1 AV 4
Under 1900-talet har ett flertal präster bott på gården som ligger utanför Eskilstuna.
Foto: Magnus Eriksson
2 AV 4
Utsikt mot kyrka och församlingshem.
Foto: Magnus Eriksson
3 AV 4
Snygg tapet i blommigt mönster.
Foto: Magnus Eriksson
4 AV 4
Kök av äldre modell.
Foto: Magnus Eriksson

Nu kan du flytta in i en prästgård från 30-talet

Sugen på att bosätta dig på en naturnära gård – fylld med historia? I Eskilstuna finns nu en gedigen prästgård till försäljning. 

Och för 5 200 000 kronor kan den bli din! 

Karaktär, historia, rymd och yta. Söder om Eskilstuna hittar vi Stenkvista prästgård – ett vackert hus omgivet av sörmländsk skog och mark. Huset byggdes 1934 och har totalt 11 rum fördelat över 290 kvadratmeter. 

LÄS OCKSÅ: Prisras! Här är 10 drömhus som fått lägre pris

Foto: Magnus Eriksson

Lika brandsäkert som ett skyddsrum 

Prästgården är belägen intill Stenkvista kyrka och församlingshem och under 1900-talet har ett flertal präster bott på gården.

I dag är huset charmigt bibehållet och i ett av rummen finns ett stort arkiv bevarat. Där förvarade prästerna böcker och pärmar åt kyrkan, och rummet är lika brandsäkert som ett skyddsrum. 

Foto: Magnus Eriksson

Ekparkett med fiskbensmönster

Ytterligare ett rum som utmärker sig är prästgårdens bibliotek. Golvet pryds av ekparkett med fiskbensmönster och på väggarna syns en storblommig tapet i vitt, rött och grönt. Biblioteket är även försett med en platsbyggd bokhylla i mossigt grönt – perfekt att proppa med spännande böcker och udda inredningsdetaljer. 

Foto: Magnus Eriksson

19 015 kvadratmter tomt 

Till bostaden kommer en tomt om 19 015 kvadratmter. Vägen fram till huset pryds av en björkallé och den gedigna trädgården har direkt kontakt med skog och natur – som under sommarmånaderna bäddar in huset och gör det ordentligt insynsskyddad. 

Foto: Magnus Eriksson

LÄS OCKSÅ: Gamla mjölkbutiken blev en supermysig lägenhet