Det fallfärdiga huset på bara 83 kvadratmeter har ett utgångspris på hela 8,6 miljoner kronor...
1 av 9: Det fallfärdiga huset på bara 83 kvadratmeter har ett utgångspris på hela 8,6 miljoner kronor... Foto: Niklas Edseryd/Fisheye
Från hallen har man utgång till en stor trädäckad altan i skyddat sydöstläge.
2 av 9: Från hallen har man utgång till en stor trädäckad altan i skyddat sydöstläge. Foto: Niklas Edseryd/Fisheye
Det lilla enplanshuset ligger mitt i ett populärt område som heter Sticklinge på Lidingö.
3 av 9: Det lilla enplanshuset ligger mitt i ett populärt område som heter Sticklinge på Lidingö. Foto: Niklas Edseryd/Fisheye
Det är högt beläget på en lummig och mycket uppvuxen trädgårdstomt på 953 kvadratmeter.
4 av 9: Det är högt beläget på en lummig och mycket uppvuxen trädgårdstomt på 953 kvadratmeter. Foto: Niklas Edseryd/Fisheye
Huset är från 1980 men i totalt renoveringsbehov.
5 av 9: Huset är från 1980 men i totalt renoveringsbehov. Foto: Niklas Edseryd/Fisheye
Vardagsrummet med gott om plats för umgänge och familj har ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Genomgående trägolv och väggar i träpanel.
6 av 9: Vardagsrummet med gott om plats för umgänge och familj har ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Genomgående trägolv och väggar i träpanel. Foto: Niklas Edseryd/Fisheye
På andra sidan hallen ett kök med köksluckor i furu och matplats med fönster i två väderstreck. Äldre spis.
7 av 9: På andra sidan hallen ett kök med köksluckor i furu och matplats med fönster i två väderstreck. Äldre spis. Foto: Niklas Edseryd/Fisheye
Badrummet går helt i blått, såväl kakel som klinker, WC och handfat.
8 av 9: Badrummet går helt i blått, såväl kakel som klinker, WC och handfat. Foto: Niklas Edseryd/Fisheye
Huset som även har källare är byggt i souterräng.
9 av 9: Huset som även har källare är byggt i souterräng. Foto: Niklas Edseryd/Fisheye

Nästan 9 miljoner kronor för ett ruckel på 83 kvadrat

På jakt efter ett renoveringsobjekt i ett fint område?

Då kanske detta fallfärdiga ruckel är något för dig. 

Men det kostar – 8,6 miljoner för endast 83 kvadrat!

Lidingö nära Stockholms city är en populär ö med höga huspriser. Villorna som ligger där är oftast av det flottare slaget men för ovanlighetens skull finns faktiskt ett riktigt ruckel till salu. Ett litet enplanshus med källare i souterräng som ligger mitt i ett populärt område som heter Sticklinge. 

Det knuttimrade huset med papptak har 6 rum och kök med en boarea på endast 83 kvadratmeter. Det är högt beläget på en lummig och mycket uppvuxen trädgårdstomt på 953 kvadratmeter. 

Överallt är det trägolv och väggar i träpanel och från den rymliga hallen kommer man ut till den stora trädäckade altanen som har skyddat sydöstläge. Vidare hittar vi tre sovrum med tapetserade väggar. 

 

LÄS OCKSÅ: Billigaste husen i Sverige till salu just nu – kolla in 

Mycket förfallet och liten boarea

Foto: Niklas Edseryd/Fisheye

Köket har köksluckor i furu och även plats för en matplats med fönster i två väderstreck. Det är öppen planlösning mot det rymliga vardagsrummet som har ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. 

Huset är från 1980 men i totalt renoveringsbehov, såväl utvändigt som invändigt. Alternativt så river man allt och bygger helt nytt. Detaljplanen tillåter en byggnadsarea på 190 kvadratmeter i ett eller två plan. 

Men priset förvånar många då det är så förfallet och dessutom extremt litet.

– Intresset är stort, det är tomten man betalar för, säger mäklaren Tina Stening på Svensk Fastighetsförmedling Lidingö. Många vill ju inte ens ha ett färdigt hus. Antingen renoverar man och bygger ut nuvarande hus eller så river man allt, och i detta fall behöver man verkligen inte ha dåligt samvete för det, och bygger helt nytt. 

 

LÄS OCKSÅ: Ikea lanserar möbler som kan förändra ditt liv – kommer i november 

Renovera och bygga ut eller riva och bygga nytt

Foto: Niklas Edseryd/Fisheye

Vad tror du att priset kommer att sluta på?

– Inte mer än 9 miljoner tror jag, eftersom det kommer kosta en del efteråt. Om man ser det som en tomt då är det en tomt med ”problem” där huset måste rivas och det kostar ytterligare extra pengar. Sedan ska det byggas nytt för kanske mellan 4-6 miljoner kronor. Vill man däremot behålla huset och renovera det och eventuellt bygga ut det kan det landa på mindre, kanske två miljoner.

Området i sig är lugnt, barnvänligt och det är nära till både naturen, badet, golfbana och skolor. Kolla in bildspelet ovan! Skulle du ge 8 650 000 kronor miljoner för det?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande