EXPRESSEN.SE

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Mäklaren om nya trenden: Därför vill alla bo som på hotell

Älskar du att bo på hotell, och önskar att du kunde göra det jämt? Då är du inte ensam.

Enligt mäklaren Niklas Berntzon är det en tydlig trend att vi svenskar vill bo som på semestern, och därför blir denna typ av lyxbostäder allt vanligare.

Här listar vi nio läckra boenden som är till salu just nu!

Andra har också läst

Niklas Berntzon är vd och mäklare på Eklund Stockholm New York.

Foto: Julia Dansarie

1. Konceptbostäder allt vanligare

Den senaste tiden har en ny typ av bostadsprojekt dykt upp på marknaden, med lyxiga koncept som påminner om att bo på hotell. Pool, gym, bio och dygnet runt-service är några av bekvämligheterna som finns i de nya livsstilsbostäderna.

Förra året såldes den hittills dyraste lägenheten någonsin i Sverige för över 100 miljoner kronor. Lyxlägenheten på 415 kvadrat tillhör projektet Continental Apartments vid Stockholms centralstation, där de boende har tillgång till pool, gym och hotellservice dygnet runt.

Klicka vidare för att se bostäderna som är till salu!

"En tydlig trend"

Niklas Berntzon är vd och mäklare på Eklund Stockholm New York och har själv varit med och producerat och förmedlat flera konceptbostäder. Enligt honom vill allt fler svenskar bo som på hotell även till vardags.

– Det är en tydlig trend. Vi önskar bo som vi gör på resa. När man är på semester mår man bra, och då de flesta affärer avgörs på känsla, så är detta något man är beredd att betala mycket för, säger Niklas Berntzon.

Han berättar att intresset är stort för dessa bostäder, och att allt från barnfamiljer till pensionärer finns bland köparna.

– Intresset är extremt högt, men i dagsläget är också utbudet väldigt lågt. Köparna är alla möjliga som har en dröm om att bo bekvämt. En pensionär kan älska att ha all tänkbar service i huset, och en barnfamilj kan drömma om ett spelrum till barnen och ett gym till föräldrarna.

"Nästan ett måste med portvakt i New York"

På flera ställen runtom i världen har den här typen av boenden varit vanliga under en längre tid.

– I New York till exempel, där vi också säljer bostäder, är det nästan ett måste med en portvakt. I nybyggda skrapor finns dessutom oftast gym, spa och bio, samt någon extra bonusprodukt för att särskilja projektet.

Varför vill vi bo så här?

– Trenderna i samhället påverkar hur vi vill bo. Ta till exempel hemleverans av matkassar, som har blivit väldigt populärt. Om det då finns ett kylrum i bostadsentrén där maten kan lämnas och hämtas kommer boendet ses som mer attraktivt. Vi svenskar är också väldigt beresta och vänjer oss snabbt vid nya trender.

Tror du att det kommer bli vanligare med den här typen av boenden i framtiden?

– Ja, i och med att kunden är beredd att betala ordentligt för olika bekvämligheter, service och vardagslyx så kommer vi se detta bli en norm i nya bostadsprojekt. Marknaden kommer att driva det dit. I gamla bostäder är det svårt att addera, men när det gäller nybyggnationer är det egentligen bara byggherrens fantasi som sätter stopp, säger Niklas Berntzon.

Klicka vidare för att se bostäderna som är till salu!

Victoria Park i Limhamn.

Foto: Hallonqvist fastighetsbyrå

2. Victoria Park i Limhamn

Victoria Park, Kalkstensvägen, Limhamn

Pris: 3 995 000 kronor

Bostadstyp: Bostadsrättslägenhet

Boarea: 82 m²

Antal rum: 3 rum

Byggår: 2009

Från mäklaren Hallonqvist fastighetsbyrå: ”I Brf. Paviljongen finner man, med tillgång till Victoria Parks unika serviceutbud, denna ljusa gaveltrea med öppen planlösning på fjärde våningen med hiss från markplan. All inredning i Victoria Parks lägenheter är noga utvald. Intrycket är ljust, stilrent och funktionellt med materialval och maskiner av hög kvalitet.

Här finns: reception, med daglig bemanning 07:00 - 24:00, lounge med bar, biograf, restaurang med bar och festsal, vinkällare, konferensrum, lekrum,bibliotek med biljard samt bord för kort- eller sällskapsspel spelrum, spa-anläggning med pooler både inomhus och utomhus, olika typer av bastubad, gym med mera. Tennisbana,Victoria Parks trädgård med putting-green, grillar, boule, med mera.

Utöver ovan nämnda förmåner så ingår det även 1 st. lunchkupong per boende i månaden samt dagligen för- och eftermiddagskaffe med bakverk.

Victoria Park har 3 st exklusivt inredda gästlägenheter som kan bokas av de boende vid behov.”


KIKA IN i en annan lägenhet som sålts i Victoria Park!

Stockholm Lighthouse i Nacka.

Foto: JM

3. Stockholm Lighthouse i Nacka

Stockholm Lighthouse, Panorama, Nacka

Pris: 8 800 000 kronor

Bostadstyp: Bostadsrättslägenhet

Boarea: 106 m²

Antal rum: 4 rum

Byggår: Nyproduktion, tillträde 2017

Från mäklaren JM: ”Med unikt läge på Kvarnholmen i det spektakulära Stockholm Lighthouse ligger denna välplanerade hörnfyra med 7 kvm balkong och fantastisk sjöutsikt mot Djurgården och Stockholms inlopp vidare mot skärgården.

Huset har en gemensam entrélobby som skänker en lyxig hotellkänsla åt ditt nya boende. Högst upp i den del som kallas för Fyrtornet ligger en gemensam lounge och relax. Hit tar du dig via en glasklädd spång Från den inglasade bastun bjuds en milsvid utsikt i tre väderstreck. Det är inslag som dessa som gör Stockholm Lighthouse till en helhetsupplevelse lika mycket som en bostadsadress.

Inredningen i Stockholm Lighthouse utgår från en skandinavisk formtradition med inslag av hållbara naturmaterial. Här får du en ljus och elegant grund med vita väggar och en mattlackad, tvåstavig ekparkett som du lätt bygger vidare på.”


HÄR ÄR lägenheten i Göteborg där du bor som på hotell – kika in!

Continental Apartments i Stockholm.

Foto: Eklund Stockholm New York

4. Continental Apartments i Stockholm

Continental Apartments, Klara Västra Kyrkogata, Stockholm

Pris: 19 985 000 kronor

Bostadstyp: Bostadsrättslägenhet

Boarea: 113 m²

Antal rum: 3 rum

Byggår: 2015-2016

Från mäklaren Eklund Stockholm New York: ”Njut av utsikten genom de stora fönstren och ett vardagsrum fyllt av ljus och rymd. Med enkla knapptryckningar styr du lägenhetens golvvärme, belysning och de inbyggda högtalarna. Här är varje detalj genomtänkt för optimal form och funktion.

Det här är ett boende där hotellets service alltid är nära till hands. Beställ upp frukost, lunch eller middag, eller ta en drink på hotellets takbar. Hotellet har den egna restaurangen The Market och självklart har du alltid nära till några av Stockholms bästa krogar. Praktiska saker som att parkera bilen, städning, tvätt etc. kan hotellet stå för och givetvis har du tillgång till gymmet. Planerar du en större tillställning finns flera lokaler. Lägenheterna är de första i sitt slag i Sverige med full hotellservice.”


FÖLJ MED på visning i Continental Apartments – här finns Sveriges dyraste lägenhet!

Hotell Riviera Strand i Båstad.

Foto: Nadjafi & Kristensen Fastighetsförmedling

5. Hotell Riviera Strand i Båstad

Riviera Strand, Rivieravägen, Båstad

Pris: 2 250 000 kronor

Bostadstyp: Bostadsrättslägenhet

Boarea: 35,3 m²

Antal rum: 2 rum

Byggår: 2015

Från mäklaren Nadjafi & Kristensen Fastighetsförmedling: ”På Riviera Strand kombinerar du det bästa av två världar. Utnyttja hotellets alla fördelar såsom frukostbuffé, pool, städning och barnpassning. Samtidigt sköter du dig själv i eget boende och njuter av solnedgångar och kvällsdopp.

Boendet på Riviera Strand kännetecknas av modern design och god standard. All utrustning är snygg, funktionell och håller hög klass. I denna svit finns ett dubbelrum samt en våningssäng, allrum med matplats och en bekväm sittgrupp. Pentry med spis, kyl, mikro och diskmaskin. Badrum med tvättmaskin som har torkfunktion samt balkong med blick ut över vattnet och innergården.

Att köpa en svit på Riviera Strand innebär ett fördelaktigt och bekymmerslöst ägande. Du förfogar över den tre månader om året och när du inte är där har hotellet din svit till uthyrning. Denna intäkt får du ta del av som en typ av avkastning.”


KIKA IN och läs mer om bostaden här!

Studiolägenheter 15/20 i Stockholm.

Foto: Alexander White

6. Studiolägenheter 15/20 i Stockholm

15/20, Inedalsgatan och Kronobergsgatan, Stockholm

Pris: Inte klart.

Bostadstyp: Bostadsrättslägenhet

Boarea: 21-32 m²

Byggår: 1911 (nyrenoverat)

Från mäklaren Alexander White: ”Tänk att kunna träna, fika, hänga o grilla utan att behöva lämna huset! I 15/20 får du tillgång till: Ett superfunktionellt gym med personlig tränare, ett Second living room att hänga i, en fantastisk gård med grill/utekök och utelounge att njuta under både varma sommardagar och kalla höstkvällar (det finns så klart infravärme, öppen spis och tak). Nio lägenheter med vikbart glasparti och fyra meter bred balkong. Åtta lägenheter med rymliga burspråk och en med fransk balkong.”


KIKA IN och läs mer om en annan lägenhet som sålts i huset!

Norra Tornen i Stockholm.

Foto: Nytt Hem Stockholm

7. Norra Tornen i Stockholm

Norra Tornen, Torsgatan, Stockholm

Pris: 9 910 000 kronor

Bostadstyp: Bostadsrättslägenhet

Boarea: 109 m²

Antal rum: 4 rum

Byggår: 2016-2019

Från mäklaren Nytt Hem Stockholm: ”Möjlighet att bo i Stockholms nya landmärke och innerstans högsta hus. Skandinavisk design och två terrasser. Här finner ni ett badrum med hotellkänsla samt tre rymliga sovrum och två stora klädkammare.

Denna bostad ligger i Innovationen, det första av de två tornen som kommer att stå på varsin sida om Torsgatan vid Torsplan, på gränsen mellan Vasastan och framtida Hagastaden och utgör de unika Norra Tornen.

Att bo i Norra Tornen är livskvalité på en ny nivå. Ett biorum, ett gym och en relaxavdelning med bastu är några exempel på inbyggda faciliteter och upplevelser. Det kommer också finnas möjlighet att att hyra parkeringsplats i stadens garage i direktanslutning till Norra Tornen.”


LÄS OCKSÅ: Så kommer villorna att se ut i framtiden – ett rum saknas

Käringöns Hafsbad på Orust.

Foto: Svensk fastighetsförmedling

8. Käringöns Hafsbad på Orust

Brf Käringöns Hafsbad, Käringön, Orust

Pris: 2 448 700 kronor

Bostadstyp: Bostadsrättslägenhet

Boarea: 43,4 m²

Antal rum: 2 rum

Från mäklaren Svensk fastighetsförmedling: ”Brf Käringöns Hafsbad ingår som en självständig del i Käringsön Havfsbad och Hotell. Det betyder att hotellet kan hyra ut din lägenhet om du så önskar. På den väldisponerade ytan med genomgående ekparkett ryms hall med gott om garderober, ett vardagsrum med panoramafönster innanför balkongen, ett välutrustat marbodalkök med bland annat diskmaskin, mikrovågsugn och gott om skåp och lådor, ett sovrum med bra förvaringsutrymme i form av spegelgarderober, i det klinkerförsedda duschrummet finns tvättmaskin som gör boendet bekvämt.

Den genomgående höga kvaliteten ger ett kravlöst och bekymmersfritt fritidsboende.”


LÄS OCKSÅ: 15 underbara hem du vill ha bara för sovrummet

Norderstrand TOTT i Visby.

Foto: Fotograf Mats Hemlin/ERA Gotland

9. Norderstrand TOTT i Visby

S:t Göransgatan, Norderstrand TOTT, Gotland

Pris: 1 925 000 kronor

Bostadstyp: Bostadsrättslägenhet

Boarea: 67,5 m²

Antal rum: 3 rum

Byggår: 2008

Från mäklaren ERA Gotland: ”En toppmodern lägenhet i norra Visby. Tre balkonger i två väderstreck, havsutsikt. Två sovrum med egna badrum. Allrum med köksdel, soffgrupp och matbord. Högkvalitativt inredningspaket medföljer. Precis vid havet, pool i området, restauranger och service. Ett av Sveriges lyxigaste resorts. Ägaren får intäkter genom hotellets uthyrning, när man själv inte nyttjar sin enhet.”


LÄS OCKSÅ: 15 kändisar som sålt sina hem 2016 – kika in i lyxiga hemmen

Växjös högsta bostadshus.

Foto: Åkesson Mäklarbyrå

10. Växjös högsta bostadshus

Kungsgatan, Centrum, Växjö

Pris: 1 659 700 kronor

Bostadstyp: Bostadsrättslägenhet

Boarea: 41 m²

Antal rum: 1 rum

Byggår: 2018

Från mäklaren Åkesson Mäklarbyrå: ”Nu finns chansen att köpa en lägenhet i Växjös högsta bostadshus! Ett unikt boende kryddat med gemensam jacuzzi, relax, gym och stadens högst belägna takterrass på 20:e våningen. Här, på toppen av Växjös högsta bostadshus, har du utsikt åt alla fyra väderstreck.

En unik och uttrycksfull byggnad - som kommer att bli Växjös nya landmärke. Lägenheterna är noga planerade för att få en bra funktion, ljus och rymd och har rejäla balkonger åt minst två väderstreck.

Omsorgsfulla materialval i hög kvalitet. Inslag som vitpigmenterade ekgolv, HTH-kök och helkaklade badrum.”


LÄS OCKSÅ: Så vinner du budgivningen – mäklarens bästa tips!