Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kändismodellen och entreprenören Pierre Leander har förvandlat flera gamla hus på Lidingö till riktiga lyxvillor.Kändismodellen och entreprenören Pierre Leander har förvandlat flera gamla hus på Lidingö till riktiga lyxvillor.Kändismodellen och entreprenören Pierre Leander har förvandlat flera gamla hus på Lidingö till riktiga lyxvillor.
Nu säljer han sitt fjärde renoveringsprojekt på Lidingö.Nu säljer han sitt fjärde renoveringsprojekt på Lidingö.Nu säljer han sitt fjärde renoveringsprojekt på Lidingö.
”Det jag är mest nöjd med är att jag vågade göra ett svart hus med ett svart kök”, säger Pierre Leander.”Det jag är mest nöjd med är att jag vågade göra ett svart hus med ett svart kök”, säger Pierre Leander.”Det jag är mest nöjd med är att jag vågade göra ett svart hus med ett svart kök”, säger Pierre Leander.
Han är även nöjd med tillbyggnaden som han använder som matsal: ”Den är isolerad och kan användas året om och ljusinsläppet är fantastiskt eftersom även taket är av glas, säger Pierre.Han är även nöjd med tillbyggnaden som han använder som matsal: ”Den är isolerad och kan användas året om och ljusinsläppet är fantastiskt eftersom även taket är av glas, säger Pierre.Han är även nöjd med tillbyggnaden som han använder som matsal: ”Den är isolerad och kan användas året om och ljusinsläppet är fantastiskt eftersom även taket är av glas, säger Pierre.
Den öppna spisen i vardagsrummet är en av få saker som finns kvar från det gamla huset.Den öppna spisen i vardagsrummet är en av få saker som finns kvar från det gamla huset.Den öppna spisen i vardagsrummet är en av få saker som finns kvar från det gamla huset.
Ett av badrummen.Ett av badrummen.Ett av badrummen.
Walk-in-closet.Walk-in-closet.Walk-in-closet.
1 AV 7
Kändismodellen och entreprenören Pierre Leander har förvandlat flera gamla hus på Lidingö till riktiga lyxvillor.
Foto: Per Norberg
2 AV 7
Nu säljer han sitt fjärde renoveringsprojekt på Lidingö.
Foto: Michael Nilsson
3 AV 7
”Det jag är mest nöjd med är att jag vågade göra ett svart hus med ett svart kök”, säger Pierre Leander.
Foto: Michael Nilsson
4 AV 7
Han är även nöjd med tillbyggnaden som han använder som matsal: ”Den är isolerad och kan användas året om och ljusinsläppet är fantastiskt eftersom även taket är av glas, säger Pierre.
Foto: Michael Nilsson
5 AV 7
Den öppna spisen i vardagsrummet är en av få saker som finns kvar från det gamla huset.
Foto: Michael Nilsson
6 AV 7
Ett av badrummen.
Foto: Michael Nilsson
7 AV 7
Walk-in-closet.
Foto: Michael Nilsson

Pierre Leander säljer nyrenoverade lyxvillan – för nästan 20 miljoner kronor

Under de senaste åren har entreprenören och modellen Pierre Leander, 46, sålt hus på Lidingö för mångmiljonbelopp. 

Nu är hans senaste objekt ute till försäljning – för 19,9 miljoner kronor. 

Det som för mindre än ett år sedan var ett nedgånget 40-talshus är numera ett lyxhus med industriell touch.

I maj förra året började Pierre Leander renovera den nedgångna 40-talsvillan på Lidingö. Redan då visste han vad han ville göra av huset. 

– Jag hade inte köpt det om jag inte redan hade en väldigt bestämd bild av vad jag ville göra med det. Jag hade sparat ner en referensbild på ett svart hus och det påminde om det här huset i linjerna, säger Pierre Leander.

Huset har fått ny fasad, nytt tak, nya fönster och en isolerad tillbyggnad gjord av glas.Huset har fått ny fasad, nytt tak, nya fönster och en isolerad tillbyggnad gjord av glas.Huset har fått ny fasad, nytt tak, nya fönster och en isolerad tillbyggnad gjord av glas.
Huset är byggt 1940 och tillbyggt på 80-talet. Tomten är på 1380 kvadratmeter.Huset är byggt 1940 och tillbyggt på 80-talet. Tomten är på 1380 kvadratmeter.Huset är byggt 1940 och tillbyggt på 80-talet. Tomten är på 1380 kvadratmeter.
Inbyggd bubbelpool på trädäcket.Inbyggd bubbelpool på trädäcket.Inbyggd bubbelpool på trädäcket.
1 AV 3
Huset har fått ny fasad, nytt tak, nya fönster och en isolerad tillbyggnad gjord av glas.
Foto: Michael Nilsson
2 AV 3
Huset är byggt 1940 och tillbyggt på 80-talet. Tomten är på 1380 kvadratmeter.
Foto: Michael Nilsson
3 AV 3
Inbyggd bubbelpool på trädäcket.
Foto: Michael Nilsson

Huset innan förvandlingen

https://www.instagram.com/p/B0Skmd0iGT_/?utm_source=ig_embed

När Pierre började renoveringen var huset nedgånget och slitet - men kostade ändå en rejäl slant, närmare bestämt 11 miljoner kronor. Nu, efter den omfattande renoveringen, är det alltså till salu för 19,9 miljoner kronor. 

– Det enda som är kvar av det gamla huset, förutom stommen, är en trappa upp till övervåningen och den öppna spisen. Allting behövde renoveras. Jag plockade upp fiskbensparketten och la i säckar för att återanvända men det gick inte, det var i för dåligt skick, säger Pierre Leander.

Mest nöjd med matsalen av glas 

Att även taket är gjort av glas gör att ljusinsläppet i matsalen blir något utöver det vanliga.Att även taket är gjort av glas gör att ljusinsläppet i matsalen blir något utöver det vanliga.Att även taket är gjort av glas gör att ljusinsläppet i matsalen blir något utöver det vanliga.
Kökets väggar och tak är klädda med kvistfri plywood i björk. ”Det ger en varm nyans”, säger Pierre.Kökets väggar och tak är klädda med kvistfri plywood i björk. ”Det ger en varm nyans”, säger Pierre.Kökets väggar och tak är klädda med kvistfri plywood i björk. ”Det ger en varm nyans”, säger Pierre.
Pierre berättar om renoveringen: ”Vi började i maj och i december flyttade jag in”.Pierre berättar om renoveringen: ”Vi började i maj och i december flyttade jag in”.Pierre berättar om renoveringen: ”Vi började i maj och i december flyttade jag in”.
Den öppna spisen i vardagsrummet är en av få saker som finns kvar från det gamla huset.Den öppna spisen i vardagsrummet är en av få saker som finns kvar från det gamla huset.Den öppna spisen i vardagsrummet är en av få saker som finns kvar från det gamla huset.
1 AV 4
Att även taket är gjort av glas gör att ljusinsläppet i matsalen blir något utöver det vanliga.
Foto: Michael Nilsson
2 AV 4
Kökets väggar och tak är klädda med kvistfri plywood i björk. ”Det ger en varm nyans”, säger Pierre.
Foto: Michael Nilsson
3 AV 4
Pierre berättar om renoveringen: ”Vi började i maj och i december flyttade jag in”.
Foto: Michael Nilsson
4 AV 4
Den öppna spisen i vardagsrummet är en av få saker som finns kvar från det gamla huset.
Foto: Michael Nilsson

Nu har huset nya ytskikt - både inomhus och utvändigt. Huset har klätts med furupanel som målats med svart slamfärg, nya fönster med svarta karmar har satts in och en tillbyggnad har gjorts. Det finns fortfarande lite jobb kvar utomhus med entrén och en trappa upp till huset. 

- Det jag är mest nöjd med är att jag vågade göra ett svart hus med ett svart kök. Och tillbyggnaden som är en matsal helt i glas. Den är isolerad och kan användas året om och ljusinsläppet är fantastiskt eftersom även taket är av glas, säger Pierre. 

Pierres tidigare projekt - före och efter

Pierres projekt 2017 - med putsad fasad och helikopterplatta.Pierres projekt 2017 - med putsad fasad och helikopterplatta.Pierres projekt 2017 - med putsad fasad och helikopterplatta.
Pierres projekt 2017 - med putsad fasad och helikopterplatta. Foto: Privat

2014 var projektet den här mexitegelvillan som gjordes om till ett supermodernt hem med biosalong, hemmaspa och swimmingpool på taket. 

https://www.instagram.com/p/0adJ2zylgS/?utm_source=ig_embed

Flyttade in i nya lyxvillan i december

Lyxvillan som ligger ute till försäljning nu är det fjärde renoveringsprojektet som Pierre säljer på Lidingö. Precis som vid de tidigare projekten har han själv flyttat in och har bott i huset sedan december. 

- Jag måste ju få njuta av det jag gjort. Och ett hus blir inte ett hem förrän du flyttar in i det. Min mamma säger att jag inte får sälja det här. Hon tycker att det är så hemtrevligt och det bästa jag byggt, säger Pierre. 

Men nu ska han alltså sälja det. Efter det ska han leta efter nya objekt. Det lutar åt att det blir ett nytt husprojekt på Lidingö eller eventuellt något inne i stan.

Det här kallar Pierre för husets ”mysloft” och det är ingen studsmatta du ser på bilden. ”Det är en hängmatta där man ska ligga och chilla”, säger Pierre.Det här kallar Pierre för husets ”mysloft” och det är ingen studsmatta du ser på bilden. ”Det är en hängmatta där man ska ligga och chilla”, säger Pierre.Det här kallar Pierre för husets ”mysloft” och det är ingen studsmatta du ser på bilden. ”Det är en hängmatta där man ska ligga och chilla”, säger Pierre.
Inget för den höjdrädde.Inget för den höjdrädde.Inget för den höjdrädde.
Pierres tanke har varit att skapa ett modernt, skandinaviskt hus med industriell touch.Pierres tanke har varit att skapa ett modernt, skandinaviskt hus med industriell touch.Pierres tanke har varit att skapa ett modernt, skandinaviskt hus med industriell touch.
Alla badrum har identisk inredning.Alla badrum har identisk inredning.Alla badrum har identisk inredning.
Totalt finns fyra sovrum i huset.Totalt finns fyra sovrum i huset.Totalt finns fyra sovrum i huset.
1 AV 5
Det här kallar Pierre för husets ”mysloft” och det är ingen studsmatta du ser på bilden. ”Det är en hängmatta där man ska ligga och chilla”, säger Pierre.
Foto: Michael Nilsson
2 AV 5
Inget för den höjdrädde.
Foto: Michael Nilsson
3 AV 5
Pierres tanke har varit att skapa ett modernt, skandinaviskt hus med industriell touch.
Foto: Michael Nilsson
4 AV 5
Alla badrum har identisk inredning.
Foto: Michael Nilsson
5 AV 5
Totalt finns fyra sovrum i huset.
Foto: Michael Nilsson

LÄS MER: Agneta Sjödin: ”Jag har sjöutsikt från sängen” 

LÄS MER: Tareq Taylor om sitt hem: ”Måste vara ett ställe för vila”