Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Övergivna 1700-talshuset lämnades mitt i renoveringen

I ett rofyllt läge på västra sidan av Gotland, närmare bestämt i Västergarn, ligger den här charmiga lilla gården och bara väntar på nya ägare.

Foto: Bertwig Fastighetsförmedling AB

Är du intresserad av att ta dig an ett gotländskt renoveringsobjekt – för mindre än en miljon kronor? Då är din tid kommen. Nu finns nämligen det du söker ute till försäljning på Hemnet. Men skynda, huset ser ut att vara omåttligt populärt. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

I ett rofyllt läge på västra sidan av Gotland, närmare bestämt i Västergarn, ligger den här charmiga lilla gården och bara väntar på nya ägare. Huset som är 45 kvadratmeter stort sticker verkligen ut med sin vackert slitna träpanel, härliga fönster och unika entré. 

Byggt som på vikingatiden 

Fastigheten har en traditionell gotländsk trähuskonstruktion och är ett så kallat bulhus. Byggnadstekniken härstammar faktiskt från vikingatiden och fanns på Gotland redan på medeltiden. Tanken med den här typen av hus var att de skulle vara enkla att demontera och lätt kunna flyttas från en plats till en annan.

Huset är ett så kallat bulhus, byggt på traditionellt gotländskt vis.

Foto: Bertwig Fastighetsförmedling AB

Visst ser det inbjudande ut med en sån här vacker dörr?

Foto: Bertwig Fastighetsförmedling AB

Övergivet sedan många år

Det som också är spännande är att den här lantliga idyllen troligtvis stått obebodd i över 50 år, även om nuvarande ägare påbörjat ett restaureringsprojekt. Mycket finns dock kvar att göra, men det ger också möjlighet att sätta en helt egen prägel på huset. 

Här är det enkelheten som talar. Det finns exempelvis i nuläget inget vanligt kök, däremot en upprustad vedspis. I samtliga rum ligger trägolv och i allrummet finns en sliten, men vacker kakelugn. Fönstren i samtliga väderstreck ger ett fint ljusinsläpp och möjlighet att spana ut över de vackra omgivningarna. 

Samtliga rum har trägolv.

Foto: Bertwig Fastighetsförmedling AB

Kakelugnen i vardagsrummet är lite sliten, men ändå vacker på sitt sätt.

Foto: Bertwig Fastighetsförmedling AB

Rummen är i behov av renovering, men potential finns!

Foto: Bertwig Fastighetsförmedling AB

Vindsutrymme med potential 

Förutom det potentiella lantköket i allrummet, den stora salen och lilla sovrummet finns också en oinredd vind som nås från trappan i hallen. Dock är golvet halvruttet, så en rejäl upprustning krävs. 

Fönstren i flera väderstreck ger både rymd och ljus.

Foto: Bertwig Fastighetsförmedling AB

Stor vildvuxen tomt 

Tomten mäter över 9 000 kvadrat och det finns möjlighet för kommande ägare att stycka av fastigheten. Större delen av tomten är vildvuxen, med de ytor som ligger närmst huset är öppna. Här står också en mycket enkel förrådsbyggnad på 35 kvadrat. El finns, men vatten har hittills inte dragits in i huset. Ett gulligt torrdass finns däremot ute på tomten. 

Torrdasset ute på tomten.

Foto: Bertwig Fastighetsförmedling AB

Lummig vildvuxen tomt på hela 9 000 kvadrat.

Foto: Bertwig Fastighetsförmedling AB

I närområdet finns allt från vacker natur till stränder, golf och restauranger. Priset på huset är 895 000 kronor. 

LÄS MER: Ernst: ”Vi måste ändra inställning – inte förlöjliga landsbygden”