1 av 8: En allé leder fram till det unika objektet till salu. En gård utöver det vanliga, minst sagt. Foto: Karl Danielsson Egendom/André Nordblom
2 av 8: Boendet på två plan är på 550 kvadratmeter och har 13 rum. Foto: Karl Danielsson Egendom/André Nordblom
3 av 8: Bedårande utsikt över Vänern. Två egna båthamnar ingår också, samt eget fiskevatten. Foto: Karl Danielsson Egendom/André Nordblom
4 av 8: Norra flygeln. Foto: Karl Danielsson Egendom/André Nordblom
5 av 8: Södra flygeln med ladugården i bakgrunden. Foto: Karl Danielsson Egendom/André Nordblom
6 av 8: Allén som leder upp till den fantastiska gården. Foto: Karl Danielsson Egendom/André Nordblom
7 av 8: En av två båthamnar som ingår i ägorna. Foto: Karl Danielsson Egendom/André Nordblom
8 av 8: Egen sandstrand har man också när man bor här. Foto: Karl Danielsson Egendom/André Nordblom

Nu kan du flytta in i svenska Dallas-huset

Är det Sveriges dyraste gård någonsin till salu på Hemnet?

110 miljoner kronor kostar det Dallas-liknande huset.

– En rimlig prisbild, säger mäklaren Viktor Danielsson.

Nu finns ett på många sätt mycket unikt objekt till salu på Hemnet. En gård utöver det vanliga minst sagt. Sjöberg Säteri heter stället som ligger på en udde i Vänern, strax väster om Mariestad, och är från 1782. 

Gården är på 880 hektar med 288 hektar bördig åkermark och 535 hektar högproducerande skogsmark. Den ligger på höjd och har utsikt över åkermarken i väster och vattnet i öster. 

 

LÄS OCKSÅ: 10 pampiga slott och herrgårdar till salu på Hemnet 

13 rum och storslagen utsikt över parken och Vänern

Man tar sig fram till den ståtliga byggnaden via en lång ask-allé fram till en inbjudande uppfart. På vägen dit passerar man beteshagar, ett par bostadshus och säteriets ekonomibyggnader. Till huset hör även två flygelbyggnader.

Boendet på två plan är på 550 kvadratmeter och har 13 rum. Entréplan rymmer förutom kök, arbetsrum och sovrum en matsal samt två salonger med kakelugn. Övre plan rymmer ett flertal sovrum, sällskapsrum och en stor salong. Det finns två stensatta verandor varav en vetter mot söder och en mot öster, med storslagen utsikt över parken och Vänern. 

 

LÄS OCKSÅ: Flytta in i originell kyrka – få en villa på köpet 

 

110 miljoner kronor kostar det Dallas-liknande huset med massor av mark och skog, intill Vänern. Foto: Karl Danielsson Egendom/André Nordblom

Två egna båthamnar, egen mark med jakt och fiske 

Allting omgivet av en vacker park där man via en stig kan promenera ned till en stenterrass med utsikt över vattnet, den egna stranden och Sjöbergs två båthamnar. Hamnarna har utrymme för sammanlagt ca 15–20 båtar varav flera av platserna är uthyrda.

Gillar man jakt och fiske finns alla möjligheter här. Gårdens tilldelning på älg uppgick under innevarande jaktår till en vuxen och tre kalvar. Utöver älg finns det gott om rådjur och dovhjort. Vildsvin har också siktats vid enstaka tillfällen. Det finns gott om fisk i Vänern och man får som ägare till enskilt vatten använda både nät, ryssjor och burar utöver handredskap, som allmänheten endast får använda. 

 

LÄS OCKSÅ: Tricken som gör att du slipper ogräset - funkar överallt 

4 bostäder och 20 torp att hyra ut ingår

Till gården hör också en högproducerande och välskött skog där man i 30 års tid haft en heltidsanställd samt bördig och välarronderad åkermark.

Ekonomibyggnaderna består av en ladugård, en logdel med spannmålstork, maskinhall, gårdsverkstad, ett gammalt timrat spannmålsmagasin samt mindre stall med två boxplatser, sadelkammare och foderkammare. Utöver det finns fyra permanentbostäder och 20 torp med sjöläge som hyrs ut och ger bra intäkter. 

Köper man denna gård köper man sig ett nytt liv. Jobbet och inkomsten fås från gården och potentialen är stor om man har idéerna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!