevarade detaljer och är tack vare detaljerna och rymden riktigt pampigt. Foto: Fastighetsmäklarna Danderyd

Villan ligger i ett grönskande område på Lidingö och är riktigt pampigt med sina stora sällskapsytor, sin rymd och många originaldetaljer.

 

LÄS MER: 10 pampiga slott och sagolika herrgårdar till salu

LÄS MER: Privata öar i skärgården som kan bli dina