Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spektakulära villor till salu just nu

Drömmer du om att bo i en läcker arkitektritad villa, ett pampigt slott eller kanske ett piratskepp? Då kanske ett av de här husen kan vara något för dig.

Här har vi samlat 12 riktigt spektakulära hus som du kan köpa på Hemnet just nu. Bläddra vidare för att se de häftiga husen! 

Foto: Denise Lissert/HusmanHagberg

1. Hornformad villa i Saltsjö-Boo

Vem säger att ett hus måste vara fyrkantigt? Den här enplansvillan i Nacka utanför Stockholm har formen av ett horn. Böjd som en banan – med en avsmalnande spets i ena änden.

TITTA IN I HUSET HÄR!
Det helt unika huset i ligger i Saltsjö-Boo och byggdes 2006. Trots sin minst sagt spektakulära form smälter den på ett naturligt sätt in i den omgivande naturen. Men det är långt ifrån bara utsidan som är häftig på det här huset – insidan är minst lika magisk.

Vinterträdgård med vattenfall

I husets spets hittar man en inglasad vinterträdgård med ett vackert litet vattenfall. Innanför ligger vardagsrum och kök. Högt i tak och många stora fönsterpartier ger en känsla av rymd och ljus – och en fantastisk närhet till naturen. I andra änden av huset hittar man de mer privata delarna med sovrum och badrum. Vilka badrum sedan! Det ena i grön mosaik med ett djupt snedställt badkar, det andra med fyra meters takhöjd och en bastu med utsikt. Utgångspriset är 8 950 000 kronor.

 

 

Foto: Recidence fastighetsmäkleri

2. Gamla sjömanskyrkan i Oxelösund

En gammal kyrka förvandlades till en superlyxig bostad – och resultatet får oss att tappa hakan.

TITTA IN I MAGISKA KYRKAN HÄR!
I Oxelösund tornar den anrika Sjömanskyrkan upp. Men inuti ser den inte ut i närheten av vad man skulle förvänta sig av en kyrka. I stället för kyrkobänkar och altare möts man av ett hem, men långt ifrån hur man är van att se ett sådant också. 

Vardagsrum i kyrksalen

Bara vardagsrummet, som är den gamla kyrksalen, har en storlek på 158 kvadratmeter och har möblerats med maffiga soffmöbler och matbord.

Utgångspriset för det unika boendet ligger på 8 450 000 kronor.

 

 

Foto: Schneider & Co AB

3. Villa med tornrum i Saltsjö-Boo

Inte långt i från det bågformade huset i Saltsjö-Boo ligger den här häftiga villan. Huset känns nästan som en modern version av Pippi Långstrumps Villa Villekulla. Vinklar och vrår – och ett litet torn med balkong i mitten gör den till något alldeles extra.

Den arkitektritade villan på totalt 220 kvadratmeter som byggdes 2007 har det många drömmer om – stora ytor, en solindränkt terrass, pool och snygga badrum. Men det är detaljerna som gör den så spektakulär.

Charmigt tornrum

Sällskapsrummet är en magnifik takhöjd på 7 meter och en vacker stenvägg som direkt drar blickarna till sig. Härifrån leder en trappa upp till det charmiga tornrummet med en egen balkong där man kan njuta av en härlig utsikt. Husets master bedroom har utgång till poolen och ett eget dressingroom som leder till ett helt magnifikt badrum med fristående badkar klätt i mosaik och en vägg av sten. Utgångspriset är 12 900 000 kronor.

 

 

Foto: Nadjafi & Kristensen fastighetsförmedling

4. Kvarnhuset på Bjärehalvön – Gert Wingårdhs mest berömda hus

Det här lilla huset påminner mer om ett japanskt tehus än en skånsk gäststuga. Men en det sistnämnda är just vad det är. Huset är ritat av arkitekten Gert Wingårdh och nu är gården som huset tillhör till salu.

TITTA IN I HUSET HÄR!
Att kalla det här huset spektakulärt är nästan en underdrift. Omskrivet i flera internationella tidningar är Kvarnhuset Gert och Karin Wingårdhs mest berömda projekt. Placerat vid en naturlig bäck som slingrar sig fram längs med det, omgivet av en arkitektritad japansk trädgård är detta en magisk oas. Insidan i massiv ek och öländsk kalksten rymmer kök, sociala ytor, en bastu och ett sovrum.

Stor gård på Bjärehalvön – med pool och festlokal

Kvarnhuset ligger på en stor gård som nu är till salu för 23 500 000 kronor. På den 15 000 kvadratmeter stora tomten ligger bland annat ett stort bostadshus från 1903 i New England-stil, ett stall inrett till festlokal, ett godkänt restaurangkök, en gammal lada som rymmer en lyxig femrumslägenhet plus nio sovrum, en pool med tillhörande poolhus samt en tennisbana.

 

 

Foto: SkandiaMäklarna Jönköping

5. Stilren villa i Jönköping signerad Gert Wingårdh

Gillar du Gert Wingårdhs arkitektur men inte har en budget på 23 miljoner kronor kanske det här huset kan vara något i stället. 

Den här exklusiva lådan i Jönköping är nämligen ritad av den berömda arkitekten.

På ett av Jönköpings bästa lägen med en magisk utsikt hittar vi den moderna drömvillan från 2015 som nu är till salu med ett utgångspris på 9 000 000 kronor. Den har en stilren mix av trä, glas och raka linjer som är svår att inte fascineras av. 

Vacker utsikt och exklusiva val

Interiören är minst lika stilren som utsidan. Vita väggar, ljusa trägolv, ett ljusgrått kök och vitkaklade badrum. Här är det utsikten som får stå i fokus.

 

– Det här är ett påkostat objekt med stilsäker exteriör och exklusiva materialval både utvändigt och invändigt. Inget har lämnats åt slumpen. Det finns inte en lampknapp som sitter fel, säger mäklaren Daniel Jönsson i en intervju med Jnytt.

 

 

Foto: Mäklarhuset Vara

6. Villa i Vara som ser ut som ett piratskepp

Skepp oh hoj! Drömmer du om att kasta loss och segla på de sju haven? Då kanske den här villan utanför Vara kan vara något. Nåja, huset ligger på Västgötaslätten, långt från något vatten, men invändigt ser det ut som ett riktigt piratskepp.

Huset är långt i från en lyxig arktektritad villa men nog är den spektakulär. Enligt mäklarannonsen har husets nuvarande ägare hämtat inspiration från filmen "Pirates of the Caribbean". Och det finns ingen anledning att tro något annat. 

Roder i vardagsrummet

Redan utvändigt sticker den bruna trävillan ut. Med galler över fönstret på ytterdörren och låtsasstenar runt fönstren, påminner huset om en medeltida borg. Inuti gömmer sig en mycket speciell inredning – med mycket trä, nivåskillnader och roliga detaljer.

Stilen skulle kunna beskrivas som rustikt marin. I vardagsrummet finns ett roder, rep i taket och träbokstäver med orden "Dead men tell no tales". Huset, som har ett visst renoveringsbehov, är 75 kvadratmeter stort och till salu med ett utgångspris på 450 000 kronor.

 

 

Foto: Skeppsholmen Fastighetsmäkleri AB

7. Pampig herrgård utanför Helsingborg

Är du typen som vill ha ett ståndmässigt hem? Den här flådiga 1800-talsherrgården kommer definitivt imponera vilken besökare som helst.

Det ser ut som på film. Två automatiska grindar öppnas så man kan köra in på grusvägen som leder fram till den vackra herrgården med sin omgivande park och välkomnande veranda. Det tjusiga bostadshuset, som byggdes 1865, har en boyta på över 600 kvadratmeter. Perfekt för den som vill ha mycket yta – eller gillar att samla hela tjocka släkten.

Komplett hästgård

Här inne finns 10 rum, stora öppna sällskapsytor samt flera eldstäder och kaminer. Utanför hittar man pool, veranda och en praktfull trädgård. Till herrgården hör 7.6 hektar mark. Gården har använts som hästgård, så här finns ett stall med 20 boxar, en ridbana, ett ridhus och flera hagar. Utgångspriset är 15 500 000 kronor.

 

 

Foto: Fastighetsmäklarna Stockholm

8. Nyproducerad villa med sjötomt på Värmdö

På en klippa i Stockholms skärgård, på praktiskt pendelavstånd från Stockholm, hittar vi den här makalöst snygga nyproducerade villan. Men smakar det så kostar det.

Hela 30 miljoner får man punga ut för att få nöjet att flytta in i detta drömhus, men då är det också något alldeles extra. Placeringen på en klippa med en trappa som slingrar sig ned till vattnet är magisk. Vi kan bara föreställa oss den vackra utsikten man har från de stora panoramafönstren och husets veranda. 

Gästhus och gym

Huset är inte byggt ännu, men blir enligt ritningen 390 kvadratmeter stort fördelat på åtta rum och kök. Nedre plan erbjuder öppna sociala ytor medan övre plan är vigt åt sovrum och badrum. Vid sidan om huvudbyggnaden ligger ett gästhus med plats för gym och garage.

 

 

Foto: Bjurfors Dalarna

9. Fjällstuga deluxe i Tandådalen

Ett litet palats i trollskogen! Det här rustika timmerhuset med gräsklätt tak och hänförande utsikt över fjällen bjuder på en unik mix av lyx och allmoge.

Detta är något helt annat än en fuktig fjällstuga där familjen tränger ihop sig. Innanför de faluröda dubbeldörrarna döljer sig ett smakfullt boende med vitmålade timmerväggar, kaminer av natursten och golv i italiensk natursten. 

Dubbla köksmaskiner och relaxavdelning

Huset har flera allrum och sex sovrum, alla med eget badrum. I köket finns dubbla ugnar, diskhoar och diskmaskiner – för att underlätta när man är många, och i källaren hittar man en lyxig relaxavdelning. Huset omges av en stor terrass med utsikt över fjällen. Utgångspriset är 17 000 000 kronor.

 

 

Foto: Skeppsholmen Fastighetsmäkleri AB

10. Slottsliknande villa i Malmö

Sugen på ett slott? De brukar vara svåra att få tag i och vara opraktiskt stora. En kompromiss kanske kan vara det här slottsliknande stora huset i Malmö.

Det makalösa huset byggdes redan 1867, vilket gör det till ett av Malmös äldsta hus. Och visst liknar det ett slott med sitt lila torn och balkongen ovanför entrén – precis en sådan vi är vana att se kungafamiljen stå och vinka ifrån.

16 rum och slottslikande park

Även om det inte är lika stort som ett slott har man här gott om plats. Huset har 16 rum och kök och en boyta på mer än 500 kvadrat. Huset har renoverats varsamt – här inne hittar man vackra pelare, pampiga trappor och lyxiga salar. Den tillhörande slottsparken, förlåt trädgården, på knappt 3000 kvadratmeter bjuder på vackra odlingar och en liten damm. Utgångspriset är 24 750 000 kronor.

 

 

Foto: Skeppsholmen Fastighetsmäkleri AB

11. Anrika Bolltorp slott i Östergötland

Här har du chansen att bosätta dig på ett riktigt slott! Leva som en prinsessa och njuta av pampig omgivning och fantastisk miljö. Bolltorp Slott är fortfarande till salu nämligen. 

Bolltorp Slott är vackert beläget i ett bevarat kulturlandskap i Östergötland, cirka sju kilometer utanför Söderköping och cirka 18 mil från Stockholm. Till bostaden hör även 930 hektar mark varav 648 hektar är skogsmark.
Slottet är uppfört 1840 och består av 1 000 kvadratmeter. Till byggnaden hör dessutom flera omkringliggande fastigheter med en total area om cirka 6 680 kvadratmeter.

Omnändes redan på 1400-talet

Bolltorp Slott omtalades första gången under 1400-talet. Genom åren har ägandet vandrat inom ett flertal adelsätter, däribland Bogeman, Falk, Nordenstolpe och Harmansdorff. Den befintliga huvudbyggnaden uppfördes av familjen Funch i mitten av 1800-talet och den är i dag i mycket gott skick med många bevarade detaljer samt 20 fungerande eldstäder. 

I annonsen står inget pris för fastigheten, men under 2018 låg den ute för 155 miljoner kronor. 

 

 

Foto: Askengren Fastighetsmäklare

12. Kamouflerad villa i Fjällbacka 

Det mossklädda taket och den skifferbelagda terrassen gör det svårt att upptäcka huset ovanifrån. Villan på bergsknallen intill golfbanan i Fjällbacka smälter väl in i naturen.

Willa Nordic-huset är byggt 2012 och är väl inget för den stora familjen. Här finns ett sovrum, vardagsrum och kök fördelat på 88 kvadratmeter. Genomgående med handmanglad kalksten. 

Swimmingpool och minispa

 Här finns en stor terrass med swimmingpool och fantastisk utsikt över ån intill. Runtom huset finns flera uteplatser och här finns också ett litet hus med ett minispa med dusch, badkar och bastu. Utgångspriset ligger på 7 700 000 kronor.

 

LÄS MER: Lyxvåning i Stockholm till salu – för ett galet högt pris

LÄS MER: Mäklarens bästa knep för att vinna budgivningen