1 av 7: Följ med spökjägarna in i övergivna byggnaderna i Sverige
2 av 7: Den gamla skånelängan mellan Östra Ingelstad och Lunnarp syns på Hemnets klicktopp - och mäklaren har märkt ett stort intresse. Foto: Mathias Carlsson/Fastighetsbyrån Österlen
3 av 7: Fram till för 10 år sedan användes fastigheten som enklare sommarbostad. Sedan dess har ingen vistats här regelbundet. Foto: Mathias Carlsson/Fastighetsbyrån Österlen
4 av 7: Saxat ur beskrivningen: "Med stort engagemang och stor plånbok kan säkert den händige göra denna till bostad igen". Foto: Mathias Carlsson/Fastighetsbyrån Österlen
5 av 7 Foto: Mathias Carlsson/Fastighetsbyrån Österlen
6 av 7: På gården finns också ett uthus i sämre skick. Foto: Mathias Carlsson/Fastighetsbyrån Österlen
7 av 7: Lugnt och skönt läge mitt på den Österlenska slätten. Foto: Mathias Carlsson/Fastighetsbyrån Österlen

Ödegården har stått tom i över 10 år - nu är den stekhet

Till synes övergivet och nära nog förfallet.

Men med stort engagemang och stor plånbok tror mäklaren att det går att göra om den gamla skånelängan till bostad igen. Intresset har varit stort för ödehuset på Österlen.

– Det har varit mycket folk på visning och telefonen har gått varm, berättar mäklaren Emily Hagstedt.

Den gamla skånelängan mellan Östra Ingelstad och Lunnarp är med på Hemnets klicktopp och har av mäklaren själv utsetts till "årets julklapp".

– Det vet ju alla vad årets julklapp är: Något begagnat, säger Emily Hagstedt på Fastighetsbyrån som förmedlar bostaden.

Byggåret är 1900. Fram till för ungefär tio år sedan användes huset som enklare sommarbostad – men det är länge sedan det användes som året runt-boende. Något som märks tydligt på bilderna från Hemnet.

LÄS MER: Mentalsjukhuset övergavs – se de kusliga bilderna inifrån 

Ödegården säljs med friskrivningsklausul

Till synes behövs en stor dos av både kärlek och händighet för att rusta upp den gamla skånelängan. Men därefter finns goda förutsättningar för ett fridfullt boende: Ett lugnt och skönt läge och en stor tomt på 1,7 hektar.

– Det är stort intresse för själva fastigheten. Och det är kanske inte så konstigt heller med tanke på att det är en ganska liten prislapp, berättar Emily Hagstedt.

LÄS MER: Skräckens hus – Sveriges 8 mest kusliga slott och gårdar 

Utgångspriset för den gamla ödegården är 350 000 kronor. Men den som är intresserad får kanske skynda. Under måndagen startade budgivningen, om än under utgångspris. Bra att veta är att gården säljes med friskrivningsklausul.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!