Nu kan du flytta in i växthuset från ”Vem bor här?”

Ett av Sveriges få naturhus med integrerat växthus kan bli ditt. Dessutom ett kändishus...

Foto: Björn Johansson/Husfoto/ESNY

1 av 7: Ett av Sveriges få naturhus med integrerat växthus kan bli ditt. Dessutom ett kändishus...

Susanne Andersson lurade alla i ”Vem bor här”. Nu är hennes otroliga naturhus till salu.

Foto: Skärmdump SVT

2 av 7: Susanne Andersson lurade alla i ”Vem bor här”. Nu är hennes otroliga naturhus till salu.

Objektet är ett av de mest klickade på Hemnet just nu...

Foto: Björn Johansson/Husfoto/ESNY

3 av 7: Objektet är ett av de mest klickade på Hemnet just nu...

Från matplatsen har man en underbar utsikt mot både sjön och naturen. Plats för stora sällskap.

Foto: Björn Johansson/Husfoto/ESNY

4 av 7: Från matplatsen har man en underbar utsikt mot både sjön och naturen. Plats för stora sällskap.

Köket, som uppdaterades 2017, är komplett med kyl/frys, spis, ugn, diskmaskin och fläkt. Klinkers på golv, vita luckor och generös arbetsyta.

Foto: Björn Johansson/Husfoto/ESNY

5 av 7: Köket, som uppdaterades 2017, är komplett med kyl/frys, spis, ugn, diskmaskin och fläkt. Klinkers på golv, vita luckor och generös arbetsyta.

Foto: Björn Johansson/Husfoto/ESNY

6 av 7

Matplatsen har en magisk utsikt...

Foto: Skärmdump SVT

7 av 7: Matplatsen har en magisk utsikt...

Det magiska och unika huset från ”Vem bor här?” är nu till salu.

Ett av Sveriges få naturhus med integrerat växthus kan bli ditt. 

Bli självförsörjande på frukt och grönt, och njut av sjötomten alldeles utanför.

Dessutom – du får ett till bostadshus och sommarstuga på köpet! 

Andra har också läst

Har du tittat på ”Vem bor här?” på SVT? Då känner du kanske igen det här mycket speciella huset där flygvärdinnan Susanne Andersson bor med sin familj. Det som på håll kanske ser ut som ett stort växthus visar sig vara en villa med integrerat växthus – ett av få riktiga naturhus i Sverige. 

Foto: Skärmdump SVT

Flygvärdinnan Susanne Andersson som var med i ”Vem bor här?” säljer nu sitt unika hus.

Nu är huset till salu på Hemnet med ett utgångspris sju miljoner kronor, och det är ett av de mest klickade objekten. Den mycket speciella villan var till salu redan för ett år sedan, men försäljningen stupade då i sista sekund. 

LÄS OCKSÅ: De ”galnaste” hemmen som varit med i ”Vem bor här?” 

Foto: Björn Johansson/Husfoto/ESNY

Huset som byggdes 2015 är ett energisnålt, soldrivet och kretsloppsanpassat hus med integrerat växthus, dessutom med sjötomt.

Medelhavsklimat nästan året om – odla druvor, kiwi och tomat

– Det är lite speciella regler kring en lantbruksfastighet, säger mäklaren Marcus Tikka på ESNY som höll i försäljningen även då. Köparna fick inte igenom finansieringen från banken. Men intresset är lika stort i dag som det var då. 

Huset som byggdes 2015 är ett energisnålt, soldrivet och kretsloppsanpassat hus med integrerat växthus, dessutom med sjötomt. Här kan man om man vill odla och vara helt självförsörjande, på både frukt och grönt; såväl druvor, aprikoser, persikor, kiwi, tomat som örter. Inglasningen ger medelhavsklimat och lång utomhussäsong som tillsammans med egen skog och sjö gör detta till något alldeles speciellt. 

Foto: Björn Johansson/Husfoto/ESNY

Entrén gåt via växthuset där även uteplatser finns.

Ett till bostadshus, sommarhus, djurstall och flytbrygga ingår 

I köpet ingår även mark på åtta hektar vilket ger många utvecklingsmöjligheter för den som vill. Dessutom finns ett äldre bostadshus, ekonomibyggnader (djurstall, maskinhall med mera) samt ett sommarhus och en flytbrygga beläget vid sjön. Den som vill skulle kunna bygga ut huset eller göra om sommarstugan vid vattnet till strandbastu till exempel. 

LÄS OCKSÅ: Skrädderiet stod öde i 20 år – kan bli ditt för under 800 000 kronor 

Foto: Björn Johansson/Husfoto/ESNY

Villan som delvis är omgiven av glasfasad har entrén via växthuset där även uteplatsen finns. På bottenplan hittar vi kök, vardagsrum med vedeldad kamin, badrum och två sovrum samt walk in closet. Överallt vackert polerat betonggolv och vitputsade väggar med djupa fönsternischer vilket ger mycket ljus. Från matplatsen har man en underbar utsikt mot både sjön och naturen. 

100 kvadratmeter stor inglasad takterrass med utsikt över sjön

Foto: Björn Johansson/Husfoto/ESNY

Ljusinsläpp i alla väderstreck och underbar utsikt ner mot sjön. Charmigt med synliga bjälkar och plats för stora sällskap från mars till oktober. Det finns även möjlighet att utveckla sommarköket.

En trappa ner finns ytterligare sällskapsrum, sovrum, badrum med badkar samt gott om förvaring. På övervåningen ligger så den 100 kvadratmeter stora inglasade takterrassen med ljusinsläpp i alla väderstreck och utsikt över natur och sjön. Synliga takbjälkar, sommarkök och plats för stora sällskap från mars till oktober. Sammanlagt är det fem rum och den totala arean är på 225 kvadratmeter. 

LÄS OCKSÅ: Se de exklusiva bilderna från Rikard Wolffs fantastiska våning 

Foto: Björn Johansson/Husfoto/ESNY

En trappa ner finns ytterligare sällskapsrum, sovrum, badrum med badkar samt gott om förvaring. Det polerade betonggolvet och de putsade väggarna finns även här.

Då fastigheten klassas som en lantbruksfastighet ger den möjlighet att göra momsbefriade investeringar. Man kan även stycka av så att bostadsdelen blir vanlig villatomt och resten kan säljas av eller utvecklas. Driftskostnaderna är låga och det är nära till både Göteborg och Kungsbacka. I annonsen beskrivs fasigheten med orden: ”Läget vid sjön är magiskt och naturen inpå skänker avkoppling”. 

Foto: Skärmdump SVT

På den inglasade takterrassen om 100 kvadratmeter har Susanne dukat upp fint i programmet ”Vem bor här?” på SVT.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande