På ön Korsskär 1 behöver man knappast trängas med grannar.
På ön Korsskär 1 behöver man knappast trängas med grannar. Foto: Therese Jahnson/ Sjönära

Svenska skärgårdsön till salu – för 10 miljoner kronor

Har du 10 miljoner kronor över? 

Då kan du få en egen ö – helt för dig själv i Stockholms skärgård.

Det tar en halvtimme att ta sig med båt från Nynäshamn till den lilla ön Korsskär 1. Eller liten och liten. Ön är på 10,2 hektar vilket motsvarar nästan 15 fotbollsplaner. Så det är rätt mycket land om man har hela ön för sig själv. 

Ön ligger mellan Nynäshamn och Nåttarö 

Från luften ser ön nästan hjärtformad ut med grönskande träd inåt land och klipphällar, ett par stränder och en rejäl brygga ut längs vattnet. En bit upp på land finner vi även tre små stugor och ett fritidshus på 90 kvadratmeter med en stor härlig altan för lata dagar. 

Från altanen kan man spana på fritidsbåtar, färjor på väg mot Gdansk i Polen och skärgårdsbåtar på väg mot den större grannön Nåttarö, ett av Stockholmsläns första marina naturreservat. 

Till Nåttarö går fem Waxholmsbåtar om dagen, lastade med turister – taggade på att campa, äta gott, bada vid vackra sandstränder eller bergsknallar samt utforska djurlivet under ytan. Östersjöns bräckta vatten är kanske mer känt för sin hotade torsk och algblomning än sitt häftiga djurliv, men utanför Nåttarö går faktiskt en markerad snorkelled med skyltar som beskriver de marina djuren. 

Huvudskär och Landsort är andra intressanta utflyktsmål som inte ligger på alldeles för långt avstånd från den privata ön. 

Ön Korsskär 1 ligger mellan Nynäshamn och Nåttarö i Stockholms södra skärgård. Foto: Therese Jahnson/ Sjönära
Öns brygga ligger skyddad i Korsskärssundet. Foto: Therese Jahnson/ Sjönära
Från vardagsrummet i den största stugan har man sjöutsikt. Foto: Therese Jahnson/ Sjönära

Flera stugor på Korsskär 1

På den egna ön kan man njuta av tystnaden och lugnet. Här finns två stränder att välja mellan – en långgrund sandstrand och en stenstrand för blåsigare dagar. 

Är det riktigt ruskigt ute kan man värma sig framför den öppna spisen i det största husets ena sällskapsrum. Totalt finns fyra rum, kök och badrum i huset. Det byggdes 1945, med en tillbyggnad från 2005. Kök och toa renoverades 2015.

Det största huset har två sällskapsrum, varav vi finner en öppen spis i ett av dem. Foto: Therese Jahnson/ Sjönära
Köket är ganska nytt. Det byttes ut 2015 och är i dag utrustat med kyl och frys samt spishäll med ugn och fläkt. I köket står även en diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. Foto: Therese Jahnson/ Sjönära
I den stora stugan på 90 kvadratmeter finns i dag två sovrum. Foto: Therese Jahnson/ Sjönära
Toan, som renoverades 2015, har dusch och förbränningstoalett. Foto: Therese Jahnson/ Sjönära

Huset ligger på samma sida av ön som de mindra stugorna som är i behov av renovering. Hela kalaset ligger ute för 9 750 000 kronor.

LÄS MER: Fritidshus på Gotland – som är billigare än en etta i Stockholm 

LÄS MER: Stor guide: 20 smarta småhus för ett extra rum på tomten 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 89 kr. Köp nu!