1 av 3: Villa Bintebo är ute till försäljning
2 av 3: Det här vackra sekelskifteshuset är ett av de mest klickade på Hemnet just nu, vilket inte är svårt att förstå för den som ser bilderna. Foto: Tanne Willow
3 av 3: I huset med nio rum finns hela sju fungerande kakelugnar. Foto: Tanne Willow

Pippi-huset gör succé på Hemnet – makalöst vackert

Villa Villekulla på utsidan, modernt lanthem på insidan. Den här sekelskiftesdrömmen med glasveranda, kakelugnar och välbevarade originaldetaljer utanför Södertälje kan bli din.

Huset är ute till salu på Hemnet där det är ett av de mest klickade – och det är inte svårt att förstå varför.

En gul tvåplansvilla med grönt plåttak. Det är inte utan att tankarna fladdrar i väg till Pippi Långstrump och hennes kära Villa Villekulla.

Men det här är Villa Bintebo som står i Rönninge, och som nu är till salu för 11 750 000 kronor.

Huset byggdes 1903 och har sedan dess blivit väl omhändertaget. I dag är det en villa som varsamt och tidsenligt renoverats till ett vackert och lantligt hem.

– Huset är en riktig sekelskiftespärla där gamla detaljer och kakelugnar varsamt bevarats och restaurerats, säger ansvarige mäklaren Patrik Alwin.

I sällskapsrummet på entréplan finns en gammal porslinskakelugn. Foto: Tanne Willow
Glasverandan släpper in mängder av ljus genom de spröjsade fönstren. Genom pardörrarna kommer man ut på den grusade framsidan. Foto: Tanne Willow
Köket är öppet och bjuder in många att hjälpa till med middagen. Foto: Tanne Willow

Har hela sju kakelugnar och nio rum

Villa Bintebo, som är 232 kvadratmeter stort, har hela sju fungerande kakelugnar som värmer upp huset under kalla vintermånader. 

Entréplanet rymmer en hall, kök, sällskapsrum, två sovrum, en gästtoalett samt en tvättstuga. Genom en bred trappa kommer man upp på det övre planet. Där finns ytterligare fyra sovrum, ett allrum samt ett badrum. 

Dessutom finns även en vindsvåning med två mindre rum och ett källarplan med pannrum.

Köket på entréplan har också en vacker kakelugn. I bakgrunden skymtar trappan upp till övervåningen. Foto: Tanne Willow
Genom pardörrar kommer man in till övervåningens sällskapsrum med ett fantastiskt ljusinsläpp. Foto: Tanne Willow
Ett av sovrummen med utsikt över gården. Foto: Tanne Willow

Renoverat uthus med öppen spis på gården

Den lummiga trädgården är 1 959 kvadratmeter stor och har både fruktträd och väldoftande blombuskar. Här finns också vedskjul, redskapsbod, en jordkällare och ett större uthus.

Uthuset är på 35 kvadratmeter och är nyligen renoverat. Det är isolerat och har en öppen spis för att hålla uppe värmen om vintern. Det finns även möjlighet att koppla in gammal vedspis som tillhör huset. 

Stämningsfullt runt huset vid skymning. Foto: Tanne Willow
Uthuset är på 35 kvadratmeter och är nyligen renoverat och isolerad. Foto: Tanne Willow

Varit centrum för internationellt hjälparbete

Villa Bintebo, som också är känt i trakten som Örjansgården, är q-märkt. Det kommer efter de år som villan användes som ett centrum för internationellt samarbete och hjälparbete av Agni-rörelsen, ett studiehem.

Här hölls sommarkurser under efterkrigstiden och flyktingar fick möjlighet att bo i villan under perioder innan fastigheten såldes och det gamla namnet, Villa Bintebo, återtogs i bruk.

I dag är det ett av de mest klickade hemmen på Hemnet.

– Givetvis fantastisk kul att många klickar in på annonsen, jag vet sedan tidigare att den här typen av gamla fina hus väcker ett stort intresse, säger mäklaren Patrik Alwin.

Villa Bintebo är på 232 kvadratmeter och har en generös tomt. Foto: Tanne Willow

Se även: