1 av 9: De lyxiga lägenheterna ligger i ett nyrenoverat sekelskifteshus på Kungshomen. Foto: Henrik Nero
2 av 9: Här finns flera sekelskiftesdetaljer. Så som fönsterhandtagen... Foto: Henrik Nero
3 av 9: ... och spegeldörrar. Foto: Henrik Nero
4 av 9: Här är en annan av visningslägenheterna. Alla lägenheter har platsbyggda kök med utrustning av högsta kvalitet. Foto: Henrik Nero
5 av 9: Totalt byggs det 139 lägenheter där alla utom ett fåtal lägenheter är små ettor. Foto: Henrik Nero
6 av 9: Vissa med balkong. Foto: Henrik Nero
7 av 9: Innergården kommer delvis att täckas med tak. Foto: www.1520.se
8 av 9: Här finns grill och utekök, lounge med öppen spis som kan användas året om. Foto: www.1520.se
9 av 9: Ett gemensamt kök/vardagsrum finns också i huset. ”Tanken är att man ska kunna umgås utanför de små lägenheterna också”, säger mäklaren Håkan Lundqvist på Alexander White. Foto: www.1520.se

Minilyan i huset du aldrig kommer vilja lämna

Här bor du som på hotell, fast i egen lyxig minilägenhet.

Kolla in det smarta boendet på Hemnet, i huset som ger dig allt!

Gårdslounge, gym, bioanläggning och ett second livingroom!

Flyttar du in här behöver du egentligen aldrig lämna huset, förutom att gå till jobb eller skola. Du bor mitt i stan i en smart enrumslägenhet som har allt, men i huset har du även tillgång till ett extra vardags/mysrum, drop in-tvättstuga, härlig gård med grill och utekök, utelounge med öppen spis som kan användas året om, samt eget gym med personlig tränare. Det är Anderzon Zapata, känd tränare till flera artister och kändisar, som kommer att finnas till hands och även bjuder på ett par pass till alla nyinflyttade.

 

LÄS OCKSÅ: Här är Sveriges finaste ettor

Små lägenheter i nytt koncept

Konceptet kallas 15/20 och består av små lägenheter, som man kan hyra ut om man vill, med tillgång till flera gemensamma ytor. Tycker man att lägenheten inte räcker till så använder man second livingroom på gatuplanet. Där finns både kök, middagsbord, soffor och fåtöljer, plus en stor bioanläggning. Ett mellanting mellan hotell och kollektiv utan krav helt enkelt!

– Intresset har varit enormt. De som köpt har mestadels varit ungdomar i 25- årsåldern, men även äldre, och personer från andra delar av Sverige som behöver en övernattningslägenhet, säger fastighetsmäklare Håkan Lundquist från Alexander White.

– Många har också köpt på sikt till sina barn som fortfarande bor hemma. Då är det väldigt praktiskt att kunna hyra ut tills det är dags för barnen att lämna boet.

 

LÄS OCKSÅ: Mäklaren: Därför vill allt fler bo i minihem

Sekelskifteshus på Kungsholmen

I det 100 år gamla huset på Kungsholmen finns fem olika sorters lägenheter att välja på. Toppmoderna, yteffektiva och smart planerade med platsbyggda kök och smart förvaring, men ändå med sekelskifteskänslan bevarad. Redan 1911 uppfördes små lägenheter i huset, som hem för självförsörjande kvinnor, med bland annat gemensam matsal.

Alla lägenheter säljs till fasta priser men varierar beroende på vilken man väljer. Den här på 18 kvadratmeter kostar 2 880 000 kronor.

 

LÄS OCKSÅ: Så här ser Sveriges dyraste lägenheter ut 

Aktuellt just nu