1 av 10: Det gamla missionshuset från 1922 som numera kallas ”Villa Akleja” har renoverats och inretts till en riktig villa-dröm. Foto: Mikael Frisk
2 av 10: Baksidan av huset. Foto: Mikael Frisk
3 av 10: På tomten finns också en förrådsbyggnad och ett växthus i cellplast. Foto: Mikael Frisk
4 av 10: Tomten är en insynsskyddad trädgård med sjöutsikt på 3 370 kvadratmeter. Foto: Mikael Frisk
5 av 10: Den gamla kyrkosalen inbjuder till många möjligheter för den nye ägaren... Foto: Mikael Frisk
6 av 10: I kyrksalen finns också en vacker svart kamin i gjutjärn. Foto: Mikael Frisk
7 av 10: Husets hjärta är den före detta och praktfulla kyrkosalen med högt i tak och vackra fönster med karakteristisk spröjs och former. Foto: Mikael Frisk
8 av 10: Köket har smakfullt renoverats från golv till tak med påkostade materialval och vitvaror i toppkvalitet. Här har man uppnått en intim och härlig atmosfär med kontinental bistrokänsla i perfekt kontrast till kyrkosalens rymd. Foto: Mikael Frisk
9 av 10: Genom dubbla spegeldörrar från salen skrider man in i husets härliga sovrum. Detta är ett master bedroom i ordets rätta bemärkelse med spatsiösa ytor, fönster mot två väderstreck och en härlig liten braskamin samt dörr som leder vidare in till köket. Foto: Mikael Frisk
10 av 10: Flygeln ingår i köpet! Foto: Mikael Frisk

Köp missionshuset som blivit drömhus

Nu har du chansen att ta över ett vackert missionshus från 1922.

Den har gjorts om till en riktig drömvilla med kyrkosalen kvar.

Här får du både unikt boende med sjöutsikt och flygeln på köpet!

Det gamla missionshuset från 1922 som numera kallas ”Villa Akleja” har renoverats och inretts till en riktig villa-dröm. Enligt mäklaren ett boende i storlek extra large ”som andas lyx, hemtrevnad, internationellt och Norrland i samma andetag. Tänk Manhattan-loft möter 30-talsidyll...”

Huset ligger 2,5 mil från Östersund i ett populärt familjeområde som heter Hara och har en boarea på 190 kvadratmeter om 4 rum och kök. In i villan kommer man via två entréer, en finentré för gäster som leder rakt in till salen, och en vardagshall som nås från sidan av huset. 

Foto: Mikael Frisk

LÄS OCKSÅ: Magdalena Graafs våning till salu igen – nu på REA 

Hjärtat i huset – kyrkosalen med kamin och spröjsade fönster

Husets hjärta är den före detta och praktfulla kyrkosalen med högt i tak och vackra fönster med karakteristisk spröjs och former. Golvet är ett vackert trägolv som löper tvärgående uppe på estraden och fallande i rummet. Knytpunkten är en vacker svart kamin i gjutjärn, och två par vackra spegeldörrar leder vidare till gästentrén och sovrummet. Den ståtliga flygeln i salen ingår dessutom i köpet!

Master bedroom har spatsiösa ytor, fönster mot två väderstreck och en härlig liten braskamin samt vackert trägolv. Härifrån kommer man även vidare in till köket. På andra våningen finns ytterligare ett kök, som kan göra om till annat rum om man vill, samt ett till sovrum med egen WC. Taket är högt även här liksom det finns spröjsade fönster. 

Foto: Mikael Frisk

LÄS OCKSÅ: Skitdyr toalett till salu – gjord av 25 Louis Vuitton-väskor 

Sjöutsikt, växthus och stor trädgård för 3,5 miljoner

Tomten är en insynsskyddad trädgård med sjöutsikt på 3 370 kvadratmeter. Här hittar vi även en förrådsbyggnad och ett växthus i cellplast. Allt kan bli ditt för 3,5 miljoner kronor. Och intressenterna verkar vara många.

– Det är helt galet! säger mäklaren Linda Nilsson på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Östersund. Jag hade en viss aning om att det skulle bli tryck, men... Det var 20 familjer på visningen i lördags och ännu fler kommer på en andra visning i kväll. Huset är ännu finare i verkligheten än på bilderna.

Titta på de underbara bilderna i bildspelet ovan! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!