1 av 5: Huset som är till salu i Örsundsbro är fullt med prylar. Säljaren beskriver sig själv som en samlare, berättar mäklaren Douglas Horvath: ”Hon tycker att det är roligt att hitta och laga trasiga saker och få dem att bli som nya igen.” Foto: Josefine Lindblom/Utsikten foto Västerås
2 av 5: Huset har stått övergivet i fem, tio år och är i stort behov av renovering. Foto: Josefine Lindblom/Utsikten foto Västerås
3 av 5: Även ladan är överfull med prylar. Foto: Josefine Lindblom/Utsikten foto Västerås
4 av 5: Tomten är 8 921 kvadratmeter och här finns flera mindre hus. Foto: Josefine Lindblom/Utsikten foto Västerås
5 av 5: Utgångspriset ligger på 795 000 kronor. Foto: Josefine Lindblom/Utsikten foto Västerås

Ödehuset överfullt av prylar: ”Går inte att komma fram”

Letar du efter ett renoveringsobjekt? Gillar du virkat hantverk och att fynda gamla prylar? Då är detta som hittat! Ödehuset till salu är fullt med grejer – allt ingår i köpet. 

– Fastigheten är belamrad med saker både utvändigt och invändigt. Det går inte att undersöka huset då det inte går att komma fram, säger mäklaren Douglas Horvath. 

Brukar du bostadssurfa har du kanske sett många ödehus till salu på Hemnet nyligen – som det vackra sekelskifteshuset med snickarglädje som stått öde i decennier eller den gamla skolan som säljs ihop med den före detta lärarbostaden på tomten intill – för 99 000 kronor. Här är ytterligare ett gammalt sekelskifteshus till salu som stått övergivet i uppåt tio år och som skulle behöva någon med stort hjärta – och mycket fritid.

– Det krävs både vatten, avlopp och totalrenovering av alla byggnader för att kunna bo där, säger Douglas Horvath, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Enköping. 

Huset har stått övergivet i fem, tio år och är i stort behov av renovering. Foto: Josefine Lindblom/Utsikten foto Västerås
Säljaren beskriver sig själv som en samlare, berättar mäklaren Douglas Horvath: ”Hon tycker att det är roligt att hitta och laga trasiga saker och få dem att bli som nya igen.” Foto: Josefine Lindblom/Utsikten foto Västerås
”Det krävs både vatten, avlopp och totalrenovering av alla byggnader för att kunna bo där”, säger mäklaren Douglas Horvath. Foto: Josefine Lindblom/Utsikten foto Västerås

”Hon virkar in allt hon kan, och lite till”

Huset på 80 kvadratmeter ligger i Örsundsbro, mellan Enköping och Uppsala och säljs precis som det står i dag. Tomt på människor men inte på prylar.

Ägaren beskriver sig själv som en samlare som älskar att virka, berättar mäklaren. På en av mäklarbilderna syns en porslinstomte omringad av en skog av virkade lampskärmar.

– Hon virkar in allt hon kan, och lite till. Bland annat har hon tyckt att det är roligt att ta flera saker och satt samman till ett. Jag tror att köparna kan hitta mycket spännande och annorlunda saker här, säger Douglas Horvath.

Här kan man nog hitta ett och annat fynd. Foto: Josefine Lindblom/Utsikten foto Västerås
Utöver bostadshuset finns två lador, en gäststuga, en förrådsbyggnad och flera mindre byggnader. Foto: Josefine Lindblom/Utsikten foto Västerås
1 av 4: Drömhuset för en sakletare! Foto: Josefine Lindblom/Utsikten foto Västerås
2 av 4: Tomten är 8 921 kvadratmeter stor. Foto: Josefine Lindblom/Utsikten foto Västerås
3 av 4: Ingen har bot här på fem, tio år. Foto: Josefine Lindblom/Utsikten foto Västerås
4 av 4: Utgångspriset på fastigheten ligger på 795 000 kronor. Foto: Josefine Lindblom/Utsikten foto Västerås

Alla prylar ingår i köpet

Oavsett vad köparen tycker om virkning ingår allt bohag och lösöre på tomten vid försäljningen.

– Ha ha, ja det är väldigt mycket saker i byggnaderna. En mäklares vardag är inte bara stylade bostäder. Men det är något speciellt med detta objekt – man ser att det varit värme och kärlek här och hennes hantverk är ju välgjorda och har glada färger, säger Douglas Horvath.

Utöver bostadshuset finns två lador, en gäststuga, en förrådsbyggnad och flera mindre byggnader. Tomten är 8 921 kvadratmeter stor och utgångspriset ligger på 795 000 kronor. 

LÄS MER: Sångerskan Josefin Nilssons föräldrahem är till salu

LÄS MER: Villan måste totalrenoveras – kostar 18 miljoner kronor

LÄS MER: Emilia och Johan köpte ett ödehus – nu rustar de upp sitt drömhem

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday Rea - 70% rabatt på Leva & Bo! Se erbjudande