EXPRESSEN.SE

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Läckra 50-talsvillan från ”Husdrömmar” kan bli din

I SVT:s ”Husdrömmar” kunde vi följa hur familjen Englund renoverade 50-talsvillan i Mellbystrand. Nu ligger huset ute till försäljning.

Foto: SVT

1 av 4

Journalisten Anne Lundberg och arkitekten Gert Wingårdh leder sjätte säsongen av tv-programmet ”Husdrömmar” där man får följa människor som skapar sitt drömboende.

Foto: SVT

2 av 4

I ”Husdrömmar” fick tittarna se hur familjen Englund putsade husets tegelfasad.

Foto: SE360

3 av 4

Huset är arkitektritat 1955. Planlösningen är öppen med stora fönster som ger stort ljusinsläpp. Se fler bilder inifrån huset i artikeln.

Foto: SE360

4 av 4

I nya säsongen av SVT:s ”Husdrömmar” fick vi följa familjen Englunds renovering av en arkitektritad 50-talsvilla i Mellbystrand.

Resultatet blev fantastiskt, men familjen var inte överens om vad de skulle göra med huset. Nu får det uppfylla någon annans husdröm, det är nämligen till salu.

Andra har också läst

I vackra Mellbystrand, strax söder om Halmstad, ligger det här läckra huset ritat av den danske arkitekten Svend Bögh Andersen 1955. I årets andra avsnitt av den populära SVT-serien ”Husdrömmar” med Anne Lundberg och Gerth Wingårdh fick vi följa hur Pernilla och Conny Englund omsorgsfullt förvandlade villan till ett stilfullt och modernt boende.

Problem i ”Husdrömmar” – hade redan tre hus

Själva renoveringen verkade fortskrida smärtfritt, men det fanns ett problem – familjen hade inte bestämt vad de skulle göra med huset. 

Det var Pernilla som blivit förälskad i villan under en visning – och sedan köpte det spontant. Men familjen ägde redan två hus, ett permanentboende i småländska Markaryd och ett fritidshus några kilometer från villan i Mellbystrand. Tre hus hade de varken råd eller tid med.

– Ett ska bort. Vi kan inte ha tre, det funkar ju inte, sade Conny i tv-programmet.

LÄS MER: Tegelhuset från 1909 har fått behålla sin unika karaktär

Foto: SE360

Foto: SE360

Foto: SE360

Foto: SE360

Ville flytta till Mellbystrand

Pernilla ville att de skulle lämna bostaden i Markaryd och testa att flytta till Mellbystrand. Men Conny var inte övertygad. I slutet av programmet kom de dock fram till ett beslut – att sälja villan de lagt ner så mycket tid och pengar på att renovera.

– Jag tror jag kommer att tycka det blir jobbigt. Det är ju så svårt att hitta ett sånt här hus igen, sade Pernilla till Anne Lundberg i tv-programmet.

Flera detaljer från 50-talet

Nu ligger det alltså ute till försäljning. Huset ligger bara några hundra meter från havet och rymmer sex rum och kök på en yta av 140 kvadratmeter. Fasaden är numera vitputsad och interiören ljus och modern. Några häftiga 50-talsdetaljer finns kvar, som fiskbensparkett, en tegelvägg och en väggfast bokhylla. Utgångspriset är 4 395 000 kronor.

LÄS MER: Grå villan från 1977 döljer ett rosa drömhem

Foto: SE360

Foto: SE360

Foto: SE360

Foto: SE360

Foto: SE360

Foto: SE360

Foto: SE360

Foto: SE360