1 av 3: Vacker entré till huset med just nu den minsta lägenheten som är till salu i Sverige. Foto: Henrik Folkesson
2 av 3: Fri utsikt och därmed ingen insyn heller. Foto: Henrik Folkesson
3 av 3: Smart planering har gjort att allt man behöver finns på de 12 kvadratmetrarna. Foto: Henrik Folkesson

Minsta lägenheten till salu just nu – bara 12 kvadrat

Kan man ha ett komplett boende på bara 12 kvadratmeter?!

Ja, med compact living och bra planering är allting möjligt.

Spana in Sveriges just nu minsta och mest kvadratsmarta etta!

På jakt efter en liten lägenhet i Stockholm? Med betoning på liten, och inte bara det, utan faktiskt den minsta som just nu går att hitta på Hemnet, kanske detta kan vara något.

Det gäller att inte lida av cellskräck eller vilja få plats för allt för mycket saker – men lägenheten i sekelskiftesstil är inte bara oerhört smart planerad, så allting man behöver finns på de 12 kvadratmetrarna. Den har dessutom fri utsikt (och ingen insyn) och ligger precis invid Kungsholms strand och Karlsbergskanalen mitt i Stockholm.

Soffan som är en bäddsoffa skapar ytterligare sängplats, förutom sovloftet. Foto: Henrik Folkesson

Vardagsrum, sovrum och kök på bara 12 kvadrat

– Den är verkligen optimalt planerad med allt man behöver; badrum, sovplats och kök med litet bord, säger mäklaren Niklas Wellmér på Widerlöv. Så dessa 12 kvadratmeter upplevs lika bra som en del andra på 18-19 kvadrat. Fri utsikt också med stort fönster vilket även förlänger rummet.

I det enda rummet som finns och som mäklaren kallar för allrum finns plats för en soffa och soffbord. Allting framför det stora fönstret som släpper in mycket ljus och har fri utsikt. 

I köksdelen hittar vi induktionshäll, förvaring och arbetsyta. Badrummet är helkaklat och har dusch och wc. Själva sovplatsen ligger på ett sovloft varifrån man har fri utsikt över både allrum och genom det stora fönstret.

Vyn från sovloftet. Fri utsikt över både lägenhet och hela gatan utanför. Foto: Henrik Folkesson

Ligger centralt i Stockholm

Bra kommunikationer, affärer, restauranger, kaféer och grönområden ligger direkt utanför dörren. Den lilla lyan passar perfekt för pendlaren, studenten, förstagångsköparen eller som övernattningslägenhet. 

– Denna typ av lägenhet lockar framför allt förstagångsköpare som vill bo centralt på en attraktiv adress men även de som behöver en övernattningsbostad för pendling i jobb, säger mäklaren Niklas.

Vill du ha denna får du punga ut med 1 795 000 kronor.

1 av 3: En stege på väggen gör det enkelt att att sig upp till sovloftet. Det lilla matbordet kan med fördel användas som arbetsbord också. Foto: Henrik Folkesson
2 av 3 Foto: Henrik Folkesson
3 av 3 Foto: Henrik Folkesson
1 av 2: Hall... Foto: Henrik Folkesson
2 av 2: Och badrum med compact living-dusch. Foto: Henrik Folkesson

LÄS MER: Skådespelaren Sascha Zacharias: ”Jag bor väldigt litet”

LÄS MER: Influencern säljer sitt drömtorp på Gotland