Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lyxiga sommarhus till salu: Här är 10 dyraste fritidshusen

Drömmer du om en sommarstuga med pool, vinkällare och havsutsikt – kanske en helt egen ö? Då kanske ett av de här lyxiga ställena kan vara något för dig?

Här har vi samlat 10 av de dyraste sommarhusen till salu på Hemnet just nu – från 18,5 miljoner kronor och uppåt.

Bläddra vidare för att se de härliga sommarställena!

Trångholmen – egen ö i Stockholms skärgård.Trångholmen – egen ö i Stockholms skärgård.Trångholmen – egen ö i Stockholms skärgård.
Trångholmen – egen ö i Stockholms skärgård. Foto: Bjurfors

 

1. Trångholmen – egen ö i Stockholms skärgård 

En sommarstuga på en egen ö mitt i Stockholms skärgård är det många som drömmer om. 

Här kan du få ett helt hemman med flera hus, pool, bastu, vinkällare och – ett rosa vattentorn som förvandlats till en läcker bostad. 

Men smakar det så kostar det. Närmare bestämt 32,5 miljoner kronor. 

Den vackra ön ligger mellan Svartsö och Grinda i Stockholms mellanskärgård. Här finns en stor hamnanläggning med flera bryggor, sjöbodar, gästhus, bastu och ett båthus med plats för flera båtar.
Huvudbyggnaden är på 230 kvadratmeter och har flera sovrum, sällskapsrum och en vinkällaren. Huset är omgivet av gästhus med två sovrum, en pergola som för tankarna till sydeuropa, ett sällskapshus och en innergård med pool.
På ön finns även ett rosa gammalt vattentorn från 1920 som byggts om till bostad med flera sovrum. Intill vattentornet finns även en mysig bastubyggnad med relaxdel och stort soldäck med nedsänkt badtunna.

 

Sekelskiftesdröm i Gärdsnäs söder om Norrtälje.Sekelskiftesdröm i Gärdsnäs söder om Norrtälje.Sekelskiftesdröm i Gärdsnäs söder om Norrtälje.
Sekelskiftesdröm i Gärdsnäs söder om Norrtälje. Foto: Skeppsholmen Fastighetsmäkleri AB

2. Sekelskiftesdröm i Gärdsnäs söder om Norrtälje

I Gärdsnäs söder om Norrtälje ligger det här vackra sekelskifteshuset som nu kan bli ditt. 

Här får du ett modernt skärgårdsställe vid vattnet med gästhus, båthus, bastubyggnad och jacuzzi för 22 miljoner kronor. 

Huvudbyggnaden från 1901 är på 150 kvadratmeter. Här samsas gamla detaljer så som vedspis och kakelugn med inredning i mer modern Newportstil. Här finns sex rum och kök varav trem fyra sovrum.
Förutom huvudhuset finns ett gästhus med tio sovplatser, ett 100 kvadratmeter stort garage, ett lika stort båthus med lounge samt ett badhus med vedeldad bastu och takmonterade duschar. Utanför finns dessutom en jacuzzi.
Skulle inte det här räcka finns det bygglov och strandskyddsdispens för en tennisbana och ett gästhus eller garage om 150 kvadratmeter. 

 

Nybyggt fritidshus på Daftö-Valö söder om Strömstad.Nybyggt fritidshus på Daftö-Valö söder om Strömstad.Nybyggt fritidshus på Daftö-Valö söder om Strömstad.
Nybyggt fritidshus på Daftö-Valö söder om Strömstad. Foto: Askengren Fastighetsmäklare

3. Nybyggt fritidshus på Daftö-Valö söder om Strömstad

På Daftö-Valö, strax söder om Strömstad, ligger det här nybyggda drömstället.

Det vita huset med gästhus, egen brygga och sandstrand kan bli ditt för 20 miljoner kronor. 

Huvudbyggnaden är på omkring 200 kvadratmeter och skulle lika väl kunna användas som permanentbostad.
Här finns tvättstuga, badrum, sovrum och rymligt allrum med matplats och kök i öppen planlösning på bottenvåningen. På övervåningen finns ytterligare två sovrum, ett badrum och ett master bedroom med eget badrum. Gästhuset har både kök, badrum, sovrum och rymligt sovloft.
Tomtet är på 1 300 kvadratmeter och utgångspriset ligger alltså på 20 miljoner kronor. 

 

Vedholmen – egen ö på 2,9 hektar utanför Orust.Vedholmen – egen ö på 2,9 hektar utanför Orust.Vedholmen – egen ö på 2,9 hektar utanför Orust.
Vedholmen – egen ö på 2,9 hektar utanför Orust. Foto: Skeppsholmen Fastighetsmäkleri AB

4. Vedholmen – egen ö på 2,9 hektar utanför Orust

Ett stenkast från Käringön utanför Orust ligger ön Vedholmen med några röda stugor.

Är du stenrik kan du nu få den 2,9 hektar stora klippön helt för dig själv. Priset: 20 miljoner kronor. 

På ön finns två bostadshus, ett huvudhus på 68 kvadratmeter med kök, två sovrum och ett badrum. Och en gäststuga på 50 kvadratmeter med kök, badrum och sovrum. På ön finns också några mindre förrådsbyggnader och två bryggor.
Gillar du ensamheten och klippbad är kanske det här rätt ställe för dig? Skulle du få lappsjuka ligger dock Käringön med välrenommerade restauranger, mataffärer och hotell bara en kort båttur bort.

 

Fabrikörsvilla i Fiskebäckskil.Fabrikörsvilla i Fiskebäckskil.Fabrikörsvilla i Fiskebäckskil.
Fabrikörsvilla i Fiskebäckskil. Foto: Skeppsholmen Fastighetsmäkleri AB

5. Fabrikörsvilla i Fiskebäckskil

Den vackra villan beskrivs som Fiskebäckskils kanske mest exklusiva privatbostad. Nu kan den bli din – till fyndpris!

Villan i Jugendstil byggdes av en fabrikör Lyckes söner och har havsutsikt mot inloppet till kilen och en rejäl båtplats, skriver mäklaren. Huset stod klart 1919 och är efter att den nyligen fick en tillbyggd vindsvåning, på totalt 554 kvadratmeter.
Huset som i dag används som privatbostad och som även har en uthyrd butikslokal, rymmer tolv rum, sex sovrum, kontorsrum, bibliotek, matsal, två vardagsrum, ateljé, fyra badrum och dubbelgarage. Här finns flera fungerande kakelugnar och utomhusspa.
Tomten är på 924 kvadratmeter och utgångspriset är nu sänkt – från 20 miljoner till 18,5 miljoner kronor. Ett fynd!?

 

Ålfiskarholmen för 29,8 miljoner kronor.Ålfiskarholmen för 29,8 miljoner kronor.Ålfiskarholmen för 29,8 miljoner kronor.
Ålfiskarholmen för 29,8 miljoner kronor. Foto: Fredegårds Fastighetsbyrå

6. Privat ön Ålfiskarholmen utanför Stavsnäs

På Ålfiskarholmen 1 kan du samla hela tjocka släkten, vänner och familj. Om du har runt 30 miljoner kronor vill säga. Den privata ön utanför Stavsnäs har flera hus, gäststugor och bryggor.

Det finns tre större hus på Ålfiskarholmen 1 som ligger öster om Stavsnäs, där Kanholmsfjärden och Nämdöfjärden möts. Det äldsta huset byggdes på 60-talet och har tre rum. De andra två byggdes på 90- respektive 00-talet och har ett stort eller två rum.
Båt eller helikopter till ön
Husen samsas med två gäststugor och en bastu på ön som kantas av badvänliga klippor, sandstrand och två bryggor på västra sidan. Ön har dock inte helikopterplatta. Än. Det går att ändra på, försäkrar mäklaren som markerat ett område i hjärtat av ön, mellan två av de större husen på ritningen.
Utgångspriset ligger på 29,8 miljoner kronor.

 

Villa på Smådalarö för 27,5 miljoner kronor.Villa på Smådalarö för 27,5 miljoner kronor.Villa på Smådalarö för 27,5 miljoner kronor.
Villa på Smådalarö för 27,5 miljoner kronor. Foto: Castelli & Co

7. Villa med sjötomt på Smådalarö, Haninge 

Skärgårdsvillan på Smådalarö kan man ta sig till med såväl båt som bil. På tomten finns parkeringsplats, vid vattenbrynet brygga. Utgångspriset ligger på 27,5 miljoner kronor.

Tvåvåningsvillan på den kuperade sjötomten vid Jungfrufjärden på Smådalarö byggdes på 90-talet och har året-runt-standard enligt annonsen. Den är 200 kvadratmeter och har sex rum.
Bygglov vid strandkanten
Tomten är nästan 5 000 kvadratmeter, med lång strandlinje, parkeringsplats för fyra bilar och brygga med djup så att segelbåtar kan lägga till.
Det finns bygglov för ytterligare ett hus på 130 kvadratmeter utmed strandkanten. Villan ligger ute för 27,5 miljoner kronor.

 

Sjötomter på Djurö för 25 miljoner kronor.Sjötomter på Djurö för 25 miljoner kronor.Sjötomter på Djurö för 25 miljoner kronor.
Sjötomter på Djurö för 25 miljoner kronor. Foto: Skeppsholmen Fastighetsmäkleri

8. Två sjötomter i Djurö, Värmdö

För 25 miljoner kronor kan du få flera små röda stugor och en villa med sjötomt på Djurö, vid Kanholmsfjärden. Idyllen kan nås med bil.

Det äldsta huset på tomten är omkring hundra år äldre än det senaste tillskottet. Det finns över ett dussin hus på tomten, varav det äldsta troligtvis byggdes i slutet av 1800-talet, enligt mäklarannonsen, det yngsta på 80-talet.
Två sjötomter på Djurö
Tomten som har brygga och sandstrand är nästan 10 000 kvadratmeter och har tidigare varit delad i två. Vatten och avlopp är uppdelat än i dag. På ena sidan står nio små stugor med enklare standard. På andra sidan finns en tre mindre hus och en större 80-talsvilla på 175 kvadratmeter som har fem rum och badrum, men saknar fungerande värmesystem.
Utgångspriset är 25 miljoner kronor.

 

Strandtomt på Tjörn för 24 miljoner kronor.Strandtomt på Tjörn för 24 miljoner kronor.Strandtomt på Tjörn för 24 miljoner kronor.
Strandtomt på Tjörn för 24 miljoner kronor. Foto: Skeppsholmen Fastighetsmäkleri

9. Strandtomt på Tjörn med egen ö i Ängeviken

Har du 24 miljoner kronor? Då har du chans på den här sommaridyllen på Västkusten som är betydligt större än de flesta andra landställen på marknaden.

För 24 miljoner kronor kan du få en egen vik med sandstrand, privat liten ö och vinterbonad skärgårdsvilla med flera vackra öppna spisar på nordvästra spetsen av Tjörn, knappt en timme från Göteborg.
Stor sjötomt vid Ängeviken
Tomten är 18,4 hektar och har två bryggor. En rejäl 30-metersbrygga ligger vid viken, en mindre på en privata lilla ön som kan nås via broar.
Utöver åretrunt villan från 1989, med tillbyggnad från 2013 då huset renoverades, finns ytterligare ett hus på 40 kvadratmeter samt en gäststuga på tomten. Det största huset är 150 kvadratmeter och rymmer tre sovrum.

 

Rundö Kollen 1 för 20,6 miljoner kronor.Rundö Kollen 1 för 20,6 miljoner kronor.Rundö Kollen 1 för 20,6 miljoner kronor.
Rundö Kollen 1 för 20,6 miljoner kronor. Foto: Askengren Fastighetsmäklare

10. Privata ön Rundö Kollen utanför Rossö

Söder om Strömstad ligger en privat liten ö som gått i arv i flera generationer. De nuvarande ägarna är redo att bryta blodsbandet. Ön ligger ute för 20,6 miljoner kronor.

Rundö Kollen 1 som ligger ett par hundra meter från Rossö hamn, har tillhört samma släkt sedan slutet av 1600-tal då hästar, kor, grisar och höns levde på ön, enligt mäklarannonsen. En kallkälla från den tiden finns kvar än i dag.
Stugorna på Rundö Kollen 1
Det finns ett större trähus med flera sovrum, en gäststuga, ett bygghus och en gammal lada på ön som även har egen vik, två bryggor vid strandlinjen och badvänliga klippor.
Utgångspriset ligger på 20,6 miljoner kronor.

LÄS MER: Nicole och Oscar byggde ett litet sommarhus av Blocketfynd

LÄS MER: Ulf Brunnberg: "Jag har brygga och 30 meter strand"