”Så mycket bättre”-huset på Gotland är till salu

Pensionat Grå Gåsen, känt från ”Så mycket bättre” på TV4, är till salu.

Foto: OLLE SPORRONG

Pensionat Grå Gåsen, känt från ”Så mycket bättre” på TV4, är till salu.

Nu är huset från ”Så mycket bättre” till salu.

Både pensionatet och den berömda ladan i Burgsvik på Gotland ligger ute till försäljning.

– Det finns ett väldigt hjärtligt intresse kring platsen, säger Therese Paulmarken, vd för Paulmarken Holmberg som ansvarar för försäljningen.

Andra har också läst

Samtidigt som ”Så mycket bättre” firar 10-årsjubileum och programmets best of-säsong pågår på TV4, ligger det berömda huset från programmet ute till försäljning. Pensionat Grå Gåsen, som det heter, ligger i Burgsvik på södra Gotland och startade som ett mindre pensionat. Nu har det växt till en ganska omfattande verksamhet. Förutom att ”Så mycket bättre” spelas in här var till exempel både Veronica Maggio och Diggiloo-turnén här i somras.

De nuvarande ägarna har drivit Grå Gåsen och Björklunda B&B, som ligger intill, i tio år och det har blivit en plats som betyder mycket för södra sidan av ön.

Foto: OLLE SPORRONG

Pensionat Grå Gåsen letar nya ägare. Men priset för fastigheten och verksamheten är hemligt.

Foto: OLLE SPORRONG

I årets ”Så mycket bättre”-säsong kommer tidigare deltagare tillbaka till Gotland för att göra nya tolkningar av andra låtar än tidigare.

Många nyfikna besökare på Grå Gåsen

Grå Gåsen har tack vare tv-programmet blivit en plats som betyder mycket för södra Gotland. Hit kommer många nyfikna besökare som vill äta eller bara se platsen där så många kända personer har bott. Therese Paulmarken är vd för Paulmarken Holmberg som jobbar med företagsöverlåtelser.

– För oss är det jättestort att jobba med det här. Det finns en mystik över programmet. Tänk att hela Sveriges artistelit varit här under åren. Varje gång jag själv är på plats är det folk som kikar in och vill ta foton och undrar vilken kändis som bott i vilket rum. Det finns ett väldigt hjärtligt intresse, säger Therese Paulmarken.

Foto: Paulmarken Holmberg

Gåsens Lada är öppet för servering under sommarhalvåret.

Foto: Paulmarken Holmberg

Här är poolen som visats flera gånger i ”Så mycket bättre”.

Även berömda Gåsens Lada till salu

Men det är ingen vanlig fastighetsförsäljning. Det är hela bolaget som är till salu. Verksamheten har två anläggningar, Pensionat Grå Gåsen med 24 bäddar och Gåsens Björklunda B&B med 88 bäddar. I anslutning till pensionatet ligger även Gåsens Lada som är en restaurang öppen under sommarhalvåret, och även där artisterna i ”Så mycket bättre” har sina luncher och middagar. Även Gåsens Lada ingår i försäljningen.

– Det är kul med mycket uppmärksamhet kring det. Ägarna är väldigt hjärtliga själva och är måna om att låta det här stället leva vidare på ett bra sätt. Det har skapat en ny anda södra på Gotland, säger Therese Paulmarken.

Priset är inte officiellt.

Foto: Paulmarken Holmberg

Pensionat Grå gåsen har 24 bäddar.

Foto: Paulmarken Holmberg

Björklunda B&B hör till försäljningen, ett bed and breakfast med 88 bäddar.

LÄS MER: Ett av Sveriges äldsta hus till salu – mitt i Visby

LÄS MER: 10 kända personer som sålt sina hem i år 

LÄS MER: Stjärnkrögaren Johan Jureskog: ”Jag är ingen mulltoaromantiker”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande