Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Skolan förvandlades till något oväntat nytt

Här är den – den gamla skolan i Norra Mellby, Hässleholm, som byggdes 1936. Huset har renoverats, och den gamla gympasalen har blivit något oväntat...

Foto: Bjurfors

1 av 6

Här är skolans gamla gympasal – i dag ombyggt till ett exklusivt garage.

Foto: Bjurfors

2 av 6

Det var skolverksamhet här på 70-talet, men huset har länge stått tomt. För ungefär 15 år sedan renoverades det och blev kontor.

Foto: Bjurfors

3 av 6

Huset skulle lika gärna kunna vara bostad och enligt mäklaren kommer den nya köparen troligtvis använda villan som bostad.

Foto: Bjurfors

4 av 6

Här är köket.

Foto: Bjurfors

5 av 6

Huset ligger i den gamla kyrkbyn.

Foto: Bjurfors

6 av 6

Den här skolan från 30-talet som nu finns på Hemnet är totalrenoverad till en tvåplansvilla.

Men det finns något som gör att huset sticker ut särskilt mycket.

Titta in i den före detta gympasalen, som gjorts om till något helt makalöst.

Andra har också läst

Den här skolan från 1936 i Norra Mellby, Hässleholm, totalrenoverades 2001, både in- och utvändigt. Det har sedan dess fungerat som ett kontorslandskap med företagsverksamhet, men kan lika gärna vara ett hem. Skolbyggnaden ligger nu ute till försäljning på Hemnet för knappt tre miljoner kronor.

LÄS OCKSÅ: 10 häftiga villor alla vill ha – se de mest populära husen på Hemnet

Lyxiga bilar och pokaler

En sak i huset sticker verkligen ut. Skolans gamla gympasal är förstås totalt omgjord – men till något ganska oväntat. Den som tittar in i gympasalen kan nog bli förvånad – här står exklusiva bilar, gocart och motorcykel, liksom däck, motortillbehör och stora pokaler. Gympasalen är nämligen omgjord till en exklusiv garagebyggnad på 100 kvadratmeter. Här finns en nerfälld billyft och i det gamla omklädningsrummet bredvid ligger både lager och kontor om 40 extra kvadratmeter.

LÄS OCKSÅ: 10 fina hus för samma pris som en etta i Stockholm

Stort och öppen planlösning

Byggnaden var skola på 70-talet, men har sedan stått tomt i många år. När huset renoverades för omkring 15 år sedan byggdes det om till kontor, men enligt mäklaren är en ny köpare troligen en privatperson.

Huset på 230 kvadratmeter har en öppen planlösning och fina detaljer. Entrén är en vacker pardörr i trä med spröjsade fönster, både i dörren samt ovanför. Hallen är rymlig och ljus med klinkergolv, och direkt till vänster finns en vacker ektrappa som leder till övervåningen. Det stora rummet på entréplan är luftigt, har nyinlagd gammeldags stavparkett och är öppet mot det största rummet som har ett enormt ljusinflöde och fungerar som kontorslandskap i dag. Därifrån leder också en spiraltrappa ner till källaren.

På övervåningen finns ett stort ljust rum som delas av i två avdelningar tack vare en skorsten.

Utgångspriset ligger på 2 995 000 kronor.

LÄS OCKSÅ: Skolan från 50-talet blev ett riktigt läckert hem