1 av 3: En våning i det vackra stenhuset, vars port är Djurgårdskällarens entré i SVT:s dramaserie ”Vår tid är nu”, ligger ute till försäljning. Foto: Hannes Almeräng
2 av 3: Calle och Nina i SVT:s ”Vår tid är nu”. Trots att serien utspelar sig i Stockholm är det mesta faktiskt inspelat i Göteborg. Foto: SVT
3 av 3

Pampiga våningen från ”Vår tid är nu” är till salu

Den unika våningen som nu är till salu ligger i ett vackert stenhus från sekelskiftet.

Huset har bland annat synts i SVT:s succéserie ”Vår tid är nu”.

– Det här är en av Göteborgs mest mytomspunna våningar, säger Ludwig Lundgren, fastighetsmäklare på Eklund Stockholm New York.

Har du, som många andra, fastnat för SVT:s dramaserie ”Vår tid är nu”? Kanske har du drömt om att någon gång få besöka den anrika restaurangen Djurgårdskällaren, som handlingen kretsar kring? I så fall har du nu, i alla fall nästan, chansen!  

Våningen som nu är till salu ligger i ett pampigt stenhus från sekelskiftet som har synts i flera tv-produktioner. Bland annat Vår tid är nu, där stenhusets port gestaltar Djurgårdskällarens entré. För trots att serien utspelar sig i Stockholm är det mesta faktiskt inspelat i Göteborg.

– Det här är en av Göteborgs mest mytomspunna våningar, belägen i en av innerstadens absolut vackraste byggnader, säger Ludwig Lundgren, fastighetsmäklare på Eklund Stockholm New Yorks kontor i Göteborg, och är den som förmedlar lägenheten.

Det pampiga stenhuset från tidigt 1900-tal ligger i Vasastaden i centrala Göteborg. Foto: Hannes Almeräng
Sjurummaren beskrivs i bostadsannonsen som ”en av Göteborgs mest unika paradvåningar”. Foto: Victor Falk
Bostaden är hela 261 kvadratmeter stor och ligger högst upp i huset. Foto: Victor Falk

”En unik paradvåning”

Det pampiga stenhuset från tidigt 1900-tal ligger i Vasastaden i centrala Göteborg. När man går in genom grindarna kommer man in på en stor, vacker innergård, och i trapphuset finns bevarade originalmålningar och terrazzosten.

Sjurummaren beskrivs i bostadsannonsen som ”en av Göteborgs mest unika paradvåningar”. Den är hela 261 kvadratmeter stor och ligger högst upp i huset. Här har man utsikt i tre olika väderstreck, och från den ena av de två balkongerna har man fri utsikt över Göteborg.

Bostaden har inte varit till salu sedan 1951. Foto: Victor Falk
Här finns många bevarade originaldetaljer. Foto: Victor Falk
Foto: Victor Falk

Till salu för 16,5 miljoner

Bostaden, som inte varit till salu sedan 1951, är nu i behov av renovering.

– Personligen tycker jag att det finns förutsättningar för att det här ska kunna bli Göteborgs finaste våning. Med så mycket originaldetaljer kvar, planlösningen och den fantastiska utsikten så vet jag inte många våningar som står sig med denna, säger Ludwig Lundgren.

Blir du sugen på att flytta in i våningen med samma entré som Djurgårdskällaren? Den ligger nu ute till försäljning med ett utgångspris på 16,5 miljoner kronor.

– Personligen tycker jag att det finns förutsättningar för att det här ska kunna bli Göteborgs finaste våning, säger Ludwig Lundgren. Foto: Victor Falk
Våningen är nu ute till försäljning med ett utgångspris på 16,5 miljoner kronor. Foto: Victor Falk
Köket i sjurummaren. Foto: Victor Falk

LÄS MER: Elin och Casper köpte en fallfärdig skola – renoverade den till sin drömvilla

LÄS MER: Sötaste gårdshuset i Stockholm är till salu

Se även:

Aktuellt just nu