EXPRESSEN.SE

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Så ska Björn Ranelid hjälpa till att sälja huset i Kalmar

Från det drömmiga huset får en stentrappspromenad ner till vattnet.

Foto: Pontuz Löfgren AB

1 av 3

I mäklarannonsen är en film med där drönarbilder av huset visas.

Foto: Pontuz Löfgren AB

2 av 3

Vitt är en återkommande färg genom hela huset.

Foto: Pontuz Löfgren AB

3 av 3

I en populär husannons är det Björn Ranelid som beskriver huset i stället för mäklaren. 

Med det annorlunda greppet hoppas mäklaren på att sälja det här fantastiska huset vid vattnet i Kalmar – se bilderna här!

Andra har också läst

”Varje människa existerar i endast ett exemplar och när hon är borta kan hon inte ersättas av någon annan. Detsamma gäller för vissa byggnader i Sverige, ty de är unika och enastående.” 

Så inleder författaren Björn Ranelid sin text om huset som är till salu i Kalmarsund. 

Huset ligger i ett av Kalmars mest populära områden – Boholmarna – cirka tio minuter söder om Kalmar och är ett av de mest sedda husen på Hemnet just nu. 

Foto: Pontuz Löfgren AB

LÄS MER: Galna bostadsannonserna: 10 knasiga tricks som mäklaren försökt sig på

Björn Ranelid beskriver huset i text och film

Björn Ranelid beskriver huset både i text och i en specialgjord film, där han går omkring i huset  och den tillhörande bryggan och berättar om hemmet. 

”Byggnaden är en kropp av vitmenat trä och bröstkorgen öppnar sig med en brygga mot sjön och sundet.. Skönheten i detta hus kan endast beskrivas provisoriskt som ett närmevärde.” beskriver författaren. 

Foto: Pontuz Löfgren AB

Foto: Pontuz Löfgren AB

LÄS MER: Galna stylingen som ska sälja konstnärens bostad

Gammal vän till mäklaren

Att just Björn Ranelid kom in i bilden att hjälpa till att sälja huset, med en boarea på 180 kvadrat meter, har en historia sedan många år tillbaka. 

– Jag har haft förmånen att känna Björn i ett antal år då han bland annat medverkat i våra välgörenhetsprojekt. Vi försöker särskilja oss lite gentemot andra mäklare när det kommer till vad kunden får i sitt uppdrag och just här fick jag höra att ägarna var lite speciellt förtjusta i Björn så det ena gav det andra. Resultatet i såväl film som text tycker jag blev riktigt bra, säger Pontuz Löfgren, vd på mäklarfirman Pontus Löfgen AB. 

Det är inte första gången Ranelid skriver bostadsannonser. Andra kändisar som hjälp mäklarfirmor kränga bostäder är författaren Ernst Brunner, rapparen Petter, författaren och skribenten Alex Schulman och artisten Måns Zelmerlöw.

LÄS MER: Björn Ranelid visar upp lägenheten i Stockholm

Foto: Pontuz Löfgren AB

Foto: Pontuz Löfgren AB

LÄS MER: Ödevillan utanför Stockholm till salu för nästan tre miljoner

Trädgården är en lummig dröm med brygga

Huset, med sju rum, är ursprungligen ett 1980-talshus som nuvarande ägare gett ett helt annat liv med det de skapat. Med ljusa färger, trägolv och stora fönster.

– Det är 20 års skapande där det mesta utförts av ägarna själva såväl gällande byggnation såsom den vackra trädgården, säger mäklaren.

Trädgården är en lummig dröm. med två trädäck och på tomten finns även en egen brygga med plats för utemöbler och en sandstrand med en uteplats av kalksten precis vid strandkanten i det populära området.  Pris: 7 975 000 kronor.

Foto: Pontuz Löfgren AB

1 av 2

Foto: Pontuz Löfgren AB

2 av 2

Foto: Pontuz Löfgren AB

Foto: Pontuz Löfgren AB