Radhuset från 20-talet som alla verkar vilja ha

Här i Änggården i Göteborg ligger det vackra radhuset. Villaområde ligger mitt inne i stan, med Botaniska trädgården, naturreservatet Änggårdsbergen och Slottsskogen som grannar.

Foto: Christoffer Duff

1 av 12: Här i Änggården i Göteborg ligger det vackra radhuset. Villaområde ligger mitt inne i stan, med Botaniska trädgården, naturreservatet Änggårdsbergen och Slottsskogen som grannar.

Vardagsrummet har bra ljusinsläpp och stora spröjsade fönster, öppen spis och takrosett.

Foto: Christoffer Duff

2 av 12: Vardagsrummet har bra ljusinsläpp och stora spröjsade fönster, öppen spis och takrosett.

Här finns skjutdörrar mot matsalen som är rymlig och ljus även den.

Foto: Christoffer Duff

3 av 12: Här finns skjutdörrar mot matsalen som är rymlig och ljus även den.

Köket är inrett med öppen planlösning och köksö samt gott om modern förvaring.

Foto: Christoffer Duff

4 av 12: Köket är inrett med öppen planlösning och köksö samt gott om modern förvaring.

Och ett charmigt originalskafferi!

Foto: Christoffer Duff

5 av 12: Och ett charmigt originalskafferi!

Toalett intill köket.

Foto: Christoffer Duff

6 av 12: Toalett intill köket.

Ett av sovrummen – där det även finns kakelugn i ena hörnet.

Foto: Christoffer Duff

7 av 12: Ett av sovrummen – där det även finns kakelugn i ena hörnet.

Här hittar vi också ett charmigt litet rum med åttakantigt fönster, gräddvit träpanel och klinkers, som i dag används som en form av walk in closet.

Foto: Christoffer Duff

8 av 12: Här hittar vi också ett charmigt litet rum med åttakantigt fönster, gräddvit träpanel och klinkers, som i dag används som en form av walk in closet.

Andra sovrummet.

Foto: Christoffer Duff

9 av 12: Andra sovrummet.

Via en trätrappa tar man sig upp till den inredda vindsvåningen som är mycket vit och ljus med synliga takbjälkar, plankgolv och vitkalkad murstock.

Foto: Christoffer Duff

10 av 12: Via en trätrappa tar man sig upp till den inredda vindsvåningen som är mycket vit och ljus med synliga takbjälkar, plankgolv och vitkalkad murstock.

Arbetsplats på vindsplanet.

Foto: Christoffer Duff

11 av 12: Arbetsplats på vindsplanet.

Att området är populärt förstår man när man ser alla vackra trädgårdar, snickarglädjen och husen i alla möjliga kulörer som skapar en småstadsidyll mitt inne i storstaden.

Foto: Christoffer Duff

12 av 12: Att området är populärt förstår man när man ser alla vackra trädgårdar, snickarglädjen och husen i alla möjliga kulörer som skapar en småstadsidyll mitt inne i storstaden.

Vilken radhusdröm! Mitt i Änggårdens villastad i Göteborg.

Vi förstår att detta snabbt blivit Hemnets mest klickade bostad.

En småstadsidyll mitt inne i stan, med sjöar och skog runt hörnet.

Andra har också läst

Änggården heter ett ganska unikt område i Göteborg, ett eget villaområde som ligger mitt inne i stan, med Botaniska trädgården, naturreservatet Änggårdsbergen och Slottsskogen som grannar. Villastaden byggdes i början av 1900-talet men har en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1600-talet. Där finns just nu ett radhus till salu som är det mest klickade på hela Hemnet.

 

Erbjudande från LEVA&BO Shopping: Just nu 20 % rabatt på dukar, kuddar, överkast och strandfiltar från Chamois

 

LÄS OCKSÅ: 15 kändisar som sålt sina hem i år

”Unikt område”

Tvåplanshuset i trä, med både inredd vind och källare, från 1921, har nära till både centrum och natur och är ytterst makfullt renoverad. En stenlagd gång över gården med vackra cypressträd och annan grönska leder fram till husets stentrappa och den vackra entrédörren i rött. Vardagsrummet har bra ljusinsläpp och stora spröjsade fönster, öppen spis, takrosett, och skjutdörrar mot matsalen som är rymlig och ljus även den. Här ryms större matsalsmöbel, och via två altandörrar kommer man ut till veranda och trädgård.

– Det är ett väldigt högt intresse för denna fastighet, säger Bo Wettergren på Storängsgatan Fastighetsbyrå. Änggården är ett unikt ställe, ett radhus- och villa område mitt inne i stan, en otroligt vacker miljö dit många drömmer om att få flytta.

 

LÄS OCKSÅ: Vita drömhuset kan bli ditt – till fyndpris!

Charmiga detaljer i original

Köket är inrett med öppen planlösning och köksö samt har gott om modern förvaring och ett charmigt originalskafferi. Från två fönster ser man ut över den grönskande trädgården. Härifrån kommer man också via en trappa till den inredda källaren och tvättrummet som även kan användas som kontor, tonårsrum och förråd. På plan två finns ett trevligt allrum, två stora sovrum, varav det ena har en kakelugn, och balkong. Här hittar vi också ett charmigt litet rum med åttakantigt fönster, gräddvit träpanel och klinkers, som i dag används som en form av walk in closet.

Via en trätrappa tar man sig upp till den inredda vindsvåningen som är mycket vit och ljus med synliga takbjälkar, plankgolv och vitkalkad murstock. Ljuset kommer in både via takfönster och vanligt fönster från vilket man har utsikt över Botaniska Trädgården och Vitsippsdalen. Allt som allt har huset sju rum med kök och en area på 284 kvadratmeter.

Småstadsidyll mitt i storstaden

Trädgården som innehåller både äppelträd, päronträd, jasminträd, svartvinbärsbuskar och lagerbladsträd, har även förråd och uteplats med kvällssol, samt ett förrådsrum, allt som allt på 274,6 kvadrat.

Att området är populärt förstår man när man ser alla vackra trädgårdar, snickarglädjen och husen i alla möjliga kulörer som skapar en småstadsidyll mitt inne i storstaden. Dessutom bredvid ett naturreservat där det finns både skog, sjöar och promenadstigar och motionsslingor. Vill du ha detta måste du lägga 7 250 000 kronor eller mer.

 

LÄS OCKSÅ: Mäklarens bästa knep för att vinna budgivningen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande