1 av 2: Huset ligger i Brevens bruk, strax utanför Örebro. Foto: Karol Pustelnik, Diakrit
2 av 2: Med lite kärlek kan köket bli hur fint som helst. Foto: Karol Pustelnik, Diakrit

Här är ödehuset som spekulanterna slåss om

Intresset för att köpa och renovera hus verkar ovanligt högt just nu. Men drömmen om att hitta sitt eget lilla smultronställe, för en överkomlig summa pengar, är inte alltid lätt att nå. Speciellt inte när budgivningen drar i väg! Här är ett bra exempel på det. 

Intresset för husrenovering och sommartorpsköp verkar stiga ikapp med att fler stannar hemma i Sverige över somrarna. Skrollar man igenom Hemnet så ligger det många fina hus och renoveringsobjekt ute till försäljning. Vissa mer iögonfallande än andra. 

Det här stället, fem mil sydost om Örebro har verkligen något särskilt. Åtminstone verkar de spekulanter som just nu budar på huset tycka det. Sedan bara några dagar tillbaka har priset stigit med närmare 300 procent. Utgångspriset låg på 195 000 kronor. Huset har dessutom haft över 17 000 visningar på Hemnet sedan det lades ut. 

– Det har varit otroligt stor respons på huset med många spekulanter som har hört av sig, säger Fred Rehn Janowicz på Mäklarhuset Örebro. 

Priset på fastigheten har stigit med nästan 300 procent sedan budgivningen startade. Foto: Karol Pustelnik, Diakrit
1 av 3 Foto: Karol Pustelnik, Diakrit
2 av 3: Flera fina detaljer är bevarade, såsom den här fina kakelugnen. Foto: Karol Pustelnik, Diakrit
3 av 3: Badrummet är långt ifrån toppmodernt, men ändå fungerande. Foto: Karol Pustelnik, Diakrit

Renoveringsobjekt med stor potential 

Och visst är det charmigt! Att behovet av renovering är stort är en annan sak. Vad många nog ser är ett bra tillfälle att göra huset till något alldeles unikt och eget. Enligt mäklaren är det mest akuta renoveringsbehovet taket. Efter det kan upprustningen ske i den takt man känner för. Men på sikt hade både kök och badrum mått bra av lite kärlek. 

Som det ser ut i dag är husets 112 kvadratmeter fördelade på tre rum förutom köket och badrummet. I nästan alla rum är golven täckta av plastmattor. Men det finns också vackra detaljer bevarade såsom kakelugn och den gamla vedspisen. På den 1 935 kvadratmeter stora tomten står både snickarbod, uthus och jordkällare. Punschverandan på framsidan av huset talar för sig och gör huset unikt på sitt sätt. 

1 av 2: På den stora tomten står ett uthus med bland annat snickarbod. Foto: Karol Pustelnik, Diakrit
2 av 2: Till huset hör också en jordkällare. Foto: Karol Pustelnik, Diakrit

LÄS MER: Vackra huset på Gotland – här har tiden stått stilla 

LÄS MER: Suzanne renoverade slitna kolonistugan från 1920-talet till sin favoritplats 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!