1 AV 9
Det före detta missionshuset från 1906 är det mest klickade fritidshuset på Hemnet just nu. Det ligger i en glänta i skogen och har en otrolig rymd, genuina material och är väldigt ljus.
Foto: Greta Sävenstedt
2 AV 9
Genomgående i huset är fina plankgolv i trä och fönster med gamla handblåsta glas.
Foto: Greta Sävenstedt
3 AV 9
Stora kyrkfönster med spröjs skapar ett vackert ljus, och en kamin som är både vacker att titta på och bra för att värma upp. Man har även låtit koret med liten predikstol och en klassisk tramporgel stå kvar!
Foto: Greta Sävenstedt
4 AV 9
I den lilla salen som har flera fönster i två väderstreck finns en fin gjutjärnskamin.
Foto: Greta Sävenstedt
5 AV 9
kamin i hallen mellan kyrksalen och köket.
Foto: Greta Sävenstedt
6 AV 9
Kök med vedspis på nedre planet.
Foto: Greta Sävenstedt
7 AV 9
Hallen och trapp till övervåningen.
Foto: Greta Sävenstedt
8 AV 9
Sovrum med kakelugn.
Foto: Greta Sävenstedt
9 AV 9
Kök på övre plan.
Foto: Greta Sävenstedt

Missionshuset som gör succé på Hemnet

Spana in det nu mest klickade fritidshuset på Hemnet!

Ett gammalt missionshus från 1906 med stor potential.

Kyrkfönster, predikstolen och tramporgeln står kvar.

143 kvadrat och jättetomt för under en miljon kronor!

Det före detta missionshuset från 1906 är det mest klickade fritidshuset på Hemnet just nu. Det ligger i en glänta i skogen och har en otrolig rymd, genuina material och är väldigt ljus. Med naturen runt hörnet kan du leva enkelt med vatten från gårdsbrunnen, eller renovera och koppla in vatten och avlopp. Då kan det till och med fungera som permanentboende.

 

Exklusivt erbjudande från LEVA&BO:s konstgalleri: Just nu 20 procent rabatt på inramade tavlor! Välkommen till vårt nya konstgalleri

 

LÄS OCKSÅ: Underbara sommarhus! Här är fritidshusen du drömmer om

Kyrksal med järnkamin

Genomgående i huset är fina plankgolv i trä och fönster med gamla handblåsta glas. I den lilla salen som har flera fönster i två väderstreck finns en fin gjutjärnskamin. Därifrån kommer man till köket som är inrett med en gammal vedeldad järnspis som flyttats tillbaka efter att ha stått i grannens ladugård i många år. Den stora salen öppnas upp via en dubbeldörr och där inne är taket högt och ytan stor. Stora kyrkfönster med spröjs skapar ett vackert ljus, och en kamin som är både vacker att titta på och bra för att värma upp. Man har även låtit koret med liten predikstol och en klassisk tramporgel stå kvar!

 

LÄS OCKSÅ: Vackra 1800-talsgården kan bli din för bara 1 miljon kronor

Separat lägenhet på övervåningen

På andra våningen hittar man en lägenhet som tidigare hyrts ut som sommarbostad. Även här finns ett kök och matplats med fin utsikt, liksom ett stort sovrum som har plats för flera sängar eller kan delas av till flera sovrum. Två eldstäder (inte inkopplade) finns också här, liksom en oinredd vind på 50 kvadratmeter som också kan inredas om man så önskar.

Boarean i dag är på 143 kvadratmeter och naturtomten på hela 1135 kvadrat. Där ute finns ett äldre uthus med förråd (inrett som enklare hönshus), vedbod och utedass. Sörböle som stället heter ligger 20 kilometer från Umeå, och på promenadavstånd hittar man både sandstrand och badklippor. För 950 000 kronor blir det ditt!

 

LÄS OCKSÅ: Unikt gårdshus till salu mitt i stan