Nu kan du flytta in på Solliden

Nu kan du flytta till vackra Österlen för ett riktigt kanonpris. Den mycket pampiga villan vid namn ”Solliden” är till salu.

Foto: Diakrit/Andreas Pastor

1 av 10: Nu kan du flytta till vackra Österlen för ett riktigt kanonpris. Den mycket pampiga villan vid namn ”Solliden” är till salu.

Välkomnande ljus och härlig hall, med stora välvda fönster och original-klinker bevarad. Där innanför når vi en ståtlig hall med trappa upp till övre plan.

Foto: Diakrit/Andreas Pastor

2 av 10: Välkomnande ljus och härlig hall, med stora välvda fönster och original-klinker bevarad. Där innanför når vi en ståtlig hall med trappa upp till övre plan.

Genom dubbla bevarade spegeldörrar kommer vi till ett stort vardagsrum med ljusinsläpp i tre väderstreck från stora välvda och spröjsade fönster. Bevarade träplank på golvet och spännande tapeter på väggarna.

Foto: Diakrit/Andreas Pastor

3 av 10: Genom dubbla bevarade spegeldörrar kommer vi till ett stort vardagsrum med ljusinsläpp i tre väderstreck från stora välvda och spröjsade fönster. Bevarade träplank på golvet och spännande tapeter på väggarna.

Matrummet har en öppen planlösning med köket. Här finns både ett bevarat kassavalv och en fungerande kamin. Det finns även grovingång mellan vardagsrum och kök, med utgång till baksidans lummiga trädgård.

Foto: Diakrit/Andreas Pastor

4 av 10: Matrummet har en öppen planlösning med köket. Här finns både ett bevarat kassavalv och en fungerande kamin. Det finns även grovingång mellan vardagsrum och kök, med utgång till baksidans lummiga trädgård.

Trappan som tar oss upp till övre plan är i original och ger ett genuint och ståtligt intryck.

Foto: Diakrit/Andreas Pastor

5 av 10: Trappan som tar oss upp till övre plan är i original och ger ett genuint och ståtligt intryck.

Generöst allrum på andra våningen med tre härliga takfönster, samma genuina plankgolv som i resten av huset, kamin, och en balkong som nås via terrassdörr.

Foto: Diakrit/Andreas Pastor

6 av 10: Generöst allrum på andra våningen med tre härliga takfönster, samma genuina plankgolv som i resten av huset, kamin, och en balkong som nås via terrassdörr.

Här ser vi allrummet med kamin på andra plan från en annan vinkel.

Foto: Diakrit/Andreas Pastor

7 av 10: Här ser vi allrummet med kamin på andra plan från en annan vinkel.

Det största av tre sovrum, har också en rejäl klädkammare. På andra plan.

Foto: Diakrit/Andreas Pastor

8 av 10: Det största av tre sovrum, har också en rejäl klädkammare. På andra plan.

Ett mindre sovrum med charmigt snedtak och takfönster.

Foto: Diakrit/Andreas Pastor

9 av 10: Ett mindre sovrum med charmigt snedtak och takfönster.

Till huset här en gammaldags trädgårdstomt på 988 kvadrat som har både äppelträd, rosor, pioner, häckar av boxbom, liguster och aronia.

Foto: Diakrit/Andreas Pastor

10 av 10: Till huset här en gammaldags trädgårdstomt på 988 kvadrat som har både äppelträd, rosor, pioner, häckar av boxbom, liguster och aronia.

Drömmer du om att bo på Österlen? Då är det kanske nu du ska göra slag i saken. 

Här ligger den pampiga villan vid namn ”Solliden” som nu är till salu.

Titta in i vackra och topprenoverade 30-talsvillan med en underbar fruktträdgård.

Andra har också läst

Huset är både funktionellt och mycket vackert, flera renoveringar har gjorts men man har varit noga med att bevara originaldetaljer för att ha kvar husets själ. Massiva furugolv, spegeldörrar, spröjsade fönster, eldstäder, lister och dörrfoder är en del av det.

 

LÄS OCKSÅ: Så vinner du budgivningen – mäklarens bästa knep!

Flera uteplatser och badtunna

Till huset här en gammaldags trädgårdstomt på 988 kvadrat som har både äppelträd, rosor, pioner, häckar av boxbom, liguster och aronia. Här finns också flera uteplatser, badtunna och två förråd. Trädgården på husets framsida är gammaldags meden den på baksidan är lite modernare, lummigare och skyddad mot både vind och insyn. 

Huset på 222 kvadratmeter är på 1,5 plan och har källare och sammanlagt 6 rum. I huset finns stora vackra, välvda fönster, och en ståtlig trappa som är original, samt kaminer. I köket finns till och med ett gammalt bevarat kassavalv! Alla tre sovrum plus ett allrum ligger på andra våningen. 

Foto: Diakrit/Andreas Pastor

Matkällare och hönshus

I källaren finns en stor verkstad, pannrum, tvättstuga, matkällare och ett utrymme där det tidigare funnits ett badrum. Till huset hör även ett äldre hönshus och en nybyggd redskapsbod, och på uppfarten får man plats med flera bilar. 

Byn det ligger i heter Gärsnäs och ligger i Simrishamns kommun på Österlen. Är du intresserad av denna ståtliga villa ligger priset på 1 895 000 kronor.

Foto: Diakrit/Andreas Pastor

 

LÄS OCKSÅ:

Kändisparet Ellen och Portia säljer sin lyxvilla – kika in! 

15 prylar som bevisar att du börjar bli gammal

Arabia släpper ny unik Muminmugg

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande