Prisras! 10 nybyggda bostäder som fått nytt lägre pris

Det går riktigt trögt på marknaden för nyproducerade bostadsrätter. Så trögt att man på flera håll sänkt priserna – och i vissa fall bjuder på månadsavgiften för att locka köpare. 

På Hemnet finns massor av nyproducerade lägenheter och villor som fått sänkt pris. Här är 10 bostäder du kan fynda just nu.

Andra har också läst

"Jag tycker att man ska titta noggrant på vad det är för bolag man köper i", säger Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB.

1. "Köparna har jättemöjligheter"

Att det är svårt att få nybyggda bostadsrätter sålda beror på flera saker, förklarar två fastighetsexperter:
– I vissa regioner har det kommit för mycket nyproduktion samtidigt vilket skapar ett överutbud, säger Erik Eriksson, försäljningschef för nyproduktion på Svensk fastighetsförmedling.
Claudia Wörmann, är boendeekonom på SBAB. Hon säger att prissättningen av nyproduktion är svår, framför allt när prisracet på bostäder stannat av.
– Man sätter pris som ska hålla hela vägen fram tills inflyttning, vilket ibland är flera år framåt. Det som händer nu är att man måste anpassa sig till hur begagnatmarknaden utvecklats, säger hon.
Den som redan köpt en lägenhet i samma hus som det där vissa lägenheter som nu prissänks påverkas inte, utan får helt enkelt se det som i begagnatmarknaden – att olika lägenheter i samma hus ibland går för olika mycket, enligt Erik Eriksson.

LÄS MER: Mäklarens bästa knep för att vinna budgivningen

Nya reglerna förändrade utgångsläget

Efterfrågan har också fått sig en törn av det skärpta amorteringskravet, som gör det svårare för köparna att få lån, vilket kan påverka prissättningen, förklarar Claudia Wörmann.
Är det gynnsamt att köpa nyproduktion i dag?
– Man ska alltid ställa sig två frågor. Den första: Hur känns det här? Är det bra område, vill jag bo här, kommer jag att trivas? Och det andra: Har jag råd? säger Claudia Wörmann och fortsätter:
– Sedan tycker jag man noggrant ska titta på vad det är för bolag man köper i. Det kan vara en större trygghet att köpa i ett större bolag.
Kan man se det som en lyckad investering?
– Historisk har det varit en lyckad investering. Men man ska förbise det. Köper man bostad av rätt anledning – att man trivs och ska bo där – kommer man vara med om både upp- och nedgångar. Men att tro att man köper i dag och säljer om en månad med vinst? Nej. Det är för osäker marknad för att kunna säga så.
Istället är det absolut viktigaste att du köper en lägenhet som du faktiskt verkligen vill bo i.
– Jag ser det som ett stort sundhetstecken att frågor som tidigare handlade om att maxa investeringar i dag handlar mer om att ha råd att bo i lägenheten, säger Claudia Wörmann.

Avgiftsfria månader – med dold kostnad

Byggbolag som Oscar Properties, Ikano Bostad och Skanska lockar köpare med avgiftsfria månader i nyproducerade bostadsrätter. Men det tycker Claudia Wörmann att man ska vara försiktig med att bli hänförd av.
– Jag vill höja ett varningens finger till avgiftsfriheten. Någon gång återgår ju avgiften till det ursprungliga och då ska man ha räknat med att ha råd med den kostnaden, säger hon.
En annan sak att vara medveten om, som inte nämns i marknadsföringen av de avgiftsfria månaderna är att de kommer att beskattas på 22 procent på det som byggbolaget "bjudit på", vilket Expressen rapporterade om tidigare i höst.
– Det är fastighetsbolagen som bjuder på månadsavgifterna, så de betalar avgiften till föreningen i stället, vilket Skatteverket ser som en minskning av anskaffningskostnaden för bostaden, vilket i sin tur påverkar skatten vid försäljning, förklarar Erik Eriksson.
Erik Eriksson tycker att man kan se optimistiskt på överskottet av nyproducerat, och att priserna sänkts.
– Slutkunderna har jättemöjligheter att köpa till ett marknadsmässigt pris. Det är inte samma stress och hets nu utan man kan göra ett lugnare val och hitta en bostad som verkligen lever upp till de individuella behoven, vilket är bra för köparen, säger han.

Bläddra vidare för att se bostäderna som prissänkts.

Foto: Grand Fastighetsförmedling/Oscar Properties

2. Lägenhet i Norra Tornen i Stockholm

Drömmer du om att bo i ett riktigt lyxigt höghus finns det fortfarande chans att flytta in i det läckra bygget i Stockholm.
I Norra Tornen på gränsen mellan Stockholm och Solna bor du som på hotell – i huset finns bland annat gym, bio och relaxavdelning.
Lägenheten ligger på 22:a våningen och har fyra rum fördelat på 86 kvadratmeter. Den beskrivs som öppen med stora sociala sällskapsytor med stora fönster och utsikt över Stockholm i två väderstreck.
Här finns två terrasser, två badrum, klädkammare och walk-in-closet. Inflyttning är beräknad till slutet av 2018.
Pris: 10 500 000 kronor 
Tidigare pris: 11 995 000 kronor

LÄS MER: Här är dyraste lyxhusen till salu 


Foto: Bertwig Fastighetsförmedling

3. Läcker lägenhet på Gotland

Drömmer du om att bo på Gotland kanske den här häftiga lägenheten kan vara något för dig.
Lägenheten har tre rum fördelat på 81 kvadratmeter och ligger i Västerhejde. Husen med den annorlunda arkitekturen är byggd i samarbete med Atmosphere Home Development. Invändigt har man satsat på ljus material så som ljust granitkeramik golv i hallen, exklusiv trestavsparkett patinerad i ljust grå kulör i andra rum och genomgående vitmålade väggar och tak. 
Pris: 1 995 000 kronor
Tidigare pris: 2 150 000 kronor

Foto: Gadelius Fastighetsbyrå

4. Parhus på Lidingö

Är du sugen på att bo riktigt flott kanske det här parhuset på Lidingö utanför Stockholm kan vara något för dig.
Parvillan kallas Delta och är ritad av arkitektbyrån DinellJohansson. Huset har fem rum fördelat på 202 kvadratmeter och här finns både ateljévåning och takterrass. Inflyttning är beräknad till hösten 2019.
Pris: 13 490 000 kronor/fast pris.
Tidigare pris: Ingen uppgift.*

*Hemnet skriver enadst ut prissänkningen om den är minst fem procent.


LÄS MER: Isabella Löwengrips villa på Lidingö såld – backade nästan en miljon

Foto: Fastighetsbyrån

5. Nyckelfärdigt Anebyhus i Eskilstuna

Vill du flytta till villa och vill ha det nytt fräscht och bekvämt kanske det här huset i Torshälla utanför Eskilstuna kan vara något för dig.
Här kan du flytta in i ett nybyggt Anebyhus Ekonomen 145. Inredningen beskrivs som genomtänkt och funktionell in i minsta detalj. Här får man kök och badrum från Ikea, parkettgolv från Tarkett och fönster från Elitfönster. Trädgården är på omkring 650 kvadratmeter och beskrivs som lättskött. Låter det skönt?
Pris: 3 495 000 kronor
Tidigare pris: Ingen uppgift.*

*Hemnet skriver enadst ut prissänkningen om den är minst fem procent.

Foto: Veidekke

6. Lägenhet i Melodislingan på Östermalm

Älskar du att bo på hotell och önskar att du kunde göra det jämt? Då kanske det här kan vara något för dig.
I huset på Östermalm i Stockholm finns en lounge med receptionist, ett bibliotek, gym, mötes-och festlokaler, gästlägenheter och garage. Lyxigt värre!
"Spatiös 3:a med matsal för dig som önskar väl tilltagna sällskapsutrymmen. Belägen i Brf Symfoni med 600 kvm lounge med service." Så står det i annonsen för den här lägenheten på 99,5 kvadratmeter. Trean är en av flera lediga och prissänkta bostäder som mäklaren förmedlar i det här huset.
Pris: 9 995 000 kronor 
Tidigare pris: 10 595 000 kronor

LÄS MER: Mäklaren om trenden: Därför vill alla bo som på hotell

Foto: Svensk Fastighetsförmedling

7. "Bokal" – lägenhet eller lokal i Göteborg

Får man inte lägenheten såld som bostad kan man ju sälja den som lokal, om det tillåter.
"Letar du en ny bostad med högt i tak, stort ljusinsläpp och uteplats? Eller ni kanske söker en ny lokal till nystartade firman, caféet eller ett minigalleri? Då är just denna bostad/lokal som klippt och skuren för just dig oavsett vad du önskar ha den till. Denna "Bokal" erbjuder både bostad och lokal i ett då juridiska köpare är välkomna", står det i annonsen.
Pris: 1 900 000 kronor
Tidigare pris: 2 100 000 kronor

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling/Oscar Properties

8. Lägenhet i 79&Park på Östermalm

Huset 79&Park ligger vid Gärdet på Östermalm i Stockholm och kallas för "Europas häftigaste bostadsprojekt". Och visst ser det läckert ut?!
Huset har en fasad av cederträ som ska vara underhållsfritt och hållbart. Även invändigt står naturmaterialen i fokus med exklusiva materialval, platsbyggd kök och stora panoramafönster.
Pris: 4 500 000 kronor 
Tidigare pris: 4 750 000 kronor

Foto: JM/Widerlöv

9. Inflyttningsklar villa i Uppsala

Den här fina villan i Skölsta i Uppsala står och väntar på att någon ska flytta in.
Huset beskrivs som rymligt med dubbla uteplatser och äppelträd i trädgården. Här finns sex rum fördelat på 156 kvadratmeter. Invädigt är den inredd i ljusa färger – vitt kök och vitt badrum. Något som dock sticker ut är tegeltapeten i hallen och vid matplatsen. 
Pris: 5 395 000 kronor 
Tidigare pris: 5 795 000 kronor

Foto: Totalmäklarna

10. Villa i Sollentuna

Funderar du på att köpa hus i Sollentuna utanför Stockholm kan vara något för dig.
"Här erbjuds ett movehome hus på en trevlig tomt där möjlighet finns att avnjuta solens alla timmar. Huset har 160 kvm boarea fördelat på sju rum och kök med fem sovrum och två allrum. Huset passar utmärkt på denna trevliga tomt", skriver mäklaren.
Pris: 7 651 025 kronor
Tidigare pris: 8 819 900 kronor

LÄS MER: Bygg ditt drömhus – stor guide till fina hus

Foto: Magnusson Fastighetsmäkleri

11. Bo som i villa i Saltsjö-Boo

Vill du bo i lägenhet med villakänsla kanske den här bostadsrätten i Saltsjö-Boo utanför Stockholm kan vara något.
Det är en liten ljus och fin trea på totalt 62 kvadratmeter i etage och med balkong. Totalt finns 18 bostäder i föreningen – attefallshus och större hus med flera lägenheter i blandat på tomten. 

Pris: 2 800 000 kronor 
Tidigare pris: 2 995 000 kronor

LÄS MER: Pernilla Wahlgren gör om i sin villa på Lidingö – se bilderna före och efter

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande