Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Fem mil söder om Visby på Gotland finns den här vackra träkyrkan som nu är till salu.Fem mil söder om Visby på Gotland finns den här vackra träkyrkan som nu är till salu.Fem mil söder om Visby på Gotland finns den här vackra träkyrkan som nu är till salu.
Har man möjlighet att köpa ett sommarhus på Gotland kan man få ett riktigt unikt sommarställe här.Har man möjlighet att köpa ett sommarhus på Gotland kan man få ett riktigt unikt sommarställe här.Har man möjlighet att köpa ett sommarhus på Gotland kan man få ett riktigt unikt sommarställe här.
Både golv, väggar och tak är klädda i furu.Både golv, väggar och tak är klädda i furu.Både golv, väggar och tak är klädda i furu.
Breda spegeldörrar leder in till lilla salen som har tre meter högt i tak.Breda spegeldörrar leder in till lilla salen som har tre meter högt i tak.Breda spegeldörrar leder in till lilla salen som har tre meter högt i tak.
En trappa upp ligger den gamla pastorsbostaden med en mindre hall, sovrum och ett allrum. Se fler bilder i texten nedan.En trappa upp ligger den gamla pastorsbostaden med en mindre hall, sovrum och ett allrum. Se fler bilder i texten nedan.En trappa upp ligger den gamla pastorsbostaden med en mindre hall, sovrum och ett allrum. Se fler bilder i texten nedan.
Sovrummet på ovanvåningen har snedtak.Sovrummet på ovanvåningen har snedtak.Sovrummet på ovanvåningen har snedtak.
1 AV 6
Fem mil söder om Visby på Gotland finns den här vackra träkyrkan som nu är till salu.
Foto: Jörgen Kristiansson/Fastighetsbyrån Gotland
2 AV 6
Har man möjlighet att köpa ett sommarhus på Gotland kan man få ett riktigt unikt sommarställe här.
Foto: Jörgen Kristiansson/Fastighetsbyrån Gotland
3 AV 6
Både golv, väggar och tak är klädda i furu.
Foto: Jörgen Kristiansson / Jörgen Kristiansson
4 AV 6
Breda spegeldörrar leder in till lilla salen som har tre meter högt i tak.
Foto: Jörgen Kristiansson/Fastighetsbyrån Gotland
5 AV 6
En trappa upp ligger den gamla pastorsbostaden med en mindre hall, sovrum och ett allrum. Se fler bilder i texten nedan.
Foto: Jörgen Kristiansson/Fastighetsbyrån Gotland
6 AV 6
Sovrummet på ovanvåningen har snedtak.
Foto: Jörgen Kristiansson / Jörgen Kristiansson

Prisa gud! Här är huset du kan lägga skatteåterbäringen på

Har du fått tillbaka pengar på skatten och drömmer om att köpa ett sommarhus? Då ska du kolla in den här kyrkan på Gotland. Här är ett hus som kan bli ett himmelskt ställe!

Nyligen skrev LEVA&BO om ett gammalt kapell i Stockholms skärgård som förvandlats till ett riktigt lyxhus. Här finns nog potential att skapa ett lika häftigt hem.

Den gamla missionskyrkan från 1920 ligger i Stånga på södra Gotland. 1915 började man samla in pengar för att bygga missionshuset och fem år senare stod huset alltså klart. På senare år har kyrkan stått tom och nu är den till salu för 1 250 000 kronor. 

Entrén med pampiga dubbeldörrar.Entrén med pampiga dubbeldörrar.Entrén med pampiga dubbeldörrar.
Entrén med pampiga dubbeldörrar. Foto: Jörgen Kristiansson/Fastighetsbyrån Gotland

 

 

Kyrkan har ingång både på framsidan och på baksidan.Kyrkan har ingång både på framsidan och på baksidan.Kyrkan har ingång både på framsidan och på baksidan.
Kyrkan har ingång både på framsidan och på baksidan. Foto: Jörgen Kristiansson/Fastighetsbyrån Gotland

LÄS MER: Sebastian bor 40 meter upp i det gamla vattentornet

Kyrksal med stora spröjsade fönster

Från entrén kommer man direkt in i stora kyrksalen där det är över fem meter upp till taket. Här finns flera stora och vackra spetsbågiga, spröjsade fönster. Golv, väggar och tak är klädda i furu.

I den stora salen är det nästan 5,5 meter högt i tak.I den stora salen är det nästan 5,5 meter högt i tak.I den stora salen är det nästan 5,5 meter högt i tak.
I den stora salen är det nästan 5,5 meter högt i tak. Foto: Jörgen Kristiansson/Fastighetsbyrån Gotland
Här finns stora fönster med vackra spröjs.Här finns stora fönster med vackra spröjs.Här finns stora fönster med vackra spröjs.
Här finns stora fönster med vackra spröjs. Foto: Jörgen Kristiansson/Fastighetsbyrån Gotland

Intill den stora salen finns i dag en mindre sal och ett enklare kök – båda med tre meter i takhöjd. Även här finns det stora fina fönster. 

En trappa upp ligger den gamla pastorsbostaden med en mindre hall, sovrum och ett allrum. Båda rummen har charmiga detaljer så som snedtak, spröjsade fönster och gamla spegeldörrar. 

Även i köket finns de stora fina fönsterna.Även i köket finns de stora fina fönsterna.Även i köket finns de stora fina fönsterna.
Även i köket finns de stora fina fönsterna. Foto: Jörgen Kristiansson/Fastighetsbyrån Gotland
Allrum på ovanvåningen med breda spegeldörrar.Allrum på ovanvåningen med breda spegeldörrar.Allrum på ovanvåningen med breda spegeldörrar.
Allrum på ovanvåningen med breda spegeldörrar. Foto: Jörgen Kristiansson/Fastighetsbyrån Gotland

Totalt är huset 158 kvadratmeter stort och tomten 1 400 kvadratmeter. I dag finns bara ett utedass i ett hus på gården men det finns möjlighet att ansluta till det kommunala vatten- och avloppsnätet.

 

LÄS MER: Kyrkor och prästgårdar – här är 12 gudomliga hus du kan flytta in i 

LÄS MER: Elin och Tobias förvandlade 90-talshuset till pampig sekelskiftsvilla