Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Kyrkor och prästgårdar – här är gudomliga husen du kan flytta in i

Har du en förkärlek för gamla kyrkor, missionshus och prästgårdar? Eller är du bara ute efter en unik bostad? Då kanske ett av de här husen kan vara något för dig.
Här har vi samlat 12 gamla kyrkor och prästgårdar som är till salu. Några som förvandlats till himmelska bostäder, andra där det fortfarande är möjligt att sätta sin prägel – och några du kan få till fyndpris.
Bläddra vidare för att se de gudomliga husen!

Lyxiga sjömanskyrkan i Oxelösund.

Foto: Recidence fastighetsmäkleri

1 av 12

1. Lyxiga sjömanskyrkan i Oxelösund

En gammal kyrka förvandlades till en superlyxig bostad. Nu kan det unika heuset bli ditt. Dessutom är priset sänkt med nästan 1,5 miljoner kronor. 
KIKA IN I DEN MAGISKA KYRKAN HÄR!
I Oxelösund tornar den anrika Sjömanskyrkan upp. Men inuti ser den inte ut i närheten av vad man skulle förvänta sig av en kyrka. I stället för kyrkobänkar och altare möts vi av ett hem, men långt ifrån hur man är van att se ett sådant också.
Bara vardagsrummet, som är den gamla kyrksalen, har en storlek på 158 kvadratmeter och har möblerats med maffiga soffmöbler och matbord.
När huset låg ute till försäljning på Hemnet under förra året låg utgångspriset på 8 450 000 kronor. Nu är det sänkt till 6 995 000 kronor. 
1 av 12