1 av 2: Det lilla huset ligger vackert beläget met en lantlig känsla – fast mitt på Södermalm i Stockholm. Foto: Peo Bengtsson
2 av 2: Nu är det till salu för 11,5 miljoner kronor. Foto: Privat

Lantliga huset till salu – ligger mitt i Stockholm

Idylliskt, mysigt och lugnt – det här röda trähuset ligger omgivet av grönska, som i vilken småstad som helst.

Men det här är inte i någon småstad.

Huset ligger mitt på Södermalm i Stockholm. Nu är det till salu.

Bo i hus mitt i Stockholm, kan man verkligen göra det? Javisst, åtminstone om man kan tänka sig ett gårdshus som det finns flera av – eller som det här, ett gulligt bostadsrättsradhus med lantlig känsla. Det ”lantliga” huset som snart ligger ute till försäljning på Hemnet är egentligen inte alls lantligt – det ligger nämligen på Södermalm i Stockholm och är därmed en bostad mitt i stan. Men trots att både tunnelbana, butiker och restauranger ligger runt knuten märks det inte precis just här.

– Det känns verkligen som att gå in i en saga när man kommer hit. Det är så himla, himla charmigt, säger Ellen Ingman, mäklare på Bjurfors.

Entrén ligger omringad av grönska. Foto: Peo Bengtsson

”De här bostäderna säljs nästan aldrig”

Ellen Ingman har jobbat som mäklare på Södermalm i nio år och sålt flera hundra bostäder, men har aldrig varit på en liknande plats.

– Det är otroligt unikt. Man hör fåglarna hela tiden och det är som att bo på landet, eller åtminstone i en småstad, men det är mitt på Söder. Säljarna har bott här i 14 år och det finns grannar som har bott här hur länge som helst. De här bostäderna säljs nästan aldrig, säger hon.

Särskilt unikt är att hela gatan, som har anor från 1700-talet, är k-märkt. Huset är från 1980-talet, men eftersom gatan är k-märkt var man tvungen att bygga så att det skulle se gammalt ut. Huset hör till en bostadsrättsförening och i föreningen finns sju lägenheter, där alla är unika. Det här huset sticker upp lite ovanför de andra tack vare att det har två våningar, vilket gör att man har fönster i fyra väderstreck.

– Från badrummet kan man se toppen på Skinnarviksberget. Och så ligger det helt inbäddat i grönska och med rådhusvin och rosbuskar som är fyra meter höga, säger Ellen Ingman.

1 av 10: Fönster och altandörr mot uteplatsen. Foto: Peo Bengtsson
2 av 10: Vardagsrummet är stort. Totalt är lägenheten på 88 kvadratmeter. Foto: Peo Bengtsson
3 av 10: Innanför dörren ligger kök och matplats. Foto: Peo Bengtsson
4 av 10: Matplats. Foto: Peo Bengtsson
5 av 10: Perfekt att ta till vara på utrymmet under trappan. Foto: Peo Bengtsson
6 av 10: Liten hall på övervåningen som har fönster i fyra vädersträck. Foto: Peo Bengtsson
7 av 10: Ett av sovrummen. Foto: Peo Bengtsson
8 av 10: Fönster i flera vädersträck även här. Foto: Peo Bengtsson
9 av 10: Lägenhetens andra sovrum. Foto: Peo Bengtsson
10 av 10: Badrummet. Foto: Peo Bengtsson

Jättestort intresse trots kommande objekt

Huset som är på 88 kvadratmeter fördelat på tre rum och kök har ett utgångspris på 11,5 miljoner kronor. Och trots att huset bara legat ute på Hemnet som kommande objekt är intresset jättestort. Det är redan 40 spekulanter anmälda till visning, utan att det ligger ute till salu ännu och Ellen Ingman tror att det kan bli mellan 60 och 100 spekulanter som kommer på visning.

Det känns som att slutpriset kan bli ganska högt. Vad tror du?

– Vi har tackat nej till alla förhandsbud och förhandsvisningar eftersom vi vill ha en helt öppen process, så vi har inga indikationer. Men baserat på hur många som är anmälda skulle jag inte bli förvånad om priset gick upp 20-30 procent.

Till föreningen hör en fin innegård dit alla medlemmar har tillgång. Det här är ett läge som är ovanligt lugnt för att ha Hornstull och Zinkensdamm runt hörnet. Hela gatan är lugn och har direktaccess till Skinnarviksberget med en fantastisk utsikt över stan.

– Jag är avundsjuk på den köparen som kniper den här, det här är något som jag hade kunnat se mig själv bo här.

1 av 3: Längst till vänster är huset som är till salu, den lägenheten som har två våningar och därmed sticker upp och har bättre utsikt. Foto: Peo Bengtsson
2 av 3: Innergården mellan husen. Foto: Peo Bengtsson
3 av 3: Plats för gunga och stor sittgrupp på innergården där grannarna samsas. Foto: Peo Bengtsson

LÄS MER: Anna och Fredrik moderniserade 30-talshuset – blev modern drömvilla

LÄS MER: Emma-Lisa rustade upp timmerstugan till makalöst charmig lantidyll 

Se även:

Aktuellt just nu