Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Leva & bo>Hemma hos>Hitta hem

Publicerad 2 feb 2018 13:07

Soporna höjde priset med 1,2 miljoner – såldes före visning

Lägenheten på Hemnet liknade ingenting annat...

Lägenheten på Hemnet liknade ingenting annat...

1/2

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Säljaren vägrade gå med på både städning, rensning och stajling...

Säljaren vägrade gå med på både städning, rensning och stajling...

2/2

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Den här bostaden liknande ingenting annat när den lades ut på Hemnet.

Långt ifrån ”ljus och fräsch”, och full av bråte, stök och gamla tidningar.

Den gjorde klicksuccé och såldes redan innan visningen – för 1,2 miljoner mer!

Förra veckan skrev Leva & Bo om den ostädade tvårumslägenheten, full med tidningar, bråte och ”sopor” överallt, som låg ute på Hemnet till försäljning. Mäklaren berättade att säljaren hade vägrat gå med på både städning, rensning och stajling. 

– Någon sa till mig att det var ”bra stajling”, berättade mäklaren Fredrik Flodin från Erik Olsson Fastighetsförmedling, men det är det faktiskt inte. Han är en samlare och hans största samling är just tidningar. 

LÄS OCKSÅ: Övergivna rucklet på hemnet som alla vill ha 

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Såldes för 1,2 miljoner kronor mer än priset före visningen

Ingen hade sett någon liknande annons på Hemnet tidigare. Och det visade sig vara ett succékoncept. Annonsen för lägenheten i Vasastan, Stockholm, hade på fem dagar nästan 17 000 klick, att jämföra med det mer normala 3 000-4 000 på tio dagar. Och, inte nog med att den blev uppmärksammad överallt i sociala medier, lägenheten såldes till och med före visning – och det för 1,2 miljoner kronor över utgångspriset!

Många ville buda innan visning, till och med köpa direkt

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

– Vi hade enormt många som hörde av sig, och många ville buda innan visning, en del till och med köpa den direkt, berättar Fredrik. Vi fick både skambud och andra som budade över det utsatta priset. Men säljaren vill inte veta av något sådant.

Vad man gjorde då var att samla ihop alla de som hört av sig och ordnade en så kallad förhandsvisning som blev på onsdagen i stället för söndagen, med sedvanlig budgivning efteråt. 

LÄS OCKSÅ: Se fyndet på Hemnet – sagohus för bara 1,2 miljoner 

Tvingades ta in extra mäklare på visningen – ”kaotiskt”

Foto: Getty Images

– 60 personer hade anmält sig till visningen men det slutade med att hela 80 stycken kom. Och en halvtimme innan visningen började stod redan 6-7 personer utanför och väntade. 

– Vi var tvungna vara tre mäklare i stället för en för att kunna hantera alla människor. Det var väldigt körigt, nästan lite kaotiskt. Där finns ju bara en väldigt liten hiss också och alla ville upp samtidigt, berättar Fredrik.

Dagen efter anordnades dessutom privatvisning. Sammanlagt blev det 107 spekulanter.  Till slut återstod 10 budgivare och sedan gick allt väldigt fort. 

LÄS OCKSÅ: Se de 10 mest klickade villorna just nu

Ordinarie visningen ställdes in – såldes innan

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

– Redan torsdag kväll var allting klart och vinnande budet landade på 3 960 000 kronor (utgångspriset var 2 750 000 kronor). Så den ordinarie visningen på söndag var bara att ställa in. 

Intressenterna var allt ifrån unga par som såg sin chans till renovering, till byggfirmor, äldre par som ville lämna huset och flytta in till stan, bland annat ett par från Dalarna som ville komma närmare sina barn och barnbarn. 

– Men köparna som lade högsta budet var faktiskt ett ungt par, precis nyutexaminerade från universitetet, som nu fått sina första jobb och skulle påbörja bostadskarriären, säger Fredrik som är mycket nöjd med resultatet.