1 av 10: Det charmiga torpet ligger i Sigtuna norr om Stockholm. Foto: Fisheye Foto
2 av 10: Huset har anor ända från 1700-talet. Foto: Fisheye Foto
3 av 10: Huset kallas ”Barnmorskan” då det en gång i tiden bodde en barnmorksa här. Foto: Fisheye Foto
4 av 10: I allrummet finns fönster åt tre väderstreck och en liten köksdel med en stor vitputsad murstock. Foto: Fisheye Foto
5 av 10: I den öppna spisen finns en liten vedkamin, väggarna har bröstpanel och golvet är av gråbetsat furu. Foto: Fisheye Foto
6 av 10: Sommarstugan är på 20 kvadratmeter och har två rum men också en tillhörande lillastuga på 8,5 kvadrat, samt dass och förråd. Allt är väldigt enkelt men oerhört charmigt och till torpet hör en tomt på 1033 kvadratmeter. Foto: Fisheye Foto
7 av 10: I sovrummet finns en platsbyggd säng som har förvaring både ovan och under med tyg framför som matchar med den härliga gröna färgen som både väggar och säng har. Foto: Fisheye Foto
8 av 10: Här finns också en lillstuga. Foto: Fisheye Foto
9 av 10: <p>Här finn också sängplatser.<br></p> Foto: Fisheye Foto
10 av 10: Jordkällaren. Foto: Fisheye Foto

Magiskt vackra torpet – en riktig sommardröm

Fly storstadsstressen till det här gulliga torpet.

Konstnärsstugan ”barnmorskan” är nu till salu på Hemnet.

Och det till ett pris på under en miljon kronor!

Till det här charmiga torpet i Sigtuna tar man sig enkelt med buss inne från Stockholm. Ett torp som enligt mäklaren troligtvis är ända från 1700-talet.

 

LÄS OCKSÅ: 10 vackra hus till fyndpris – villorna du drömmer om

Sommarstuga med dass

Sommarstugan är på 20 kvadratmeter och har två rum men också en tillhörande lillastuga på 8,5 kvadrat, samt dass och förråd. Allt är väldigt enkelt men oerhört charmigt och till torpet hör en tomt på 1033 kvadratmeter.

– Det är en fantastisk lantmiljö som vårdats, utvecklats och underhållits väl under de senaste 25 åren och hela tiden behållit kopplingen till naturen och platsens unika historia, säger mäklaren Jonas Dackman på Svenska Mäklarhuset i Sigtuna. Paret som säljer det har haft det i sin ägo i 19 år.

 

LÄS OCKSÅ: Här är fritidshusen du drömmer om

Öppen spis och gråbetsad furu

De som säljer stugan är konstnären Lars Oluf Kolsrud och hans fru som bor inne i Stockholm. I allrummet finns fönster åt tre väderstreck och en liten köksdel med en stor vitputsad murstock. I den öppna spisen finns en liten vedkamin, väggarna har bröstpanel och golvet är av gråbetsat furu. I sovrummet finns en platsbyggd säng som har förvaring både ovan och under med tyg framför som matchar med den härliga gröna färgen som både väggar och säng har.

 

LÄS OCKSÅ: Vill du bo som Pippi Långstrump? Titta här!

Lillstuga och jordkällare

I lillstugan kan man också sova om man vill eller ha som gästhus, och jordkällaren fungerar både som förråd och kylskåp. Diskplatsen är utomhus och på husväggen hänger en skylt med namnet ”Barnmorskans” vilket är namnet på torpet där en barnmorska bodde en gång i tiden.

Utgångspriset ligger på 750 000 kronor.

 

LÄS OCKSÅ: Mäklartipset: Här kan du fynda sommarhus

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!