Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Tillsammans med kända arkitekter och framtidsforskare har hustillverkaren Movehome designat framtidens villa.Tillsammans med kända arkitekter och framtidsforskare har hustillverkaren Movehome designat framtidens villa.Tillsammans med kända arkitekter och framtidsforskare har hustillverkaren Movehome designat framtidens villa.
Huset är designat för att passa våra nya, digitala vanor.Huset är designat för att passa våra nya, digitala vanor.Huset är designat för att passa våra nya, digitala vanor.
"Framtidens hus är mer flexibla, med öppna rum som kan delas i flera zoner, säger arkitekt Erik Jarlöv."Framtidens hus är mer flexibla, med öppna rum som kan delas i flera zoner, säger arkitekt Erik Jarlöv."Framtidens hus är mer flexibla, med öppna rum som kan delas i flera zoner, säger arkitekt Erik Jarlöv.
Vardagsrum saknas helt i villan. Istället finns flexibla sittytor där familjen kan slå sig ner med surfplattor och telefoner.Vardagsrum saknas helt i villan. Istället finns flexibla sittytor där familjen kan slå sig ner med surfplattor och telefoner.Vardagsrum saknas helt i villan. Istället finns flexibla sittytor där familjen kan slå sig ner med surfplattor och telefoner.
"Vi lever annorlunda idag än för bara tjugo år sedan, nu är det hög tid att det börjar synas i våra hus också", säger designchef Jessica Nilsson."Vi lever annorlunda idag än för bara tjugo år sedan, nu är det hög tid att det börjar synas i våra hus också", säger designchef Jessica Nilsson."Vi lever annorlunda idag än för bara tjugo år sedan, nu är det hög tid att det börjar synas i våra hus också", säger designchef Jessica Nilsson.
Villan är byggd i trä och är 171 kvadratmeter stor.Villan är byggd i trä och är 171 kvadratmeter stor.Villan är byggd i trä och är 171 kvadratmeter stor.
Huset kommer att visas upp på mässan Hem, villa och bostadsrätt i Stockholm.Huset kommer att visas upp på mässan Hem, villa och bostadsrätt i Stockholm.Huset kommer att visas upp på mässan Hem, villa och bostadsrätt i Stockholm.
Framtidsvillans planritning.Framtidsvillans planritning.Framtidsvillans planritning.
1 AV 8
Tillsammans med kända arkitekter och framtidsforskare har hustillverkaren Movehome designat framtidens villa.
Foto: Movehome
2 AV 8
Huset är designat för att passa våra nya, digitala vanor.
Foto: Movehome
3 AV 8
"Framtidens hus är mer flexibla, med öppna rum som kan delas i flera zoner, säger arkitekt Erik Jarlöv.
Foto: Movehome
4 AV 8
Vardagsrum saknas helt i villan. Istället finns flexibla sittytor där familjen kan slå sig ner med surfplattor och telefoner.
Foto: Movehome
5 AV 8
"Vi lever annorlunda idag än för bara tjugo år sedan, nu är det hög tid att det börjar synas i våra hus också", säger designchef Jessica Nilsson.
Foto: Movehome
6 AV 8
Villan är byggd i trä och är 171 kvadratmeter stor.
Foto: Movehome
7 AV 8
Huset kommer att visas upp på mässan Hem, villa och bostadsrätt i Stockholm.
Foto: Movehome
8 AV 8
Framtidsvillans planritning.
Foto: Movehome

Så kommer villorna att se ut i framtiden

Är det dags att låta vardagsrummet gå i pension? Det tycker hustillverkaren som nu lanserar framtidens villa. Bostaden har anpassats efter vår nya uppkopplade livsstil. Kika in i villan här!

Tillsammans med kända arkitekter och framtidsforskare har hustillverkaren Movehome designat en villa med en helt annan planlösning än vad vi är vana vid. Villan saknar vardagsrum och har duschen utanför badrummet.

– Vi lever annorlunda idag än för bara tjugo år sedan, nu är det hög tid att det börjar synas i våra hus också, säger designchef Jessica Nilsson i ett pressmeddelande. 

LÄS OCKSÅ: 15 hem du vill ha bara för vardagsrummet 

Vardagsrummet behövs inte längre

Anledningen till att vardagsrummet saknas är våra nya digitala vanor. Vi samlas inte längre framför tv:n på samma sätt som förr, utan sitter på var sitt håll mobiler och surfplattor. Istället för vardagsrum finns ett rum med flexibla sittytor där familjen kan slå sig ner med surfplattor och telefoner.

 – Framtidens hus är mer flexibla, med öppna rum som kan delas i flera zoner. Utrymmen som passar nya levnadsvanor, där barnen kan hänga eller familjemedlemmarna kan krypa upp med sina skärmar, säger arkitekt Erik Jarlöv på Urban Design. 

Foto: Movehome

Badrum utan dusch

En annan sak som ser annorlunda ut i huset är badrummet, som saknar dusch. Själva duschen har dock inte försvunnit, utan flyttat från badrummet ut i en korridor där den är tillgänglig från flera håll. Arkitekterna vill att duschen ska vara en del av husets hjärta istället för att gömmas undan. 

– Tidigare generationer var kanske mer privata än nutidsmänniskan. Dusch och förvaring skulle gömmas undan, säger Erik Jarlöv. 

Visas upp på mässa

Framtidsvillan som är i trä och 171 kvadratmeter stor kommer att visas upp på mässan Hem, villa och bostadsrätt i Stockholm den första helgen i oktober.

LÄS OCKSÅ:

 Här är villan som döljer ett pampigt minislott på insidan 

 Flytta in i coola lägenheten med terrass – mitt i stan  

 Anrika villan i Varberg har försvunnit