Otursförföljt ödeslott från 1868 är till salu

Det är Hägerstads slott i Åtvidaberg som nu ligger ute till försäljning på Hemnet.

Foto: Skeppsholmen Sotheby's International Realty

1 av 8: Det är Hägerstads slott i Åtvidaberg som nu ligger ute till försäljning på Hemnet.

Slottet, 810 kvadratmeter stort, ligger bildskönt omgiven av vatten och vacker natur med ett rikt växt- och djurliv.

Foto: Skeppsholmen Sotheby's International Realty

2 av 8: Slottet, 810 kvadratmeter stort, ligger bildskönt omgiven av vatten och vacker natur med ett rikt växt- och djurliv.

Det uppfördes alldeles intill en gammal begravningsplats från vikingatiden av det nygifta paret Hugo Beijer och Anna Amalia Posse 1868.

Foto: Skeppsholmen Sotheby's International Realty

3 av 8: Det uppfördes alldeles intill en gammal begravningsplats från vikingatiden av det nygifta paret Hugo Beijer och Anna Amalia Posse 1868.

Men ekonomi satte käppar i hjulet för makarna och de tvingades sälja slottet innan det hann bli färdigbyggt. De båda ursprungliga ägarna vilar numera på ägorna, i en grav nere vid sjön.

Foto: Skeppsholmen Sotheby's International Realty

4 av 8: Men ekonomi satte käppar i hjulet för makarna och de tvingades sälja slottet innan det hann bli färdigbyggt. De båda ursprungliga ägarna vilar numera på ägorna, i en grav nere vid sjön.

Byggnaden har varit otursförföljd och för fem år sedan drabbades den av två bränder inom loppet av sex månader med stora invändiga skador som följd. 

Foto: Skeppsholmen Sotheby's International Realty

5 av 8: Byggnaden har varit otursförföljd och för fem år sedan drabbades den av två bränder inom loppet av sex månader med stora invändiga skador som följd. 

Enligt bostadsannonsen rör det sig sannolikt om ett rivningsobjekt.

Foto: Skeppsholmen Sotheby's International Realty

6 av 8: Enligt bostadsannonsen rör det sig sannolikt om ett rivningsobjekt.

På tomten finns flera byggnader, bland annat en gammal trädgårdsmästarbostad, två bostadshus och en sjöstuga med stor brygga.

Foto: Skeppsholmen Sotheby's International Realty

7 av 8: På tomten finns flera byggnader, bland annat en gammal trädgårdsmästarbostad, två bostadshus och en sjöstuga med stor brygga.

Totalarealen är 11 hektar stort, varav hälften utgörs av ett naturreservat.

Foto: Skeppsholmen Sotheby's International Realty

8 av 8: Totalarealen är 11 hektar stort, varav hälften utgörs av ett naturreservat.

Sugen på ett riktigt sagoslott med tinnar och torn? Nu har du chansen att köpa ett ödeslott som har stått tomt de senaste åren. Prislappen: 3,5 miljoner kronor.

Andra har också läst

Det är Hägerstads slott i Åtvidaberg som nu ligger ute till försäljning på Hemnet. Slottet, 810 kvadratmeter stort, ligger bildskönt omgiven av vatten och vacker natur med ett rikt växt- och djurliv.

 

LÄS OCKSÅ: Skippa rivningsobjektet – här är 10 drömslott och herrgårdar!

Två bostadshus på tomten

Tomtarean uppgår till nästan 10 000 kvadratmeter och på tomten finns en rad tillhörande byggnader, bland annat en gammal trädgårdsmästarbostad, två bostadshus och en sjöstuga med stor brygga. Totalarealen är 11 hektar stort, varav hälften utgörs av ett naturreservat.

Uppförd vid begravningsplats

Slottet har en rik historia. Det uppfördes alldeles intill en gammal begravningsplats från vikingatiden av det nygifta paret Hugo Beijer och Anna Amalia Posse 1868. Men ekonomi satte käppar i hjulet för makarna och de tvingades sälja slottet innan det hann bli färdigbyggt. De båda ursprungliga ägarna vilar numera på ägorna, i en grav nere vid sjön.

 

LÄS OCKSÅ: Kan det här vara Sveriges minsta hus? Se de söta bostäderna

Eldhärjat rivningsobjekt

Slottet har under 1900-talet tjänat som hem för pensionerade hemlärarinnor samt senare som vårdanstalt för missbrukare. Under 1990-talet renoverades slottet för att bli privatbostad. Men den som nu tar över Hägerstads slott har ett stort arbete framför sig. Byggnaden har varit otursförföljd och för fem år sedan drabbades den av två bränder inom loppet av sex månader med stora invändiga skador som följd. Enligt bostadsannonsen rör det sig sannolikt om ett rivningsobjekt.

 

LÄS OCKSÅ: Mäklarens bästa knep för att vinna budgivningen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande