Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Leva & bo>Hemma hos>Hitta hem

Publicerad 17 okt 2018 16:30

Paret trodde de köpte vitt hus – blev chockade när de fick se det

De nybyggda husen i Sköndal är inte vita direkt.

De nybyggda husen i Sköndal är inte vita direkt.

1/2

Foto: Veidekke bostad

2/2

Foto: Veidekke bostad

De köpte ett nybygge i södra Stockholm i tron om att huset skulle vara vitt. 

Men plötsligt hade det målats svart. 

– Vi känner oss jävligt lurade, säger kvinnan till Byggnadsarbetaren. 

En kvinna och hennes man såg ett prospekt på vita kedjehus i kvarteret Minglet i Sköndal utanför Stockholm och fastnade. Före sommaren reserverade de en av fastigheterna. 

I augusti skrev de kontrakt och lite senare åkte de till området bara för att se på sitt fina nya, vita, hus. Men tji fick de – för nu var huset svartmålat. 

– Vi tänkte: ”Shit, husen är ju svarta!” Vi tyckte att det var konstigt, säger kvinnan till Byggnadsarbetaren. 

LÄS MER: Mäklarnas 12 värsta skräckhistorier

Köparen: ”För mig är det att luras”

Det visar sig att det i deras köpekontrakt faktiskt står en färgkod för den svarta färg huset har. Men paret anser inte att det varit tydligt nog. Mäklaren säger sig enligt tidningen informerat även munting om färgförändringen, men det känner inte paret igen. 

– De lurade oss. Att lägga in ett otydligt färgsättningsschema bland hundra andra kontraktspapper… För mig är det att luras, säger kvinnan. 

Sex grannar kompenserades för färgfelet

Flera grannar har kompenserats av Veidekke bostad, som byggt husen, då de fått svarta i stället för vita hus – som var färgen på prospekten. Men skillnaden är att det i de fallen inte funnits någon färgkod i kontrakten när de skrivit under.

Jonas Engelblom, kommunikationschef på Veidekke bostad säger till Byggnadsarbetaren att de efter missen med att inte ge rätt färginformation till de första köparna varit tydliga med kommunikationen, och att ansvaret i slutändan ligger på paret som skrivit under kontraktet där färgkoden står.

– De har skrivit på ett avtal där det tydligt framgår att huset kommer att vara i den färg som det till slut blev. Skriver du under ett avtal som du inte förstår är det rätt klokt att ställa en fråga om det, säger han.

Paret har anmält händelsen till Allmänna reklamationsnämnden.

LÄS MER: Galna bostadsannonserna – 10 knasiga trick som mäklarna försökt sig på