Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 2
Petra Tungårdens 1800-talslägenhet är modernt renoverad och har 3,60 meter i takhöjd, höga golvsocklar och tidstypisk stuckatur i taket.
Foto: Jesper Florbrandt
2 AV 2
Huset, Whitlockska huset på Östermalm, är känt för sina vackra kakelugnar.
Foto: Jesper Florbrandt

Petra Tungården säljer sin vackra 1800-talslägenhet

Petra Tungården, 32, letar ny bostad.

Nu säljer hon därför sin superflotta lägenhet på Östermalm i Stockholm.

– Lägenheten är som gjord för de som vill bo i 1800-talslyx uppdaterad till 2020-talets cityliv, säger mäklaren Niklas Berntzon.

Petra Tungården är stylist och designer och driver en av Sveriges största bloggar. Tack vare hennes kunnighet inom design går det att ana att även hennes hem är fint och genomtänkt – något som de här bilderna bekräftar. Nu ligger hennes stora tvårumslägenhet ligger ute till försäljning på Hemnet. Niklas Berntzon, mäklare på Eklund Stockholm New York, berättar att den snabbt fått mycket uppmärksamhet.

– Redan innan den här bostaden gick ut så har jag blivit nedringd, bara efter Petras egna inlägg på Instagram. Vi har bunkrat upp med extra utrymme på hemsidan för att klara av anstormningen, haha, säger han.

https://www.instagram.com/p/CF17tomAA7b/?hidecaption=true
Petra Tungården älskar köksön och vill definitivt ha köksö i nästa lägenhet, skriver hon på Instagram. ”Det blir alltid dans och drinkar runt ön! Vet inte hur många gånger folk har dinglat lampan fram och tillbaka som en partyeffekt.” Foto: Jesper Florbrandt

Petra Tungården: ”Man blir ju nykär”

Petra Tungården har lagt ut flera instagraminlägg om sin lägenhetsförsäljning och det verkar vara vemodigt att säga farväl till hemmet efter fem år. Men de säljer bara om de får rätt pris – än så länge har de inte köpt något nytt utan ”vill känna av marknaden”. Hon beskriver lägenheten som en lya med mycket karaktär och som också har stans kanske finaste innergårdar. Och sin walk in-closet är hon väldigt nöjd med.

”Maybe we shouldn’t move after all... Haha, man blir ju alltid nykär precis innan man ska sälja när man fixat till alla skavanker man gått och tänkt på i alla år men aldrig orkat ta tag i. Nu är Pucks kissfläckar ett minne blott – hej nya fräscha heltäckningsmattan. Kommer sakna vår garderob så mycket. Ska typ sova där inne i en vecka innan avflytt för att ta ett ordentligt farväl”, skriver hon på Instagram.

Lägenhetens vackra walk in-closet. Foto: Jesper Florbrandt
https://www.instagram.com/p/CIOqtXcAJiu/

Har varit tre lägenheter

Lägenheten, som är från 1800-talet, är från början portvaktarens gamla bostad och har en gång varit tre lägenheter – därför finns det tre dörrar in till den. Här finns två rum plus ett mindre tredje rum som inte har något fönster och fungerar som walk in-closet. Men det är stora ytor i övrigt – lägenheten är på hela 87 kvadratmeter.

– Hela fastigheten är i sig fantastiskt vacker. Fasaden vittnar om att man kommer få se något unikt. Väl inne i trapphuset så bara gapar man, det är som en miniatyr av ett vackert museum i byggkonst. Så när man väl kommer in i lägenheten blir man ändå förvånad, trots att man liksom vet att det kommer vara bra, så är det ännu bättre. Färgerna, takhöjden, stuckaturer, snickerier och alla detaljer i kombination med smakfull inredning, säger Niklas Berntzon.

Priset för den flotta tvårummaren? 11 495 000 kronor.

1 AV 8
Här finna stora och vackert välvda fönster.
Foto: Jesper Florbrandt
2 AV 8
Den gamla kakelugnen och det moderna köket.
Foto: Jesper Florbrandt
3 AV 8
Badrummet är klätt i marmor.
Foto: Jesper Florbrandt
4 AV 8
Sovrummet har även det vackert fönster.
Foto: Jesper Florbrandt
5 AV 8
Härlig färg på väggarna i sovrummet.
Foto: Jesper Florbrandt
6 AV 8
Vackert gammalt kasettak.
Foto: Jesper Florbrandt
7 AV 8
Vardagsrummet har plats för både matbord och soffa.
Foto: Jesper Florbrandt
8 AV 8
”Den prunkande och tysta trädgården utanför sovrummet skapar en perfekt oas som för tankarna till en varm uteplats i Provence”, säger Niklas Berntzon.
Foto: Jesper Florbrandt

LÄS MER: Så bor Denise Rudberg i sin fina sekelskifteslägenhet

LÄS MER: ”Soldoktorn” säljer villan – blir sambo med Lotta Engberg