En femrummare för 250 000 kronor per kvadratmeter. Det kan ha gjort den här lägenheten till den dyraste som sålts i Sverige.
1 av 4: En femrummare för 250 000 kronor per kvadratmeter. Det kan ha gjort den här lägenheten till den dyraste som sålts i Sverige. Foto: Eklund Stockholm New York
Byggnaderna där lägenheten byggs ligger mellan Stockholms central och Klara kyrka i centrala Stockholm.
2 av 4: Byggnaderna där lägenheten byggs ligger mellan Stockholms central och Klara kyrka i centrala Stockholm. Foto: Eklund Stockholm New York
Den billigaste lägenheten kostar knappt 6 miljoner kronor. Det är en etta på 36 kvadratmeter.
3 av 4: Den billigaste lägenheten kostar knappt 6 miljoner kronor. Det är en etta på 36 kvadratmeter. Foto: Eklund Stockholm New York
Den största lägenheten är på 418 kvadratmeter och upptar hela det översta våningsplanet.
4 av 4: Den största lägenheten är på 418 kvadratmeter och upptar hela det översta våningsplanet. Foto: Eklund Stockholm New York

Nu är Sveriges kanske dyraste lägenhet såld

104,5 miljoner kronor. Här är Sveriges kanske dyraste lägenhet!
Spana in lyxvåningen i Stockholm som såldes i förra veckan.

Den rekorddyra lägenheten på 418 kvadratmeter såldes för 250 000 kronor per kvadratmeter. Lägenheten ligger i en nybyggd fastighet som kallas Continental apartments och ligger mittemot centralstationen i Stockholm.

 

LÄS OCKSÅ: Galet rekordpris när Sveriges dyraste radhus såldes

"Det är ingen vanlig lägenhet"

– 104,5 miljoner är oerhört mycket pengar, det kan jag verkligen hålla med om. Men det här är ingen vanlig lägenhet. Och till den som köpt den vill jag bara säga grattis, säger fastighetsmäklaren Niklas Berntzon till Aftonbladet.

Lägenheten ligger på våning 19, det översta våningsplanet, och har utsikt över Stadshuset. I huset finns ytterligare 18 lägenheter. Den billigaste är en etta på 36 kvadratmeter och kostar 5,99 miljoner kronor.

Trots de skyhöga priserna har drygt tusen personer visat intresse för lägenheterna.

Utsikt över hela Stockholm

– Det är helt galet. Men det här är någonting som aldrig har funnits i Sverige förut. Du har all service du kan få från ett hotell, med gymmet, room service dygnet runt, du kan få din bil framkörd eller parkerad. Dessutom har alla lägenheter utsikt över hela Stockholm med fönster från golv till tak. Det är magiskt. Här vill ju alla bo, det är inget snack om saken, sa mäklaren Niklas Berntzon till Expressens Dina Pengar i november.

Hälften av bostäderna är nu sålda. Vem som köpt den här lägenheten är oklart.

– De har varit personer i varierande åldrar och bakgrund som visat intresse, men jag skulle säga att den typiska intressenten är en urban person som reser mycket och som vant sig vid bekvämligheter som hotellservice, säger Niklas Berntzon till Aftonbladet.

 

LÄS OCKSÅ: Villorna alla vill ha – här är Sveriges 10 mest klickade hus

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!