1 av 2: Det här vita huset i Falun, precis intill vattnet med egen brygga och egen sandstrand, är en av de bostäder som klickar mest på Hemnet just nu. Foto: Kristofer Skog, Husfoto
2 av 2

Populärast på Hemnet – här är bostäderna som alla vill ha nu

Hemnet är som vanligt fullproppat med fina och spännande bostäder.

Här listar vi några av de villor som klickar bäst just nu.

Och nu verkar det vara sjötomter och pooler som är hett – scrolla ner för att se villor med egen sandstrand, eller med pool.

1. Miljonären Leif-Ivan Karlssons lyxhus till salu igen

Foto: Anders Bjurström

Det har inte gått så bra för entreprenören och miljonären Leif-Ivan Karlsson att sälja sin lyxvilla i Tullinge.
Nu är annonsen på huset ute för tredje gången – med ytterligare en prissänkning.
Fem fastigheter ingår i priset, som är sänkt till 43 miljoner kronor.

Den framgångsrike entreprenören Leif-Ivan Karlsson, 60, och hans fru Susanne, 55, har varit redo att lämna lyxvillan vid Tullingesjön söder om Stockholm i snart två år. Men den spektakulära mångmiljonvillan med 22 rum har svårt att hitta nya ägare. I september 2018 kom huset först ut på marknaden, då med ett pris på 49 miljoner kronor. Drygt sju månader senare, i maj 2019, sänkte man priset med fyra miljoner. Nu, drygt ett år efter prissänkningen, har huset kommit ut på marknaden igen – den här gången med en ny mäklare och med ett pris på 43 miljoner kronor. Och huset har snabbt klättrat till Sveriges mest klickade hus på Hemnet, precis som när det tidigare legat ute till försäljning.

Huset har fyra våningar med totalt 600 kvadratmeter fördelat på 22 rum. Här finns salong, matsal, vardagsrum, bibliotek, kontor, sovrum, fyra badrum och två spaavdelningar – en inne och en ute.

SE MER AV HUSET HÄR! 

1 av 4: Leif-Ivan Karlsson har velat sälja sin lyxvilla i Tullinge i snart två år. Nu försöker han för tredje gången. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
2 av 4: Inredningsstilen är spektakulär, med flertalet möbler med äkta bladguld. Foto: Anders Bjurström
3 av 4: Flott i badrummet med kristallkrona. Foto: Anders Bjurström
4 av 4: Huset har 22 rum med salong, matsal, vardagsrum, bibliotek, kontor, sovrum, fyra badrum och två spaavdelningar. Foto: Anders Bjurström

2. Villa i Stockholms city för 150 miljoner kronor

Foto: Gustaf Svanberg

Mitt i Stockholm ligger huset som ser ut som en lägenhetsfastighet – men det här är en villa och bebos av bara en familj.
Sex våningar med hiss till alla plan, gym, pool och öppningsbart tak. Priset på 150 miljoner kronor gör det också till Sveriges dyraste hus – om det blir sålt.

Fastigheten från 1929 är friköpt och har en totalyta på 820 kvadratmeter med hela sex våningsplan inklusive källare. Den ligger i vackra Lärkstan på Östermalm och har egen privat trädgård på 100 kvadratmeter. 

Bara vardagsrummet är 140 kvadratmeter stort, som en större lägenhet i Stockholm. Villan har även två ingångar, flera balkonger, stora eldstäder och i källaren finns ett komplett spa.

TITTA IN OCH SE MER HÄR! 

1 av 2: Förutom den egna och privata trädgården på 100 kvadratmeter ligger också en liten men grön park på framsidan av huset. Foto: Gustaf Svanberg
2 av 2: Utsikten sträcker sig långt. På vindsvåningen finns öppningsbara fönstertak som när de öppnas upp förvandlar vinden till en 15 kvadratmeter takaltan. Foto: Gustaf Svanberg

3. Paul Ross-villa med pool i Nacka

Foto: Jesper Florbrant/ESNY

Sex rum och kök på 222 kvadratmeter, tomt på 1 277 kvadratmeter och en härlig pool.
Det får du i det här huset som just nu är ett av Hemnets mest klickade. Huset ligger i Skuru i Nacka utanför Stockholm och kostar 13 750 000 kronor.

Den här villan som byggdes 2001 är ritad av arkitekten Paul Ross som är känd för sina exklusiva hus och gärna med runda former. Detta är ett soutteränghus med högt och fritt läge med utsikt över vattnet.

En fin trätrappa leder bland annat upp till en hall och husets privata sovrumsdel, master bedroom med fransk balkong och utsikt mot vattnet samt två sovrum med fönster ut mot villaområdet.  Den tillhörande tomten som ligger både högt och med fritt läge har uppvärmd pool, trädäck, stenbelagda terrasseringar och naturtomt.

1 av 3: Spiraltrappan från kök och vardagsrum leder upp till den privata sovrumsdelen. Foto: Jesper Florbrant/ESNY
2 av 3: Huset sett från sidan. Med så många våningar och högt hus förstår man att hiss behövs... Foto: Jesper Florbrant/ESNY
3 av 3: Utsikt mot Skurusundet från villans många fönster. Foto: Jesper Florbrant/ESNY

LÄS MER: Fler villor med svalkande pool – från 750 000 kronor 

4. Stort hus på Dalarö i Stockholms skärgård

Att det här stället är en av de mest klickade bostäderna på Hemnet just nu är kanske inte så konstigt. Läget och vad som ingår är svårt att slå. Priset för fastigheten är 8 950 000 kronor.

Här, på ön Jutholmen mellan Ornö och Dalarö (Haninge, Stockholm), ligger det här fina huset med ett oslagbart läge vid strandkanten. Förutom bostadshuset ingår en topprenoverad sjöstuga på 82 kvadratmeter som ligger på den egna bryggan, en egen sandstrand och sjöbod med bastu.

Huvudbyggnaden byggdes 1910 och är på ungefär 62 kvadratmeter. Det har renoverats och kan användas året runt även om det klassas som fritidshus. Runt huset ligger en härlig altan med given utsikt över vattnet.

LÄS MER: Omtalade kändis-slottet med eget spöke till salu nu 

1 av 4: Snacka om drömläge med egen brygga och egen strand. Foto: Nordstrands Mäkleri
2 av 4: Sjöstugan är nyligen topprenoverad. Foto: Nordstrands Mäkleri
3 av 4: Modernt kök i sjöstugan, som totalt är på dryga 80 kvadratmeter. Foto: Nordstrands Mäkleri
4 av 4: Huvudhuset är lite mindre, 62 kvadratmeter, men väldigt trevligt. Foto: Nordstrands Mäkleri

5. Strandtomt och renoverat hus i Falun

Foto: Kristofer Skog, Husfoto

Den här villan ligger ute som kommande försäljning på Hemnet. Huset ligger intill sjön Runn i ett av Faluns mest eftertraktade områden med både båthamn och skidbacke.
Huset kostar 10 995 000 kronor.

Det vita huset byggdes 1939 och har renoverats de senaste åren och är numera ett modernt och trevligt hus på 140 kvadratmeter (plus 190 kvadratmeter biarea) fördelat på sju rum. På den 1 794 kvadratmeter stora tomten finns både sandstrand, egen brygga och stor gräsmatta.

1 av 5 Foto: Kristofer Skog, Husfoto
2 av 5 Foto: Kristofer Skog, Husfoto
3 av 5 Foto: Kristofer Skog, Husfoto
4 av 5 Foto: Kristofer Skog, Husfoto
5 av 5 Foto: Kristofer Skog, Husfoto

LÄS MER: Fina villor med svalkande pool – här är hus i alla prisklasser 

LÄS MER: Idyllisk sommarstuga på Gotland – magiskt vackert 1920-talshus 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!