Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 6
En sådan här lägenhetsannons har du nog aldrig sett förut... Tidningshögar överallt.
Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling
2 AV 6
Sovrummet har mörk korthårig heltäckningsmatta och tapetserade väggar med mönster. Plats för dubbelsäng och förvaring.
Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling
3 AV 6
Inre hallen har mörk korthårig heltäckningsmatta och tapetserade väggar med mönster. Garderobsvägg. Ingång till kök, sovrum och badrum.
Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling
4 AV 6
Annan del av vardagsrummet.
Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling
5 AV 6
Del av köket. Ljusa skåpluckor och terrakottafärgat kakel ovan arbetsbänk.
Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling
6 AV 6
Badrummet har mörkmålad betong på golv och vita kaklade väggar med bård i mönstrad terrakottakakel. Badkar, WC, handfat och badrumsskåp samt handdukstork.
Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Sanningen bakom stöklägenheten som gör succé på nätet

En sådan här lägenhetsannons har du nog aldrig sett förut.

Den är stökig och full med tidningshögar precis överallt.

Nu gör den succé på sociala medier och klickas för fullt.

Den här lägenheten i Vasastan i Stockholm håller på att bli en riktig klickraket samtidigt som den delas hej vilt på sociala medier. Och det är för att den sticker ut. Här finns ingen stajling så långt ögat når. Inte städning heller. 

Överallt ligger tidningshögar och papper av olika slag. I dessa tider när det handlar om att sticka ut med mäklarannonser kan man tro att det är ett pr-trick. Men icke!

LÄS OCKSÅ: Se mystiska spökhuset som gör succé på Hemnet 

Vardagsrummet har mörk korthårig heltäckningsmatta och ljusa tapetserade väggar. Gott om plats för vardagsrumsmöblering såsom soffa, soffbord och mediamöbel samt övrig inredning. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

”Han samlar på allt, till och med lägenheter. Alla ser likadana ut.”

– Någon sa till mig att det var ”bra” styling, säger mäklaren Fredrik Flodin från Erik Olsson Fastighetsförmedling, men det är det faktiskt inte. Han som säljer lägenheten ville inte ha någon styling. Han är en samlare och hans största samling är just tidningar.

– Han samlar på allt, till och med lägenheter. Denna är en av tre lägenheter som vi säljer åt honom och alla ser likadana ut. Den här köpte han redan 1972. 

LÄS OCKSÅ: Här är husen och slotten där det spökar mest i Sverige

Mörk korthårig heltäckningsmatta och tapetserade väggar med mönster i hallen. Plats för avhängning av ytterkläder och förvaringsmöbel. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Tvårummaren mitt i stan kan bli din för under 3 miljoner kronor.

Lägenheten som är till salu här är en tvårummare med kök om 57 kvadratmeter och ligger i ett hus från 1973. Här finns både en yttre hall och en inre hall, sovrum med heltäckningsmatta och plats för dubbelsäng, samt vardagsrum med heltäckningsmatta och gott om plats för soffgrupp och andra möbler. 

Köket har mörkmålad betong på golv och ljusa väggar. Ljusa skåpluckor, terrakottafärgat kakel. Spis, fläkt och kyl. Matplats för ca tre personer. Ingång till vardagsrum. Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

I föreningen finns 77 lägenheter, alla bostadsrätter, och under 2018 planerar man att renovera taket med stambyte året därpå. Dessutom är planen att sälja vinden för att bygga lägenheter mellan åren 2018-2020.

LÄS OCKSÅ: 12 hetaste trenderna – så ska du inreda ditt hem i år  

Är du intresserad att ta över lägenheten som du kan göra om helt efter eget tycke och smak kan denna bli din för det i Stockholm facila priset av 2 750 000 kronor. Kolla in fler bilder i bildspelet!