1 AV 10
Den stora vita trävillan i Öjaby i Växjö är ett av de hus som klickas mest på Hemnet just nu.
Foto: Przemek Carlsson
2 AV 10
Och det är inte svårt att förstå varför så många blir nyfikna på huset som är byggt år 1890, och därmed är Öjabys näst äldsta hus.
Foto: Przemek Carlsson
3 AV 10
Sekelskiftescharmen finns kvar i varje rum, och här finns vackra stuckaturer, spröjsade fönster, kakelugn och synliga takbjälkar.
Foto: Przemek Carlsson
4 AV 10
"Villan har den där Fanny och Alexander-stämningen som många sett i Ingemar Bergmans film" säger mäklaren Peter Åkesson som förmedlar bostaden.
Foto: Przemek Carlsson
5 AV 10
I trävillan finns ett biljardrum.
Foto: Przemek Carlsson
6 AV 10
1800-talsvillan användes från början som bageri, och blev senare sjukhem och ungdomshem innan den nuvarande ägaren flyttade in.
Foto: Przemek Carlsson
7 AV 10
Från köket kommer man ut på husets veranda.
Foto: Przemek Carlsson
8 AV 10
Badrum.
Foto: Przemek Carlsson
9 AV 10
Sovrum i romantisk stil.
Foto: Przemek Carlsson
10 AV 10
På tomten finns både en vedeldad bastu och en badtunna.
Foto: Przemek Carlsson

Kika in i romantiska träpalatset från 1800-talet

Den stora trävillan från sekelskiftet, som nu är till salu i Öjaby, är ett av de mest populära objekten på Hemnet just nu.

– Renoveringen är utförd av två eldsjälar. Villan har den där "Fanny och Alexander-stämningen" som många sett i  Ingemar Bergmans film, säger mäklaren Peter Åkesson som förmedlar huset.

Se bilderna från det romantiska palatset här!

Linnea Bjärle Quiding

Den stora vita trävillan i Öjaby i Växjö är ett av de hus som klickas mest på Hemnet just nu. Och det är inte svårt att förstå varför så många blir nyfikna på huset som är byggt år 1890, och därmed är Öjabys näst äldsta hus. 

Sekelskiftescharmen finns kvar

Villan har en nationalromantisk stil och har enligt annonsen renoverats med omsorg och kärlek i varje detalj. Sekelskiftescharmen finns kvar i varje rum, och här finns vackra stuckaturer, spröjsade fönster, kakelugn och synliga takbjälkar. 

– Renoveringen är utförd av två eldsjälar. Villan har den där "Fanny och Alexander-stämningen" som många sett i  Ingemar Bergmans  film, säger mäklaren Peter Åkesson som förmedlar bostaden.

LÄS OCKSÅ: Här är läckra trävillan som alla vill ha just nu  

Utsikt mot Helgasjön

Huset, som kallas Ahlsborg, är 344 kvadratmeter stort och har åtta rum, varav sex är sovrum. På entréplanet finns en sal med stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. I köket finns plats för ett stort matbord, och härifrån kommer man ut till husets veranda. De två andra rummen på våningsplanet används som sällskapsrum och biljardrum, så den som flyttar in kan med fördel ställa till med fester och bjudningar i huset. 

Foto: Przemek Carlsson

Uteplats och balkong

I den stora trädgården finns en stensatt uteplats, och på övervåningen finns en balkong.

– Villan har utsikt mot Helgasjön och är vackert inramat av  ängar och Öjabys äldsta bebyggelse. Det finns vedeldad bastu och badtunna mot den privata och parkliknande baksidan, berättar Peter Åkesson.

1800-talsvillan användes från början som bageri, och blev senare sjukhem och ungdomshem innan den nuvarande ägaren flyttade in. Och nu är den alltså till salu, med ett utgångspris på 9 miljoner kronor. Kika in i det romantiska sekelskifteshuset genom att bläddra i bildspelet här ovanför!

LÄS OCKSÅ:

 Flytta in i Nobelvinnarens villa – ser ut som ett slott 

 Din gamla muminmugg kan vara en dyrgrip 

 Gamla Ikea-möblerna du kan tjäna pengar på – blir bara dyrare