1 av 11: På vackra Lovö, Drottningholm, finns nu en unik möjlighet att ta över ett fantastiskt fulltimmerhus, en riktig kulturskatt på 210 kvadratmeter. Foto: SE360
2 av 11: Huset har en veranda där man kan sitta och blicka ut över trädgården. Foto: SE360
3 av 11: Mysig veranda med flera sittplatser omkring. Foto: SE360
4 av 11: Vardagsrummet är så stort som cirka 40 kvadrat. Foto: SE360
5 av 11: Gammal fin kakelugn och spröjsade fönster. Foto: SE360
6 av 11: Ett av husets sovrum. Foto: SE360.
7 av 11: I köket finns både vedspis och kamin. Foto: SE360
8 av 11: Från köket har man en fantastisk utsikt ut till den parkliknande trädgården. Foto: SE360
9 av 11: Inbyggd bokhylla i bibklioteket med kakelugn. Foto: SE360
10 av 11: Ett av flera sovrum på övervåningen, här som barnrum Foto: SE360
11 av 11: Gårdshusen rymmer verkstad, tvätt samt förvaring. Foto: SE360

Köp maffiga 1800-talsgården – och bli granne med kungen

Nu finns en unik möjlighet för dig som drömmer om något extra.

Flytta till Drottningholms naturreservat, och bli granne med kungen!

En riktig kulturskatt med lantligt drömläge från 1850 kan bli ditt.

I vackra kronoparken Lovö, på Drottningholm, finns nu en unik möjlighet att ta över ett fantastiskt fulltimmerhus på 210 kvadratmeter i en lantlig oas. Villan från 1850 flyttades från Småland hit till detta naturreservat och genomgick en första klass kulturrenovering under åren 1998-2005. Inget har lämnats åt slumpen och det fick ta sin tid.

Munblåst glas, kakelugnar och smide

Inne i huset ser vi trätiljor av olika bredd på alla golv, smide, munblåst glas i spröjs, kakelugnar och spisar i tidsenliga original. Det är stora och luftiga rum med högt i tak och på övre plan är det öppet upp till nock. Vardagsrummet på 40 kvadratmeter har tidsenliga fönster i tre väderstreck vilket skapar ett magisk ljusflöde. Där hittar vi också en av flera kakelugnar. På övre plan hittar vi både kattvindar och tre av husets fem sovrum. 

 

LÄS OCKSÅ: Spöklikt och mystisk ödehus mitt ute i skogen till salu 

Parkliknande trädgård och betande hästar

Utanför ligger den parkliknande trädgården på 1800 kvadratmeter, en trädgård som präglas av hantverk och design. Flera uteplatser för avkoppling, odlingsland med kryddträdgård, stora gräsytor, grusade gångar, natursten, ekar, fruktträd. blomster och en naturlig damm som porlar. Alltihop inramat av en häck av avenbok. Längs tomtens ena långsida löper en luftig skogsbacke där betande hästar går under delar av året. 

Foto: SE360

LÄS OCKSÅ: Sjöbod på Strandvägen för 325 000 kronor 

Bullerby-idyll, rikt djurliv och båt till stan

Det hela påminner en del om Bullerbyn med barn i olika åldrar runt omkring och rikt djurliv. Och det är tyst och ostört men ändå nära till både kommunikationer och storstadsmiljö, bara 15 minuter till Stockholms city. Man kan också åka båt från Drottningholms slott till Stockholms stadshus under sommarhalvåret.

Runt om Lovö har du Mälarens vatten – bara fem minuters promenad så har du bad med gemensam båtbrygga och båtplats. Till huset hör även gårdshus med dusch, tvättstuga, verkstad och förråd.

Hätsgård och kungliga golfklubben

För den som vill ha generationsboende fungerar det utmärkt då husets planering medger möjligheter till egen ingång alternativt separat bostad i del av huset. Är du hästintresserad har du hästgården Edeby gård i närheten - en välutrustad hästgård med ridhus och möjlighet till uppstallning av egen häst. Och för den golfintresserade är Kungliga Drottningholms golfklubb belägen på bekvämt avstånd från bostaden.

Foto: SE360

LÄS OCKSÅ: Fallfärdiga missionshuset blev en våt dröm 

Blir granne med kungafamiljen

I kronoparken Lovö ligger även Drottningholms slott dit kungafamiljen flyttade 1981, vilket betyder att man blir grannar om man flyttar hit. Drottningholms slott finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista och här finns också slottsteatern, butiker, kafé och restaurang. Slottsparken är en parkmiljö där många samlas med familjer för promenader.

LÄS OCKSÅ:

Hemnets häftigaste hus – glashus bland trädtopparna 

Lämnade lägenheten – nyggde cykelhus på 3 kvadrat 

10 finaste husen under 3 miljoner – kolla in! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!