Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 6
Farstutrappan från gården leder direkt till den egna entrén av gårdshuset mitt inne i stan.
Foto: Ozallapa
2 AV 6
Via den egna ingången når man hallen som rymmer hatthylla med krokar och plats för att ställa av sig skor.
Foto: Ozallapa
3 AV 6
Den smarta, platsbyggda loftsängen lämnar tillräckligt med golvyta för både soffa och matbord.
Foto: Ozallapa
4 AV 6
Lägenheten/huset bjuder dessutom på det lilla extra i form av generös takhöjd, ett stort fönster som släpper in gott om ljus samt vackra vitpigmenterade brädgolv i original. Lister och dörrhandtag är bevarade från byggåret 1889.
5 AV 6
Köket renoverades 2015 och är fullutrustat. Bänkskivan är grå med nedsänkt diskho och bakom diskbänken har man tagit fram tegelväggen och målat den vit.
Foto: Ozallapa
6 AV 6
Ritning över huset/lägenheten.
Foto: Ozallapa

Minivilla med egen gård – mitt inne i Stockholms city

Är du sugen på villa-känsla men ändå vill bo inne i stan?

Då kan detta vara alternativet för dig – här får du nämligen både och.

Charmiga 22 kvadratmeter med trappa rakt ut på gården! 

Det är inte ofta objekt som detta är till salu på Hemnet. Ett eget hus mitt inne i city med egen farstutrappa och utgång mot innergården. 22 kvadratmeter smart planlösning och fullt utrustat kök, allrum med platsbyggd loftsäng samt helkaklat badrum med dusch. 

Bostadsrättslägenheten bjuder dessutom på det lilla extra i form av generös takhöjd, ett stort fönster som släpper in gott om ljus samt vackra vitpigmenterade brädgolv i original, lister och dörrhandtag bevarade från byggåret 1889. 

LÄS OCKSÅ: Livskvalitet utlovas – för ”bara” 14 miljoner kronor 

Foto: Ozallapa

Kommer in i hallen direkt från den egna farstutrappan och gården

Köket renoverades 2015 och är fullt utrustat med diskmaskin, kyl/frys från Samsung samt spis/ugn och fläkt från Bosch. Bänkskivan är grå med nedsänkt diskho och bakom diskbänken har man tagit fram tegelväggen och målat den vit. I köket finns även gott om förvaringsmöjligheter i över- och underskåp med vita, släta luckor.

I allrummet finns ett stort fönster som släpper in gott om ljus och den smarta, platsbyggda loftsängen gör att det även finns plats för både soffa och matbord. Bra förvaringsmöjligheter i form av en dubbelgarderob. 

I hallen som man kommer in till direkt från gården finns hatthylla med krokar och plats skor. För den som vill finns även utrymme för en garderob. I badrummet finns dusch, wc, handdukstork samt tvättställ, med kommod och badrumsskåp från 2016.

LÄS OCKSÅ: Ikea smygsänker priserna på massor av inredning – vi vet vilka 

Foto: Ozallapa

Huset är från 1889 och vackra fasaden ritades av namnkunnig arkitekt

På den gemensamma innergården finns en trädgårdsgrupp som man kan ha i stort sett för sig själv då de andra boendena har balkonger. 

Bostadshuset med den vackra fasaden stod klart 1889 och uppfördes av byggmästarna Johan Göransson och K W Gustafsson. Fasaden tror man har ritats av någon namnkunnig arkitekt och den är typisk för 1890-talets arkitektur. Här finns bland annat en praktfull portal med kolonner och pilastrar på ömse sidor, skugglister samt fönstervalv med detaljer i tegel.

LÄS OCKSÅ: Unik prästgård på Gotland kan bli ditt nya boende 

Foto: Ozallapa

Populära restauranger och härliga promenadstråk längs med vattnet

Området är populära Kungsholmen och när man lämnar huset kryllar det av populära restauranger och kaféer, bra kommunikationer och härliga promenadstråk längs med vattnet. Till centralstationen är det bara 10 minuters promenad.

Priset är utsatt till 2 195 000 kronor och har i skrivande stund ett högsta bud på 2 630 000 kronor. För fler bilder, se bildspelet högt upp. 

LÄS OCKSÅ: Göra om hemma? Smygkika på Mios nya härliga höstkollektion och låt dig inspireras! 

Foto: Ozallapa
Foto: Ozallapa
Foto: Ozallapa
Foto: Ozallapa
Foto: Ozallapa