Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Sveriges mest exklusiva hus som är till salu just nu

Drömmer du om ett riktigt lyxigt hem med gym, swimmingpool, vinkällare och vidunderlig havsutsikt? Då har du kommit rätt! 

Här listar vi några av de dyraste husen till salu i Sverige just nu. Allt från en slottsliknande villa i Malmö till en häftig villa med sjötomt i Saltsjöbaden utanför Stockholm och en anrik herrgård för 175 miljoner kronor. 

LEVA&BO Redaktionen
Anrik 1600-talsgård för 175 miljoner kronor Foto: Mikael Ackelman /Karl Danielsson Egendomar AB

 

1. Anrik 1600-talsgård i Västerås

Svanå Bruk & Säteri är Sveriges dyraste gård till salu just nu och stor nog att rida ut i. För 175 miljoner kronor får man utöver stall och skogsmark, flyglar och herrgård i Karolinsk stil.

"De är inte för stora eller att likna med något slott." Så beskriver mäklaren Viktor Danielsson flyglarna och juvelen på gården – Mangårdsbyggnaden från 1670 där bland annat Kronprinsessan Victoria bott några nätter.
TITTA IN I HERRGÅRDEN HÄR!
Däremot är marken ovanligt stor. Få privata gårdar i Sverige är över 1 000 hektar. Svanå Bruk & Säteri är nästan 1 400 hektar. Den snäva marknaden reflekteras i utgångspriset som ligger på 175 miljoner kronor.

 

Björkviks Gård på Värmdö för 40 miljoner kronor. Foto: Magnusson Mäkleri Östermalm

2. Björkviks Gård på Värmdö

Drömmer du om avkopplande morgondopp i havet innan du drar till jobbet och storstadsbruset? På Värmdölandet vid Älgöfjärden kan det bli verklighet. Men det kostar. Utgångspriset för den vackra sekelskiftesvillan med strandtomt ligger på 40 miljoner kronor.

Den dyraste villan på Hemnet just nu sträcker sig över 450 kvadratmeter och två plan. Den har tolv rum, byggdes för över hundra år sedan och har nyligen restaurerats från grunden. Mäklaren beskriver standarden och skicket som exceptionellt, men det är inte bara de vackra golven, eldstäderna, gymavdelningen och de mäktiga fönsterpartierna som fångar vår uppmärksamhet – utan det som väntar utanför: Sandstrand, klippor, bryggor, badhus med bastu, strandstuga och stall.
Björkviks Gård ligger i Stockholms skärgård, med pendelavstånd till stan. Tomten omfattar omkring 1,8 hektar mark och har en strandlinje på cirka 200 meter.
LÄS OCKSÅ: Vackra 1800-talsgården kostar som en etta i Stockholm

 

Sekelskiftesvilla på Djursholm för 39 miljoner kronor. Foto: Residence Fastighetsmäkleri

3.  Sekelskiftesvilla på Djursholm  

Stenvillan som ligger ute på Hemnet för 39 miljoner må sakna sjötomt, men Framnäsviken är inte många steg bort. Sekelskifteshuset ligger på en av Djursholms mest eftertraktade adresser, Disavägen, norr om Stockholm.

Trots att tomten är på 1 500 kvadratmeter har trevåningsvillan två balkonger. Likt många fönster vetter de mot Framnäsviken. Boytans planlösning har formgivits för att framhäva huvudattraktionen – sjöutsikten, men även interiören bjuder på vackra originaldetaljer att vila ögonen på, som eldstaden, bröstpanelerna, de spröjsade fönsterna och pardörrarna.
Villan är från 1906 och sträcker sig över tre plan plus källare som rymmer vinkällare, tvättstuga, förråd och extra rum – ett plan som med fördel kan göras om till gästlägenhet, enligt mäklaren. Niorumsvillan är 353 kvadratmeter plus biarea på 121 kvadratmeter.

 

Skärgårdsvilla på Älgö för 35 miljoner kronor. Foto: Residence Fastighetsmäkleri

4. Skärgårdsvilla på Älgö

Den ståtliga villan på Älgö, öster om Stockholm, ligger precis vid vattnet och kommer med två sjöstugor och pool för den som inte vill doppa sig i sjön. Utgångspris? 35 miljoner kronor.

"Ett livsstilsboende att samla familj och vänner på med gott om plats i flera byggnader allt endast 30 minuter till city." Så beskiver mäklaren villatomten vid Alfredroviken i Saltsjöbaden.
En tvåvåningsvilla och två gästhus är spridda på tomten som sträcker sig över 3 100 kvadratmeter.
Villan från 1909 har byggts om och byggts ut under de senaste åren. I dag sträcker den sig över drygt 400 kvadratmeter, fördelat på fyra sovrum, sällskapsrum, kök, biorum, tre toaletter och två badrum. Sällskapsdelen har stora öppningsbara fönsterpartier som vetter mot sjön och poolområdet på terrassen.
De två gästhusen har kök, badrum och flera sovrum plus en bastu/relax byggnad.

 

Villa i Tylösand för 36,3 miljoner kronor. Foto: Bostad & Co Fastighetsmäklare/Niklas Carlsson / IMAGERY BY CARLSSON

5. Villa intill golfbanan i Tylösand

Villan i Tylösand är något för den riktigt golfintresserade. Här bor du nämligen precis intill golfbanan. Och efter golfrundan tar du dig snabbt ner till stranden för ett dopp.

Villan byggdes 2004 och har åtta rum fördelat på 210 kvadratmeter. Inredningsstilen känns väldigt amerikansk. Ett stort bondkök i ljusgrönt med en bred putsad fläktkåpa, flera sovrum med eldstäder och tillhörande badrum är något av det som ger känslan av ett lyxhus i USA.
"Här har man skapat ett generöst hem med känsla av en överdådighet som aldrig blir skrytsam. Varje rum är sin egen sfär och söker du "privacy" har du kommit rätt.", skriver mäklaren.
Tomten är på 2 346 kvadratmeter och utgångspriset ligger på 36,3 miljoner kronor.

 

Villa på Värmdö för 30 miljoner kronor. Foto: Fastighetsmäklarna Stockholm

6. Nyproducerad villa med sjötomt på Värmdö

På en klippa i Stockholms skärgård, på praktiskt pendelavstånd från Stockholm, hittar vi den här makalöst snygga nyproducerade villan. Men smakar det så kostar det.

Hela 30 miljoner får man punga ut för att få nöjet att flytta in i detta drömhus, men då är det också något alldeles extra. Placeringen på en klippa med en trappa som slingrar sig ned till vattnet är magisk. Vi kan bara föreställa oss den vackra utsikten man har från de stora panoramafönstren och husets veranda.
Huset är inte byggt ännu, men blir enligt ritningen 390 kvadratmeter stort fördelat på åtta rum och kök. Nedre plan erbjuder öppna sociala ytor medan övre plan är vigt åt sovrum och badrum. Vid sidan om huvudbyggnaden ligger ett gästhus med plats för gym och garage.

 

Villa i Malmö för 24 750 000 kronor. Foto: Skeppsholmen Sotheby’s International Realty

7. Slottsliknande hus i Malmö

I den här pampiga villan på en hörntomt i exklusiva Fridhems villastad i Malmö kommer du knappast sakna utrymme. 16 rum och kök är fördelade över 555 kvadrat plus källare. Den parkliknande tomten är på 2748 kvadratmeter plus ett modernt annex.

Villan uppfördes 1867 och har ägts av samma familj sedan 1956.
Hela bottenplanet har tidsenlig stukatur, återuppbyggd av stukaturmästare Hans Räthel från Berlin.
Annexbyggnaden på gården totalrenoverades 2012 och de 110 kvadraten är fördelade på 4 rum, kök samt toalett/duschrum plus gästtoalett.
Villan har en stor tomt på 2748 kvadratmeter. Priset? 24 750 000 kronor eller högstbjudande.

 

Tullesbo slott i Skåne för 27 miljoner kronor. Foto: Magnus Högfeldt

8. Tullesbo slott i Skåne

Drömmer du om att leva likt en prinsessa på ett pampigt slott? I Sjöbo i Skåne finns möjligheten att ta över Tullesbo slott – en vacker rokokofastighet från 1780-talet.

Slottsbyggnadens boyta är 480 kvadratmeter med källare och vind om 350 kvadrat. Huvudingången från norr är rustad med vackert kalkstensgolv i original och kalkade väggar. Från hallen når man en oval salong med stora fönsterpartier, öppen spis och förgyllda väggfält.
TITTA IN I PAMPIGA SLOTTET HÄR!
Familjen Ramel ägde huset fram till 2006, och ägarna därefter har rustat slottet på ett varsamt sätt. Med Tullesbo slott kommer cirka tio hektar skogsmark, tre hektar åkermark, en hektar betesmark och en hektar tomt. Trädgården anlades av Hans Ramel, som också var den som uppförde Tullesbo slott på 1700-talet, och den är inramad av trädalléer utmed långsidorna. Utgångspris 27 000 000 kronor.

 

60-talsvilla i Helsingborg för 23 miljoner kronor. Foto: Bjurfors

9. Renoverad 60-talsvilla i Helsingborg 

Känns 23 miljoner som en lagom prislapp? Då kan du bli den första att flytta in i denna modernistisk villa i Helsingborg efter en totalrenovering.

"Den sköna ursprungskänslan från sent sextiotal finns kvar i bakgrunden men mest tydligt är den nutida fräschören som har tillförts genom en totalrenovering med största precision", skiver mäklaren på Hemnet.
Här har man tänkt exklusivt både utvändigt och invändigt. Påkostade materialval, högteknologiska lösningar och platsbyggd förvaring. Eftersom allt nyligen är totalrenverat finns garantier på installationer och möjlighet till serviceavtal.
Arkitekterna bakom fastigheten är Sören Nielsen och Jan-Erik Lund (1969).
Trädgården är ritad, designad och anlagd av Gröna Gården.

 

Gamla Kassan i Landskrona för 22,8 miljoner kronor. Foto: Einar Samuelsson Torgny /Residence Fastighetsmäkleri

10. Gamla Kassan i Landskrona

Gamla Kassan är en unik och välbevarad fastighet placerad intill vattnet i Landskrona. Huset byggdes 1754 och var då avsett för den dåvarande borgmästaren Bernhard Oelreich.

I dag består byggnaden av fyra lägenheter där den största är på 13 rum och kök om cirka 350 kvadratmeter i etage. Det finns ljusa salonger i fil med högt i tak och utsikt mot Skulpturpark och småbåtshamnen nedanför.
Det som utmärker fastigheten ytterligare är alla bevarade detaljer. Många av rummen har rundade hörn och vackra utsmyckade kakelugnar från 1800-talet. Flera golv är original eller från 1800-talet, entréhallar och trappor stoltserar med nött kalksten från 1754 samt handblåst glas från 1800-talet.
Utgångspriset? 22 800 000 kronor.

LÄS MER: Pierre Leander visar upp nya lyxbygget på Lidingö