Nu kan du flytta in i Wallenbergs gamla lyxkåk

<p>Nu kan du flytta in i den anrika och pampiga Wallenbergsvillan, i exklusiva Solsidan utanför Stockholm.<br></p>

Foto: Bengt Säll

1 av 8: <p>Nu kan du flytta in i den anrika och pampiga Wallenbergsvillan, i exklusiva Solsidan utanför Stockholm.<br></p>

Här bor du i en med vattnet och bryggorna direkt utanför.

Foto: Bengt Säll

2 av 8: Här bor du i en med vattnet och bryggorna direkt utanför.

Villan från 1913 är omgjord till fyra exklusiva lägenheter.

Foto: Bengt Säll

3 av 8: Villan från 1913 är omgjord till fyra exklusiva lägenheter.

Utaplatsen.

Foto: Bengt Säll

4 av 8: Utaplatsen.

Vardagsrum.met

Foto: Bengt Säll

5 av 8: Vardagsrum.met

Kök.et

Foto: Bengt Säll

6 av 8: Kök.et

Ett av sovrummen.

Foto: Bengt Säll

7 av 8: Ett av sovrummen.

Ett av badrummen.

Foto: Bengt Säll

8 av 8: Ett av badrummen.

Nu kan du flytta in i den anrika och pampiga Wallenbergsvillan, i exklusiva Solsidan.

En vacker och unik sekelskiftesvåning med vattnet och bryggorna direkt utanför.

Känn historiens vingslag, njut av bilderna från Hemnet, och dröm dig bort en stund.

Andra har också läst

Att bo med den idylliska skärgården direkt utanför dörren och bara ha 30 minuter in till Stockholms city är unikt. Ännu mer unikt är att det nu finns möjlighet att flytta in i Wallenbergs pampiga villa från 1913 som är omgjord till fyra exklusiva lägenheter.

 

LÄS OCKSÅ: Pampiga slott och gårdar som gör succé på Hemnet

Sjötomt vid Vårgärdssjön

Ett riktigt sommarparadis med sjötomt intill Vårgärdssjön, båtplats och bryggor direkt utanför. Läget är lugnt och privat med en parkliknande trädgård som har både högväxta ekar, hägg, magnoliaträd, syren- och bärbuskar samt stora gräsytor. Bryggdäcket på 40 kvadratmeter är insyns- och vindskyddat, med glasade partier och staket, och erbjuder både bad, båtplats och umgänge. Här finns också ett brygghus med utekök, kylskåp, frys, vatten och el.

– Det är ett unikt boende med alla attributen som det vackra och privata läget, egen båtplats och den idylliska skärgårdskänslan, bara 30 minuter från Stureplan. Att komma hem hit efter en hektisk dag måste vara drömmen för de flesta, säger mäklaren Jeanette Fahlström på Fahlström & Partners.

 

LÄS OCKSÅ: Titta in i Göteborgs dyraste lägenhet genom tiderna

Lägenhet på 255 kvadratmeter

Den ljusa och spatiösa våningen på 255 kvadratmeter är fördelad på sex rum, ett bibliotek, tre till fyra sovrum (ett mindre sovrum kan användas som en walk in closet), ett av dem med balkong och utsikt över vattnet och två badrum. Här finns också ett stort sällskapsrum med vardagsrumsdel och matsal som har en balkong med kvällssol och en enorm eldstad.

Lantköket är av dansk design, har bra förvaringsutrymme, dubbla nedsänkta diskhoar och franskt kakel samt mörkbetsade arbetsbänkar. Men framför allt, alla tidstypiska detaljer som spröjsade fönster (sjöutsikt), stuckaturer, takrosetter, spegeldörrar, vackra trägolv och kakelugn, är väl bevarade. Till bostaden ingår också två parkeringsplatser, och infarten till huset har elektriska grindar med fjärrkontroll.

 

LÄS OCKSÅ: Yeeha! Nu kan kohuset äntligen bli ditt

Familjen Wallenberg ägde hela huset

Dåvarande finansmannen och politikern Knut A Wallenberg, chef för Stockholms Enskilda bank, köpte ett 890 hektar stort markområde 1889. Solsidan började byggas runt 1910, och 1913 lät familjen Wallenberg uppföra den pampiga villan i Saltsjöbaden, som sedan dess har renoverats flertalet gånger och därför är i mycket bra skick. Familjen Wallenberg hade hela huset som boende under många år och använde en av våningarna till fest och representation. Här många inflytelserika personer passerat genom åren. 1990 ombildades fastigheten till bostadsrättsförening.

Utgångspriset för våningen ligger på 14,5 miljoner kronor.

 

LÄS OCKSÅ: 10 vackra villor till fyndpris – husen du drömmer om

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande