Kusliga rucklet har stått öde i 29 år: ”Det kan bli magiskt”

Det gula huset ligger i Ekeby, Kumla. Till huset hör en stor gård. Allt har stått tomt i nästan 30 år – men nu är det till salu.

Foto: Malin af Kleen

1 av 2: Det gula huset ligger i Ekeby, Kumla. Till huset hör en stor gård. Allt har stått tomt i nästan 30 år – men nu är det till salu.

Köket på övervåningen.

Foto: Privat

2 av 2: Köket på övervåningen.

Det gulliga, gula huset gapar tomt sedan många år.

Här är de ödsliga rummen kusliga och behöver en hel del kärlek.

Nu är huset med den stora gården till salu – för 595 000 kronor.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

För 29 år sedan flyttade den senaste ägaren från det gula huset i Ekeby, Kumla. Efter det blev det ståendes tomt och förfallet blev ett faktum. Den som tittar in i huset håller förmodligen med om att det är kusligt.

– Första gången jag var och tittade på huset var det som att någon bara klivit ut genom dörren och lämnat det, säger Mia Matthews på Mäklarringen.

”Tragiskt att det fått stå och bli ödsligt”

Hon berättar att kläder hängde kvar i garderoben, på övervåningen stod ett par galoscher mitt på halvgolvet och överallt saker stod framme. Det var som om någon glömt att plocka undan efter middagen.

– Det är så tragiskt att det har fått stå och bara bli ödsligt, säger Mia Matthews.

Trots att huset har en lite kuslig känsla över sig syns det att det en gång varit charmigt. Här finns till exempel vackra kakelugnar kvar. Till huset hör också en tomt på nästan 7 000 kvadratmeter, en stor lada där spiltor finns kvar liksom en stor loge och ett traktorgarage. Dessutom ingår även en gammal bykstuga. Här är det ett härligt läge med öppna fält runtomkring gården. Stora träd skyddar dock husen.

Foto: Malin Af Kleen

Öppna fält omringar den övergivna gården. Tomten som hör till är på närmare 7 000 kvadratmeter.

Foto: Privat

Huset ser kusligt ut där det står tomt mitt bland fälten.

Foto: Privat

Entrén.

Stort intresse trots renoveringsobjekt

Huset har fyra rum och är på 130 kvadratmeter. Men den gamla charmen lyser med sin frånvaro. Nu är hela huset i behov av en totalrenovering, från golv till tak. Säljaren har lagat två vattenläckor i taket som pågått för länge och påverkat golvet. Här finns inget avlopp och hur elkablarna ser ut vet man inte. Dessutom behöver både golv, tak och väggar en ordentlig upprustning.

Trots det totala renoveringsbehovet har det varit stort intresse av huset den korta stunden det funnits ute på marknaden.

– Jag tror det går att räddas, men det krävs en del kunskap. Slutresultatet kan bli magiskt, säger Mia Matthews på Mäklarringen.

Foto: Privat

Huset är i behov av en totalrenovering.

Foto: Privat

Vackra kakelugnar står kvar i huset.

Foto: Privat

När mäklaren först kom till huset var många saker lämnade som om någon bara gått därifrån.

Foto: Privat

Huset har fyra rum och är på 130 kvadratmeter.

LÄS MER: Pampiga ödehuset kan bli ditt – för 495 000 kronor

LÄS MER: Därför slåss budgivarna om övergivna prästgården 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande