Det rosa Pippi Långstrump-huset med tornrum kan bli ditt.
Villan från 1910 är en av de mest klickade på Hemnet just nu.
1 av 9: Det rosa Pippi Långstrump-huset med tornrum kan bli ditt. Villan från 1910 är en av de mest klickade på Hemnet just nu. Foto: Per Carlsson/Ateljé Olson
Huset som tidigare varit barnmorskebostad har flera fungerande eldstäder och charmiga originalgolv, och från det tillbyggda tornet har man utsikt i nästan alla väderstreck.
2 av 9: Huset som tidigare varit barnmorskebostad har flera fungerande eldstäder och charmiga originalgolv, och från det tillbyggda tornet har man utsikt i nästan alla väderstreck. Foto: Per Carlsson/Ateljé Olson
Villan från 1910 har sex rum och kök om 149 kvadratmeter, och en trädgård på 833 kvadrat.
3 av 9: Villan från 1910 har sex rum och kök om 149 kvadratmeter, och en trädgård på 833 kvadrat. Foto: Per Carlsson/Ateljé Olson
Entrén.
4 av 9: Entrén. Foto: Per Carlsson/Ateljé Olson
Kök med gammal vedspis.
5 av 9: Kök med gammal vedspis. Foto: Per Carlsson/Ateljé Olson
Vardagsrum med kakelugn.
6 av 9: Vardagsrum med kakelugn. Foto: Per Carlsson/Ateljé Olson
Även i ett av sovrummen finns en kakelugn.
7 av 9: Även i ett av sovrummen finns en kakelugn. Foto: Per Carlsson/Ateljé Olson
Hallen på övre planet och trapp upp till tornet.
8 av 9: Hallen på övre planet och trapp upp till tornet. Foto: Per Carlsson/Ateljé Olson
Tornrum.
9 av 9: Tornrum. Foto: Per Carlsson/Ateljé Olson

Nu kan rosa Pippi Långstrump-villan bli din

Det rosa Pippi Långstrump-huset med tornrum kan bli ditt.

Villan från 1910 är en av de mest klickade på Hemnet just nu.

Dessutom – Kvarnlyckan säljes för under en miljon kronor!

Utanför Kalmar står ett hus som direkt för tankarna till Pippi Långstrumps ”Villa Villekulla”. Ett rosa hus med torn, som här går under namnet Kvarnlyckan, mitt i det småländska paradiset.

 

LÄS OCKSÅ: 15 kändisar som sålt sina hem i år

Har varit barnmorskebostad

Huset som tidigare varit barnmorskebostad har flera fungerande eldstäder och charmiga originalgolv, och från det tillbyggda tornet har man utsikt i nästan alla väderstreck.

Villan från 1910 har sex rum och kök om 149 kvadratmeter, och en trädgård på 833 kvadrat. I den generösa hallen finns en kamin och precis bredvid ett sovrum som tidigare använts som kontor och studio. I vardagsrummet står en vacker kakelugn, fönstren sitter i tre väderstreck och på originalgolvet ryms både matsalsbord och soffgrupp. I köket, som har två skafferier, står också en kamin, och här finner vi också en groventré.

På övervåningen hittar vi tre sovrum, varav ett av dem har en generös klädkammare som skulle kunna användas som barnkammare och kontor. Allra högst upp i huset ligger det sista sovrummet med en fantastisk utsikt över området.

 

LÄS OCKSÅ: Mäklarens bästa knep för att vinna budgivningen

Behöver renovaras

Hela villan är i behov av renovering, och för den som är intresserad finns stor potential att återupprätta husets forna glans, och skapa sin egen stil. Priset ligger på 945 000 kronor, vilket måste sägas vara lite i villa-sammanhang.

I området finns en biodynamisk gård, sommarkafé, åkerlandskap och friluftsområde, och längs havet hittar du vita stränder och solvarma klippor.

 

LÄS OCKSÅ: Drömhusen till fyndpris – se de charmiga husen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 89 kr. Köp nu!