1 av 3: Niklas Berntzon tipsar om hur du kan maximera värdet vid bostadsförsäljning
Toppmäklaren Niklas Berntzon tipsar om hur du maximerar värdet på din bostad.
2 av 3: Toppmäklaren Niklas Berntzon tipsar om hur du maximerar värdet på din bostad. Foto: Magnus Ragnvid för Kanal 5
För faktum är att det går att påverka slutpriset rejält.
3 av 3: För faktum är att det går att påverka slutpriset rejält. Foto: Getty Images

Mäklarens heta tips – så maxar du bostadens värde

En trygg köpare betalar – det menar mäklaren Niklas Berntzon som tipsar om hur du kan maximera värdet innan försäljningen. 

Här är fyra tips på saker du bör tänka på! 

1. Besiktning

Har ni ett hus är det viktigt att genomföra en besiktigning även om skavankerna kanske är små. Detta gör spekulanterna trygga och leder i slutändan till att de också är villiga att betala mer. 

Foto: Getty Images

2. Pappren klara

Vid försäljning av lägenhet ska alla papper vara klara. Det ska finnas information om eventuella tidigare renovering, våtrumsintyg och fastighetens senaste stambyte. 

Foto: Getty Images

3. Preppa mäklaren 

Håll ingenting för dig själv gällande bostaden. Berätta för mäklaren om varför just din bostad är så charmig, dess fantastiska detaljer och vad som finns att upptäcka i närområdet. Detta för att mäklaren på bästa sätt ska kunna förmedla vidare till potentiella köpare. Även de mindre positiva sakerna bör nämnas. Spekulanterna vill veta allt – det gör dem trygga.  

LÄS OCKSÅ: Mäklarens bästa knep för att vinna budgivningen 

Foto: Getty Images

4. Förmedla rätt känsla 

Under visningen kan det vara just där och då som spekulanten bestämmer sig för om affären ska bli av eller ej. Och för att framställa bostaden i sin absolut rätta dager finns det flera saker att tänka på. Det handlar om att lägga visningen på rätt tid. När är det som ljusast i bostaden? Även om det inte är nödvändigt att renovera är det inte helt fel att rätta till och fixa mindre skavanker. Minsta finjustering kan göra köparen beredd att betala mer. Styling av lägenheten är ytterligare en viktig faktor för att få upp priset.  Och för all del – glöm inte att städa!  

Foto: Getty Images

LÄS OCKSÅ: Fina husen på hemnet – som ingen vill ha 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 89 kr. Köp nu!