1 av 3: Fastigheten med hotellverksamhet i Hallfreda är till salu för 10 250 000 kronor. Då ingår flera byggnader, 19 rum och en tomt om dryga 8 000 kvadratmeter. Foto: Mats Hemlin
2 av 3: Jessica Almenäs är programledare för ”Superstars”, som spelades in på Gotland. Foto: LINUS HALLSÉNIUS
3 av 3: Här bodde deltagarna i tv-programmet ”Superstars”. Foto: Mats Hemlin

”Superstars”-huset till salu: ”Ett av Gotlands vackraste”

Ett hus med stjärnglans är till salu strax utanför Visby på Gotland.

Här har både Carolina Klüft, Anders Limpar och Tony Rickardsson bott.

Det är nämligen Hallfreda hotell, huset där stjärnorna i tv-programmet ”Superstars” bor, som ligger ute till försäljning på Hemnet.

Har du en dröm om att driva hotell? Eller bara att ha ett stort och härligt hus på Gotland? Då kan det här definitivt vara något. Hallfreda hotell utanför Visby är till salu – och det är en storslagen fastighet med 19 rum och en tomt på över 8 000 kvadratmeter.

– Fastigheten är en av Gotlands kanske vackraste hus och har en lång historia, säger Nicklas Ivarsson, mäklare på Bertwig Fastighetsförmedling.

Ja, det är ett historiskt hus som letar nya ägare. Fastighetens historia sträcker sig tillbaka till 1300-talet då grunden till huset byggdes. Byggnaden uppfördes sedan på 1400-talet och övervåningen byggdes till 1793 av den mäktiga köpmansfamiljen Donner – och det var då huset fick sin utformning och speciella italienska stil.

Hallfreda hotell har anor från 1300-talet men byggnaden uppfördes på 1400-talet. På 1700-talet byggdes övervåningen till och huset fick sin nuvarande stil. Foto: Mats Hemlin

Kan använda huset som bostad – eller hotell

Mäklaren Nicklas Ivarsson säger att arkitekturen avviker från den traditionella gotländska stilen utan för i stället tankarna till Italien, så som familjen Donner renoverade det. Nuvarande ägare har varsamt renoverat huset – det har varit viktigt att värna om husets historia och utseende men samtidigt få till alla bekvämligheter som krävs av ett modernt hus.

Priset för fastigheten är 10 250 000 kronor och då ingår två fastigheter – inte något bolag. Fastigheterna är bebyggda som hotell, flygel, förråd/garage och ett bostadshus.

– Möjligheter finns för en köpare att disponera det vackra huset som bostad eller fortsätta bedriva en hotellverksamhet då bygglov finns att fortsätta det ändamålet, säger Nicklas Ivarsson.

1 av 7: 2009 renoverades huset om till ett mysigt hotell med sex rum och två lägenheter. Foto: Mats Hemlin
2 av 7: Vacker utsikt över den gotländska naturen. Foto: Mats Hemlin
3 av 7: Vardagsrum. Foto: Mats Hemlin
4 av 7: Gavelrum med utgång till balkong. Foto: Mats Hemlin
5 av 7: Matsal. Foto: Mats Hemlin
6 av 7: En vacker sandspis i hotellet. Foto: Mats Hemlin
7 av 7: Det mindre köket. Foto: Mats Hemlin

Inspelningsplats för ”Superstars”

Hallfreda är en av Gotlands största gårdar och mycket vackert. Just nu är det dessutom en av de mest klickade bostadsannonserna på Hemnet. Men fastigheten är inte bara en vacker, stor och historisk plats på Gotland. Det här är också en av inspelningsplatserna för tv-programmet ”Superstars” som visas på Kanal 5 och Dplaye just nu. Kampen om vem av idrottsstjärnorna som blir årets superstar pågår för fullt. Årets deltagare är Tony Rickardsson, Ida Ingemarsdotter, Magnus Hedman, Helena Ekholm, Carolina Klüft, Anders Limpar, Maria Pietilä Holmner och Staffan Olsson – och alla bodde på Hallfreda hotell utanför Visby när programmet spelades in i somras. Programledare för ”Superstars” är Jessica Almenäs.

https://www.instagram.com/p/CD4BqehlPAK/

LÄS MER: Krista och Anders bor i Ingmar Bergmans gamla lägenhet

LÄS MER: Minihuset mitt i Stockholm gör succé på Hemnet

Favorit ur arkivet:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!